Izleti z ladjo iz Pule na: Brione, Rovinj, Kamenjak, Benetke

Opis potovanj in spletne rezervacije

Izleti na Brione (fish picnic)

Odhod zjutraj. Ob vkrcanju pijača dobrodošlice in panoramsko križarjenje skozi pristanišče, v bližini otokih Andrija in Katarina do otočja Brioni. Jadranje po vseh otokih. Prihod na otok Sveti Jerolim. Odmor za kopanje (2 uri), kosilo na ladji in vrnitev popoldne. Cena vključuje pijačo dobrodošlice, kosilo in vino, vodo in sok med potovanjem. Kosilo na ladji: riba na žaru ali šnicla, solata in kruh ter neomejena poraba vina, mineralne vode in sokov. Na voljo je tudi vegetarijanski meni. Ti izleti ne vključujejo vstopa v narodni park Brioni. V poletni sezoni pa so organizirani premori za kopanje na otoku Sveti Jerolim. Izven tega termina bo organiziran odmor v Fažani.
Sveti Jerolim je majhen otok s površino 0,125 kvadratnih kilometrov in dolžino plaže 1,554 km. Morje je zelo čisto in je zato otok bliska destinacija za izlete tipa fish picnic.

Fish picnic z ladjo Srebreno

Ladja Srebreno, Pula.Odhod ob 10.00 iz pristanišča Pula (Ulica Sv. Petra) ob carinskem pomolu. Panoramska vožnja skozi Puljski zaliv. Kratek odmor ob Bi Villageu (Fažana) približno 10 minut. Vožnja do otoka Sveti Jerolim. Odmor za kopanje in kosilo. Vožnja in ogled otokov brionskega arhipelaga. Povratek okoli 17.00
Cena za odrasle je 45,00 € (339,05 kn) in vključuje: vstopnino na Sveti Jerolim, pijačo dobrodošlice, kosilo, vino, vodo in sok med vožnjo. Kosilo na ladji: ribe ali zrezki na žaru, solata in kruh. Tudi vegetarijanski meni. Za urnik in rezervacije kliknite tukaj:

Varianta tega izleta, vključno z organizirano vožnjo z avtobusom do ladjice, stane (spet) 45,00 € (339,05 kn).

To potovanje ima lahko tudi Fažanu kot odhodno pristanišče. V tem primeru traja od 10:45 do 16:00.

Fish picnic z ladjo Burin

Ladja Burin, Pula.Odhod je ob 12.00 uri iz pristanišča Pula (Riva 14). Izlet poteka z ladjo dolžine 17 in širino 4,4 m. Panoramska vožnja skozi pristanišče, v bližini otočka Andrija in Katarina do Brionskega arhipelaga. Premor za kopanje in kosilo. Nazaj okoli 17.00.
Cena za odrasle: 50,00 € (376,73 kn) in vključuje kosilo s pijačo, vodiča. Kopalni dodatek na otoku Sveti Jerolim (v otočju Brioni) je 5 € (1.6.-30.9.). Izven tega obdobja je organiziran odmor v Fažani (Bi Village). Za spletno rezervacijo kliknite tukaj:

Fish picnic Lim Fjord-Vrsar-Rovinj

Lim Fjord.Odhod okoli 9.00 iz puljskega pristanišča (Riva 8, 52100 Pula). Ladja: Melisa. Panoramska vožnja ob Brionih, brez izkrcanja, nato ob obali Istre, proti severu. Sledi vožnja skozi Limski kanal do Vrsarja, izkrcavanje, odmor za kopanje ali ogled starega mesta. Kosilo. Prihod v Rovinj, prosti čas za ogled mesta. Povratek na začetno točko okoli 18.00. Tu je podroben opis potovanja.
Cena je 50,00 € (376,73 kn) za odrasle in vključuje kosilo s pijačo, vodiča. Kosilo na ladji: riba ali kotleti z žara, solata in kruh ter neomejena konzumacija vina, mineralne vode in soka. Tu je spletna ponudba za odhod iz pristanišča v Puli:

