Brodski izleti iz Pule

Opis izleta

Fish picnic: Brijuni brodom Korkyra

Korkyra, Pula.Polazak oko 11:30 iz luke ispod Arene. Izlet se izvodi brodom dužine 17 i širine 4,4 m. Panoramska vožnja kroz luku, pokraj otočića Andrije i Katarine do Brijunskog arhipelaga. Pauza za kupanje na otoku Sveti Jerolim i ručak. Povratak oko 17:00.

Cijena za odrasle: 220 HRK i uključuje piće dobrodošlice, ručak, te vino, vodu i sok tijekom izleta. Ručak na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Postoji i vegetarijanski meni. Doplata za kupanje na otoku Sveti Jerolim (u arhipelagu Brijuni) iznosi 30 HRK (od 1.6.do 30.9.). Izvan tog termina, pauza je organizirana u Fažani. Za pretragu slobodnih mjesta i moguće on-line rezervacije, kliknite ovdje:

Web rezervacija

Sveti Jerolim je mali otočić površine 0,125 četvornih kilometara s plažom duljine 1,554 km. More je vrlo čisto, pa je otok blisko odredište za izlete tipa fish picnic.

Fish picnic s brodom Srebreno

Brod Srebreno, Pula.Polazak oko 10:00 iz luke Pula (ulica Svetog Petra). Izlet se izvodi brodom dužine 16 a širine 4,8 m. Po ukrcaju, piće dobrodošlice, te vožnja do otočića Sveti Jerolim iz Brijunskog arhipelaga. Pauza kupanje (2 h) i ručak na brodu. Povratak oko 17:00.

Cijena za odrasle: 250 HRK i uključuje: ulaznicu za kupanje na otoku, piće dobrodošlice, ručak, te vino, vodu i sok tijekom cijele vožnje. Ručak na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Postoji i vegetarijanski meni. Ulaznica za otok Sveti Jerolim je uključena u cijenu. Pristajanje u Fažani (s kratkom pauzom) služi za ukrcaj novih putnika pa putnici iz Pule ne mogu izaći s broda Za on-line rezervacije, kliknite ovdje:

Web rezervacija

Na ovaj brodski izlet, može se ukrcati i u Fažani. Trajanje je u tom slučaju od 10:45 do 16:00, a cijena je ista. Opis te varijante izleta je ovdje.

Fish picnic u Rovinj, Limski Kanal i Vrsar

Lim Fjord.Polazak oko 9.00. Brod: Melisa. Panoramska vožnja uz Brijune, bez iskrcaja, zatim uz obalu Istre prema sjeveru. Nastavak vožnje Limskim kanalom do Piratske pećine. Kratka pauza bez iskrcavanja. Slijedi vožnja do Vrsara, iskrcavanje, odmor za kupanje ili razgled starog grada. Ručak. Dolazak u Rovinj, slobodno vrijeme za razgled grada. Povratak oko 18.00. sati.

Cijena je 270 HRK za odrasle i uključuje ručak s pićem, vodiča. Ručak na brodu: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Za polazak iz luke Pula, molimo kliknite ovdje:

Web rezervacija

Na isti izlet moguće je doći organiziranim autobusnim prijevozom u luku Pula i natrag, po cijeni od 300 HRK. Za rezervaciju, kliknite ovdje i izaberite polaznu točku. Područje se proteže od Ližnjana na jugu do Peroja na sjeveru:

Web rezervacija

Za goste koji dolaze sami, pozicija za polazak je na obali u blizini Katedrale, Trg Svetog Tome 2, 52100 Pula. Udaljenost do preporučenog parkinga je oko 400 m. Ovdje je detaljan opis ovog izleta.

Fish picnic Medulin-Kamenjak-Porer-Ceja

Brod Sandra, Medulin.Prijevoz autom ili autobusom počinje oko 11:15 za područje Pule, a polazak broda Sandra iz luke Medulin je u 12:00. Izlet sadrži 2 pauze za kupanje i to na moru ispred Kamenjaka te na otoku Ceja. Povratak na polaznu točku oko 17:30. Detaljniji opis ovog izleta možete naći ovdje.

