1) Enodnevni izleti iz Pule v Benetke

 

Obstajata dve varianti:

Izlet s katamaranom San Frangisk

Katamaran San Frangisk1) To potovanje z odhodom ob 08:00 (check-in 7:30) in povratkom okoli 20:45, poteka vsak torek, sredo, petek i nedeljo, v obdobju od začetka junija do polovice septembra. Tukaj se nahaja podroben opis tega izleta.

Cena: 550 HRK za odrasle, za otroke pa se plača po pogojih družinskega paketa

Pri vožnji v eni smeri je cena podvržena spremembam in znaša od 415 do 615 HRK. Natančen znesek cene je odvisen o zapolnitve in na voljo na zahtevo. Lokalni transfer z avtobusom ni na voljo.

Izlet s katamaranom Adriatic Jet

Katamaran Adriatic-Jet2) To potovanje poteka vsak četrtek, torek in soboto, z odhodom ob 07:30 (check-in 7:00) in povratkom ob 20:30, v obdobju od polovice junija do konca septembra. Tukaj je podroben opis tega izleta.

Cena: 520 HRK za odrasle, otroci do 14-ega leta 50 % in do sedmega leta brezplačno.

Pri tej varianti je cena v eni smeri nekoliko nižja kot pri San Frangisku, fiksna in znaša 485 HRK za odrasle. Prav tako je takrat mogoč lokalni transfer z avtobusom, po ceni od 35 HRK.

Cene vključujejo vodiča, ne pa hrane in pijače. Direktni izleti v Benetke potekajo poleti, v maju in oktobru pa obstaja opcija odhoda iz Poreča ali Rovinja, z avtobusnim prevozom do katamarana in nazaj. Končne cene in urnik bodo poslani na vašo zahtevo.

 

2) Fish-picnic u Rovinj, Lim, Vrsar

Lim Fjord.Odhod okoli 9.00. Ladja: Melisa. Panoramska vožnja ob Brionih, brez izkrcanja, nato ob obali Istre, proti severu. Nadaljevanje vožnje skozi Limski kanal do Piratske pečine. Kratka pavza brez izkrcanja. Sledi vožnja do Vrsarja, izkrcavanje, odmor za kopanje ali ogled starega mesta. Kosilo. Prihod v Rovinj, prosti čas za ogled mesta. Povratek na začetno točko okoli 18.00.

Cena je 270 HRK za odrasle in vključuje kosilo s pijačo, vodiča. Kosilo na ladji: riba ali kotleti z žara, solata in kruh ter neomejena konzumacija vina, mineralne vode in soka. Možen je tudi organizirani avtobusni prevoz v pristanišče in nazaj, s področja, ki se razprostira od Ližnjana na jugu do Peroja na severu. Za goste, ki prihajajo sami, je položaj za odhod na obali, v bližini Katedrale, Trg Svetog Tome 2, 52100 Pula. Oddaljenost do priporočenega parkirišča je okoli 400 m. Melisa je trenutno največja, najudobnejša izletniška ladja iz Pule, ki pluje po Hrvaški.
Tukaj je podroben opis tega izleta.
Spletna ponudba:

Odhod iz pristanišča u Puli:
Za izlet z organiziranim avtobusnim prevozom (cena je 300 HRK):

 

3) Izlet v nacionalni park Brioni

Ladja: Martinabela. Okvirni itinerer:Brioni.
10:45 Odhod iz mestne luke, poleg ACI marine. Panoramska vožnja iz luke, ob obali, poleg Štinjana in otoka Sv. Jerolim, na Veli Brijun. Po prihodu, razgled nacionalnega parka.

Razgled NP Brioni (cca. 3:30 h)


17:00 Povratek na začetno točko.

Prav tako je možna tudi popoldanska varianta z odhodom ob 14:45 in povratkom ob 20:00.
Cena za odrasle je od 260 do 320 HRK, vključuje pa vodenje in vstopnico v nacionalni park. Ponujamo tudi online vstopnice za nacionalni park Brioni. Pred izletom je potrebno izvesti najavo in izbrati vodiča. Več o samostojnem obisku nacionalnega parka Brioni. Obiski se pričenjajo v Fažani, ki se nahaja 6 km od Pule.