Možen je tudi organizirani avtobusni prevoz v pristanišče in nazaj, s področja, ki se razprostira od Ližnjana na jugu do Peroja na severu. Cena je 55,00 € (414,40 kn) za odrasle. Za rezervacijo, meni je nastavljen na Peroj, lahko pa izberete drugo izhodišče:

Fish picnic Medulin-Kamenjak-Porer-Ceja

Ladja Sandra, MedulinPrevoz z avtom ali avtobusom se prične okrog 11.20 za področje Fažane ter okrog 11:30 za Punta Verudelo in področja južno od Pule. Plujemo z ladjo iz Medulina, okrog 12.00. Vožnja do rta Kamenjak. Kopanje. Vožnja do svetilnika Porer. Zaliv Krmeda, kosilo. Otok Ceja, počitek ali kopanje. Vrnitev v Medulin ob 17.00. Povratek na odhodno točko okrog 17.30. Tu je podroben opis potovanja.
Cena za odrasle je 47,00 € (354,12 kn) in vključuje: prevoz do ladje in nazaj, vodiča, aperitiv in kosilo s pijačo. Izlet poteka ob ponedeljkih, sredah in petkih, v špici sezone pa vsak dan. Kot privzeti položaj avtobusnega prevoza (v spodnjem meniju) je izbrana Punta Verudela, vendar lahko izberete izhodišče po želji:

Prav tako je v visoki sezoni možna tudi jutranja varianta, od 09:00 do 15:00. Na ta način jutranja varianta traja 1 uro dlje, kar podaljša kopalne odmore. Avtobusni prevoz se začne od 07.55 po spodnjem voznem redu.

Fish picnic Pula-Porer-Kamenjak

Svetilnik Porer. Odhod iz pristanišča Bunarina, ki se nahaja nedaleč stran od Punta Verudele, okrog 10.30. Panoramska vožnja skozi arhipelag, blizu kraja Banjole do svetilnika Porer. Nadaljevanje vožnje proti rtu Kamenjak, ki je od svetilnika oddaljen okoli 2,5 km. Po približevanju skalnatemu predelu, sledi zasidranje ladje in kopanje. Nadaljevanje vožnje proti uvali Buža. Sledi kosilo in ponovno prosti čas za kopanje. Povratek okoli 19.00.
Cena za odrasle 45,00 € (339,05 kn) in vključuje pijačo dobrodošlice, kosilo (riba ali meso na žaru, kruh, solata) in pijačo: vino, sok in vodo na potovanju.

Svetilnik Porer, zgrajen leta 1833, s stolpom visokim 35 metrov, se nahaja na majhnem skalnatem otoku z istim imenom.

Kamenjak je od 1996. leta zaščiteno področje, v kategoriji zavarovane krajine (IUCN kategorija: V). Morje je zelo čisto.

Izleti z opazovanjem delfinov

Opazovanjem delfinov.Popoldan odhod iz pristanišča pod areno. Panoramsko križarjenje skozi pristanišče, mimo otokov Andrija in Katarina do otočja Brioni. Mesto opazovanja delfinov je zahodno od otoka Vanga. Večerja in uživajte v igri delfinov in mraku. Na poti nazaj so kot atrakcija za fotografiranje svetleči velikani – žerjavi v ladjedelnici, ki so na poseben način osvetljeni, da se barve sčasoma spreminjajo. Vrnitev zvečer.
Večerja je pripravljena na ladji in postrežena med križarjenjem in je sestavljena iz: vegetarijanskega menija, rib ali kotletov na žaru, solate in kruha ter neomejeno uživanje vina, mineralne vode in sokov.

Izleti z iskanjem delfina so organizirani tudi z odhodi iz Fažane in Medulina. Najprej se lahko, vsekakor, postavi vprašanje: Ali bomo zagotovo našli delfine? Odgovor je ne, toda tudi takšni aranžmaji so lahko zelo atraktivni, v kar se lahko tudi sami prepričate. Ponujamo naslednje možnosti:

Iskanje delfina z ladjo Srebreno

Odhod iz pulskega pristanišča okoli 17. ure. Naslov pristanišča: Ulica Svetog Petra, 52100 Pula. Vožnja do otočja Brioni s postankom v Valbandonu v kampu Bi Village. Kratek odmor, brez izkrcanja, približno 10 minut. Iskanje delfinov, večerja in vrnitev okoli 21.30.
Cena je 40,00 € (301,88 kn) za odrasle in vključuje pijačo dobrodošlice, večerjo in vino, vodo in sok med vožnjo.