Cijena za odrasle je 230 HRK i uključuje: prijevoz autobusom do broda i natrag, vodiča, aperitiv i ručak s pićem. Izlet ide ponedjeljkom, srijedom i petkom a u špici sezone svaki dan. Za polaznu točku transfera namještena je Punta Verudela, ali kroz ovu web rezervaciju možete izabrati polaznu stanicu.

Web rezervacija

Također, u visokoj sezoni moguća je i jutarnja varijanta od 09:00 do 15:00. Polasci autobusa u tom slučaju počinju u 07:55. U tom slučaju, pauza za kupanje na otoku Ceja traje 2 sata.

Web rezervacija

Fish picnic Pula-Porer-Kamenjak

Izlet na Porer i Kamenjak.Polazak iz luke Bunarina, koja se nalazi nedaleko od Punte Verudele oko 10:30. Panoramska vožnja kroz arhipelag blizu mjesta Banjole do svjetionika Porer, izgrađenog 1833. godine s kulom visokom 35 m. Nastavak vožnje prema rtu Kamenjak, koji je udaljen oko 2,5 km od svjetionika. Kamenjak je zaštićeno je područje od 1996. godine, u kategoriji značajnog krajobraza (IUCN kategorija: V). Po približavanju predjelu s pećinama, sidrenje broda, te kupanje. Nastavak vožnje prema uvali Buža. Slijedi ručak i ponovo slobodno vrijeme za kupanje. Povratak oko 17:00 sati.

Cijena za odrasle 250 HRK. i uključuje: piće dobrodošlice, ručak (riba ili meso na žaru, kruh, salata i pijaću vino, sok i vodu).

Izleti s gledanjem delfina

Delfini Pula.Polazak oko 17:00 iz luke ispod Arene. Izlet se izvodi brodom Korkyra, dužine 17 a širine 4 m (ili Emilio dužine 15,3 a širine 4,2 m). Panoramska vožnja kroz luku, pokraj otočića Andrije i Katarine do Brijunskog arhipelaga. Pozicija za gledanje delfina nalazi se zapadno od otoka Vanga. Večera i uživanje u igri delfina i sumraku. Na povratku, kao atrakcija za fotografiranje svjetleći divovi - dizalice u brodogradilištu koje su osvijetljene na poseban način, tako da se boje mijenjaju u vremenu Povratak oko 20:30.

Cijena za odrasle: 220 HRK i uključuje piće dobrodošlice, večeru, te vino, vodu i sok tijekom cijele vožnje. Večera na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka.

Web rezervacija

Izleti s traženjem delfina organizirani su i s polaskom iz Fažane te Medulina. Vrijeme polaska svih brodova mijenja se tako da zalazak sunca padne u pola izleta! Može se, prije svega postaviti pitanje: je li sigurno da će delfini biti pronađeni. Odgovor je ne, ali i da takvi aranžmani mogu biti vrlo atraktivni, u što se možete i sami uvjeriti.

Fish picnic s traženjem delfina

Brod Ulika, Pula.Polazak oko 15:00 iz luke ispod pulske Arene (Ulica Riva 18). Izlet se izvodi brodom Ulika, dužine 18 a širine 4 m. Panoramska vožnja kroz luku, te kroz Brijunski arhipelag. Dolazak na otok Sveti Jerolim. Pauza za kupanje od 2 sata. Večera na brodu. Traženje delfina. Povratak oko 21:00 u luku.

Cijena za odrasle: 220 HRK i uključuje piće dobrodošlice, večeru, te vino, vodu i sok tijekom cijele vožnje. Večera na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka.
Ulaznica za otok Sveti Jerolim naplaćuje se 30 HRK.

Web rezervacija

Fish picnic s posjetom nacionalnom parku Brijuni

Nacionalni park Brijuni.Polazak oko 08:15 iz luke ispod Arene (Ulica Sv. Petra). Izlet se izvodi brodom Srebreno, dužine 18 a širine 4 m. Panoramska vožnja kroz luku, te kroz Brijunski arhipelag. Dolazak u nacionalni park Brijuni, na otok Veli Brijun. Razgled otoka električnim vlakom te pješke sa stručnim vodičem u trajanju 3 sata i 30 minuta. Dolazak na otok Sveti Jerolim. Ručak na brodu. Pauza za kupanje od oko 2 sata. Povratak oko 17:00 u luku.