 

4) Kratka vožnja z ladjo iz Pule ali Fažane: Panorama Brioni

Poldnevni aranžmaji tipa fish-picnic trajajo okoli pet ur, vključujejo kopanje in stanejo 225 HRK za odrasle. Cena vključuje kosilo s pijačo, vodiča. Kosilo na ladji: riba ali kotleti z žara, solata in kruh ter neomejena konzumacija vina, mineralne vode in soka.

Najkrajša vožnja skozi arhipelag Brioni iz Fažane traja 90 minut. Cena je 120 HRK za odrasle, v ceno pa so vštete brezalkoholne pijače. Za kopanje je potrebno je doplačati vstopnino na otok Sveti Jerolim, po ceni 30 HRK za odrasle.

 

Fish picnic z ladjo Korkyra

Korkyra, PulaOdhod iz Pule je ob 12:00 uri. Izlet poteka z ladjo dolžine 17 in širino 4,4 m. Panoramska vožnja skozi pristanišče, v bližini otočka Andrija in Katarina do Brionskega arhipelaga. Premor in kosilo. Nazaj okoli 17:00.

Cena za odrasle: 220 HRK

Cena vključuje kosilo s pijačo, vodiča.
Kopalni dodatek na otoku Sveti Jerolim (v otočju Brijuni) je 20 HRK (1.6.-30.9.2019). Izven tega obdobja je bil organiziran odmor v Fažani (Bi-Village).

Za spletno rezervacijo kliknite tukaj:

 

Ladijski izlet Porer-Kamenjak

Svetilnik Porer.Odhod iz pristanišča Bunarina, ki se nahaja nedaleč stran od Punta Verudele, okrog 14:00. Panoramska vožnja skozi arhipelag, blizu kraja Banjole do svetilnika Porer, zgrajenega 1833. leta, s stolpom, visokim 35 m. Nadaljevanje vožnje proti rtu Kamenjak, ki je od svetilnika oddaljen okoli 2,5 km.
Kamenjak je od 1996. leta zaščiteno področje, v kategoriji zavarovane krajine (IUCN kategorija: V). Po približevanju skalnatemu predelu, sledi zasidranje ladje in kopanje. Nadaljevanje vožnje proti uvali Buža. Sledi kosilo in ponovno prosti čas za kopanje. Povratek okoli 19:00.

Cena za odrasle 250 HRK.

Cena vključuje pijačo dobrodošlice, kosilo (riba ali meso na žaru, kruh, solata in pijača - vino, sok in voda).

 

6) Fish-picnic Medulin-Kamenjak-Porer-Ceja

Prevoz z avtom ali avtobusom se prične okrog 11:20 za področje Fažane in Štinjana ter okrog 11:30 za Punta Verudelo, Zlatne Stijene in področja južno od Pule. Plujemo z ladjo iz Medulina, okrog 12:00. Panoramska vožnja po medulinskem arhipelagu, do rta Kamenjak. Vrže se sidro in sledi kopanje na odprtem morju. Če vremenski pogoji to dopuščajo, je možno plavati v jamo Golumbera. Nadaljevanje vožnje in prihod do svetilnika Porer. Tu obrnemo in plujemo nazaj. Po prihodu v zaliv Krmeda sledi kosilo in odhod proti otoku Ceja. Po prihodu na otok, počitek ali kopanje. Vrnitev v Medulin ob 17:00. Povratek na odhodno točko okrog 17:30.

Cena za odrasle je 230 HRK

Cena vključuje: prevoz do ladje in nazaj, vodiča, aperitiv in kosilo s pijačo. Izlet poteka ob ponedeljkih, sredah in petkih, v špici sezone pa vsak dan. Prav tako je v visoki sezoni možna tudi jutranja varianta, od 09:00 do 15:00. Cena za goste, ki na vkrcanje pridejo sami v Medulin, je 200,00 HRK.

 

7) leti z opazovanjem delfinov v Puli in okolici

Najprej se lahko, vsekakor, postavi vprašanje: Ali bomo zagotovo našli delfine? Odgovor je ne, toda tudi takšni aranžmaji so lahko zelo atraktivni, v kar se lahko tudi sami prepričate.