Možen je tudi organizirani avtobusni prevoz v pristanišče in nazaj. Cena za izlet s prevozom je (spet) 40,00 € (301,88 kn) za odrasle.

Iskanje delfina z ladjo Burin

Odhod iz pulskega pristanišča okoli 17. ure. Naslov pristanišča: Riva 14, 52100 Pula. Križarjenje na otočje Brioni, lov na delfine, večerja in povratek okoli 21.00.
Cena je 50,00 € (376,73 kn) za odrasle in vključuje pijačo dobrodošlice, večerjo in vino, vodo in sok med vožnjo.

Fish picnic in iskanje delfinov

Ladja Ulika, Pula.Odhod okoli 14.30 iz pristanišča pod amfiteatrom (Ulica Riva 18). Izlet opravi čoln Ulika, dolg 18 m in širok 4 m. Panoramska vožnja skozi pristanišče in po otočju Brioni. Prihod na otok Sveti Jerolim. Kopalni odmor 2 uri. Večerja na ladji. Iskanje delfinov. Vrnitev okoli 21.00 do pristanišča.

Cena za odrasle je 40,00 € (301,38 kn) in vključuje pijačo dobrodošlice, večerjo ter vino, vodo in sok med vožnjo. Večerja na krovu je: vegetarijanska, ribe ali kotleti na žaru, solata in kruh ter neomejena poraba vina, mineralne vode in sokov. Cena ne vključuje vstopnico na otok Sveti Jerolim.

Fish picnic z obiskom narodnega parka Brioni

Narodni park Brijuni.Odhod okoli 08.15 iz pristanišča pod amfiteatrom (Ulica Sv. Petra). Izlet se opravi z ladjo Srebreno, dolgo 18 m in široko 4 m. Panoramska vožnja skozi pristanišče in po otočju Brioni. Prihod v narodni park Brioni na otoku Veli Brijun. Ogled otoka z električnim vlakom in peš s strokovnim vodnikom, ki traja 3 ure in 30 minut. Prihod na otok Sveti Jerolim. Kosilo v restavraciji. Kopalni odmor približno 2 uri. Povratek okoli 17.00 do pristanišča Pula.

Cena za odrasle je 65,00 € (489,74 kn) in vključuje vstopnico za Nacionalni park Brioni (vožnja z električnim vlakom, strokovno vodenje), vstopnico za otok Sveti Jerolim in kosilo. Kosilo je: riba ali kotleti na žaru, solata in kruh (vegetarijanski meni po objavi). Poraba pijače v restavraciji se zaračuna. Jeziki vodenja so: hrvaški, angleški in nemški.

Poldnevni izlet v nacionalni park Brioni

Ladja: Martinabela. Okvirni itinerar:Brioni. 10.45 Odhod iz mestne luke, poleg ACI marine. Panoramska vožnja iz luke, ob obali, poleg Štinjana in otoka Sv. Jerolim, na Veli Brijun. Po prihodu, razgled nacionalnega parka. Razgled narodnega parka Brioni (okoli tri ure in pol). 17.00 Povratek na začetno točko.
Cena za odrasle je 56,00 € (421,93 kn), vključuje pa vodenje in vstopnico v nacionalni park.
V ceno ni vključena hrana ali pijača. Izleti potekajo ob torkih in petkih ter vsak dan v visoki sezoni. Za morebitne spletne rezervacije kliknite tukaj:

Prav tako je možna tudi popoldanska varianta z odhodom ob 14.45 in povratkom ob 20.00. Ta narodni park lahko obiščete tudi sami. Pred izletom je potrebno izvesti najavo in izbrati vodiča. Več o samostojnem obisku nacionalnega parka Brioni. Obiski se pričenjajo v Fažani, ki se nahaja 6 km od Pule.

Enodnevni izleti z ladjo v Benetke

Za potovanje je potreben potni list ali osebna izkaznica. Katamarani odhajajo ob 7.30 iz Pule (check-in ob 7.00). Organiziran je lokalni avtobusni prevoz do pristanišča. V ceno je vedno vključen vodnik.