Cijena za odrasle: 400 HRK i uključuje: ulaznicu nacionalni park Brijuni (vožnja električnim vlakom, stručni vodič), ulaznicu na otok Sveti Jerolim te ručak. Ručak na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka (vegetarijanski meni treba najaviti).

Web rezervacija

Izlet za Nacionalni Park Brijune

Brod: Martinabela. Okvirni itinerer:Vožnja na Brijune.
10:45 Polazak iz gradske luke, pokraj ACI marine. Panoramska vožnja iz luke, uz obalu, pokraj Štinjana, te pokraj otoka Sv. Jerolim na Veli Brijun. Po dolasku, razgled Nacionalnog Parka.
Razgled nacionalnog parka Brijuni (cca. 3:30 h).
Povratak na početnu točku oko 18.00 sati.

Cijena za odrasle je 370 HRK i uključuje vođenje i ulaznicu u Nacionalni park (s vožnjom električnim vlakom i stručnim vodičima za nacionalni park). Dolazak broda je sinkroniziran s polaskom električnog vlaka. Jelo i piće nisu uključeni u cijenu. Adresa za ukrcaj je, Riva 14, 52100 Pula. Izlet ide utorkom i petkom, a u visokoj sezoni svaki dan. Za pretragu slobodnih mjesta i moguće on-line rezervacije, kliknite ovdje:

Web rezervacija

Jednodnevni izleti u Veneciju

Katamaran Prince of Venice.Ovi izleti polaze u 7:30 ujutro iz Pule (ulazna kontrola 7:00). Organiziran je i lokalni prijevoz autobusom do broda. Izleti katamaranom Prince of Venice idu subotom, a katamaranom San Pawl utorkom i nedjeljom.

Cijena je 600 HRK za odrasle a djeca plaćaju po uvjetima familijarnog paketa te uključuje vodiča i autobusni prijevoz, a ne uključuje hranu i piće.

Jednodnevni izlet na Plitvička Jezera (otkazano zbog COVID-19)

Izlet na Plitvice.Plitvička Jezera su prvi i najatraktivniji hrvatski nacionalni park. Udaljenost od Pule iznosi oko 280 km.

Plan puta:
Vremena polazaka autobusa su: Banjole (06:40), Medulin (07:00), turistička naselja Horizont i Punta Verudela (07:20), benzinska crpka Luk-Oil (07:40), auto kamp Bi-Village u Fažani (07:50). Slijedi izlet s približnim vremenom povratka u hotel do 22.00.

Cijena: 860 HRK za odrasle u srpnju i kolovozu, 655 HRK u ostalim mjesecima.

Cijena uključuje: stručnog vodiča, prijevoz turističkim autobusom, ručak, te ulaznicu u nacionalni park (250 HRK).

Pula

Pulska Arena iz 1.stoljeća, izgrađena od starih Rimljana, jedna je od najočuvanijih i 6. najveća na svijetu.Pula je najveći grad na zapadnoj obali Istre, a vrlo je zanimljiv i stoga što je ovdje obala vrlo razvedena, s brojnim otocima i poluotocima. Već smo spomenuli Nacionalni park Brijun te Park prirode Kamenjak. Plaže su lijepe i raznovrsne. Punta Verudela nudi kamene i šljunčane plaže s kristalno čistom vodom kao i stijene za skakanje s pogledom prema otvorenom moru. Prema Fažani, plaže su šljunčane, zaštićene od otvorenog mora Brijunskim arhipelagom. Plaža u Medulinu je pješčana. Među mnogim povijesnim znamenitostima, spomenimo monumentalni amfiteatar (pulsku Arenu), izgrađen od starih Rimljana, koji je mogao primiti do 23.000 ljudi, što čini 46% današnjeg gradskog stanovništva. Prometna povezanost je jedinstvena. Naime, to je jedini grad u Istri koji ima zračnu luku, željeznicu, autoput i carinsku luku.
Ako u luku dolazite vlastitim autom, preporučujemo parking Karolina (Trg Nimfeja bb, 52100, Pula) koji se nalazi između Arene i mora, a naslanja se s jugozapadne strane na Valerijin Park. Tu je cijena 15 HRK / sat, a plaćanje je na odlasku.

Za sve izlete dane su orijentacione cijene za 2022. godinu. Sve konačne cijene i raspored će biti poslani na Vaš zahtjev.