 

Izlet v somrak iz Pule

Odhod okrog 17:30 iz pristanišča pod Areno. Izlet se izvaja z ladjo Korkyra / Ulika, dolžine 18,13, a širine 4,72 m. Panoramska vožnja skozi pristanišče, poleg otočka Andrije in Katarine, do brionskega arhipelaga. Položaj za opazovanje delfinov se nahaja zahodno od otoka Vanga. Večerja in uživanje v igri delfinov ter somraku. Ob povratku, kot atrakcija za fotografiranje, svetleči velikani – dvigala v ladjedelnici, ki so osvetljena na poseben način, tako da se barve menjajo skozi čas. Povratek okrog 20:30.

Cena za odrasle: 220 HRK

Cena vključuje pijačo dobrodošlice, večerjo in vino, vodo, sok, skozi celotno vožnjo. Večerja na ladji je riba ali kotleti z žara, solata in kruh ter neomejena konzumacija vina, mineralne vode in soka.

Za spletno rezervacijo kliknite tukaj:

 

Iskanje delfinov iz Medulina

Odhod okrog 19:00 iz pristanišča Medulin. Izlet se izvaja z ladjo Sandra, dolžine 16, a širine 4,5 m. Vožnja skozi medulinski arhipelag do Donjeg Kamenjaka. Večerja in uživanje v igri delfinov, somraku in živi glasbi. Povratek okrog 23:00.

Cena za odrasle: 250 HRK

Cena vključuje pijačo dobrodošlice in večerjo. Večerja se pripravlja in servira med vožnjo: predjed (kanape-slani sardoni), riba ali kotleti z žara, solata in kruh, neomejena konzumacija vina, mineralne vode in soka ter sadja. Glasba v živo igra 4 x 45 minut (bend: bobni in kitara). Ob četrtkih je planiran izlet za odrasle (starejše od 16 let), ob petkih pa za družine.

 

Ogled delfinov iz Fažane

Odhod okrog 18:30 iz Fažane. Izlet se izvaja z ladjo Srebreno, dolžine 16, a širine 5,2 m. Vožnja skozi brionski arhipelag. Prihod na položaj med otokoma Vanga in Vrsar. Ogled delfinov. Povratek okrog 21:00.

Cena za odrasle: 150 HRK

Cena ne vključuje niti hrane niti pijače.

 

8) Enodnevni izlet na Plitvička Jezera.

PlitvicePlitviška jezera so prvi in najatraktivnejši hrvaški nacionalni park. Oddaljenost od Pule znaša okoli 280 km. Četudi gre za vožnjo z avtobusom, nas je neprimerljiva lepota Plitviških jezera privedla do tega, da smo tudi ta cilj uvrstili v ponudbo najpomembnejših atrakcij. Vključena je tudi kratka vožnja z električno ladjo po jezeru Kozjak.

Načrt potovanja:
Časi odhoda avtobusa so: Banjole (06:40), Medulin (07:00), turistični naselji Horizont in Punta Verudela (07:20), bencinska črpalka Luk-Oil (07:40), avtokamp Bi-Village v Fažani (07:50). Sledi izlet s približnim časom povratka v hotel do 22.00.

Cena: 750 HRK za odrasle v juliju in avgustu, 590 HRK v ostalih mesecih.

Cena vključuje: strokovnega vodiča, prevoz s turističnim avtobusom, kosilo in vstopnico v nacionalni park (250 HRK).

 

Pula je največje mesto na zahodni obali Istre. Zelo je zanimiva tudi zato, ker je tam obala zelo razčlenjena, s številnimi otoki in lepimi plažami. Med številnimi zgodovinskimi znamenitostmi naj omenimo monumentalni amfiteater (Areno), zgrajen s strani starih Rimljanov, ki je lahko sprejel do 23.000 ljudi, kar predstavlja 46 % današnjega mestnega prebivalstva. Prometna povezava je edinstvena: to je edino mesto v Istri, ki ima letališče, železnico, avtocesto in carinsko pristanišče.

Za vse izlete so podane cene za leto 2019. Vse končne cene in urnik bodo poslani na vašo zahtevo.

 

Če prihajate z lastnim avtom v pristanišču, vam priporočamo parkiranje Karoline (Riva 14, 52100 Pula) med amfiteatrom in morjem. Tu je cena 8 HRK / uro, s plačilom ob odhodu.

Maske.Gondole.Kanal Grande.Benetke


Za več informacij o izletih iz Pule, pošljite e-mail ili pokličite (WhatsUp, Viber i FaceTime) Renatu na 00385989485604 ili Nenada na 0038598232083. Splošni pogoji potovanja so tukaj.