Enodnevni izleti s katamaranom Anđela

Katamaran Anđela.Izleti s katamaranom Anđela se izvajajo vsak torek, četrtek in soboto.
Otroci do 13,99 let plačajo 50 %, do 7 let pa brezplačno. Nizka sezona traja od 1. do 20. junija in od 1. septembra do 22. septembra, visoka pa od 21. junija do 31. avgusta 2023.

Za izlete z izhodom iz pristanišča so cene za odrasle: 85,00 € (640,43 kn) v nizki in 95,00 € (715,78 kn) v visoki sezoni.

Za izlete s prevozom do ladje so cene za odrasle: 93,00 € (700,71 kn) v nizki in 103,00 € (776,05 kn) v visoki sezoni.

Enodnevni izleti s katamaranom San Pawl

Katamaran San PawlIzleti s katamaranom San Pawl odhajajo ob torkih, petkih in nedeljah. Prevoz z lokalnim avtobusom stane 8,00 € (60,28 kn) za odrasle in 4,00 € (30,14 kn) za otroke od 6 do 13,99 let.
Nizka sezona traja od 6. do 18. junija in od 1. do 19. septembra 2023. Visoka sezona traja od 21. junija do 1. septembra 2023. V nizki sezoni je cena izleta z ladjo 85,00 € (640, 43 kn) za odrasle, otroci od 6 do 13,99 let plačajo 43,00 € (323,98 kn). Če imajo otroci družinski paket popust, potujejo z ladjo brezplačno. Družinski paket velja, če potujeta najmanj dve odrasli osebi z otroki. V visoki sezoni je cena izleta z ladjo 95,00 € (715,78 kn) za odrasle, otroci od 6 do 13,99 let pa plačajo 48,00 € (361,66 kn).
Otroci do 5,99 let vedno vozijo brezplačno z ladjami in avtobusi. Skupno ceno dobimo tako, da seštejemo ceno izleta z ladjo in avtobusnega prevoza (če je bil uporabljen).

Prosimo, kliknite tukaj, za izlete z odhodom iz pristanišča v nizki sezoni. Otroci v družinskem paketu potujejo brezplačno.

Prosimo, kliknite tukaj, za izlete z avtobusnim prevozom v pristanišče v nizki sezoni. Otroci v družinskem paketu plačajo 4,00 € (30,14 kn).

Pula

Puljski amfiteater iz 1. stoletja, ki so ga zgradili stari Rimljani, je eden najbolje ohranjenih in 6. največji na svetu.Pula je največje mesto na zahodni obali Istre in je zelo zanimivo, ker je obala zelo razčlenjena, s številnimi otoki in polotoki. Omenili smo že Narodni park Brioni in Naravni park Kamenjak. Plaže so lepe in raznolike. Punta Verudela ponuja skalnate in prodnate plaže s kristalno čisto vodo ter skale s pogledom na odprto morje. Na poti proti Fažani so plaže prodnate, pred odprtim morjem zaščitene z brionskim arhipelagom. Plaža v Medulinu je peščena. Pula je največje mesto na zahodni obali Istre. Zelo je zanimiva tudi zato, ker je tam obala zelo razčlenjena, s številnimi otoki in lepimi plažami. Med številnimi zgodovinskimi znamenitostmi naj omenimo monumentalni amfiteater (Areno), zgrajen s strani starih Rimljanov, ki je lahko sprejel do 23.000 ljudi, kar predstavlja 46 % današnjega mestnega prebivalstva. Prometna povezava je edinstvena: to je edino mesto v Istri, ki ima letališče, železnico, avtocesto in carinsko pristanišče.

Parking! Če pridete z osebnim avtomobilom v pristanišče, priporočamo parking Karolina, Trg Nimfeja bb, 52100, Pula, med amfiteatrom in morjem ter med Titovim in Valerijinim parkom. Tu je cena do 4 € / uro, s plačilom ob odhodu.

Za vse izlete so okvirne cene za leto 2023. Vse končne cene in urnik bodo poslani na vašo zahtevo.