Brodski izleti iz Pule: Brijuni, Rovinj, Kamenjak, Venecija

Ova stranica prikazuje najpopularnije brodske izlete iz Pule. Ispod opisa svakog izleta, nalazi se gumb "Dostupnost i rezervacija". Klikom na njega, pokreće se online aplikacija koja prikazuje dostupne datume i točna mjesta polaska broda ili autobusa. Nastavkom procesa, moguća je i rezervacija izleta.

Izleti tipa fish picnic oko Brijuna

Polazak u prijepodnevnim satima. Po ukrcaju, piće dobrodošlice, te panoramska vožnja kroz luku, pokraj otočića Andrije i Katarine do brijunskog arhipelaga. Plovidba oko svih otoka. Dolazak na otočić Sveti Jerolim. Pauza kupanje (2 sata) i ručak na brodu. Povratak u poslijepodnevnim satima. Cijena uključuje piće dobrodošlice, ručak, te vino, vodu i sok tijekom izleta. Ručak na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Postoji i vegetarijanski meni. Ovi izleti ne uključuju ulaz u Nacionalni Park Brijuni, nego se pauza za kupanje u ljetnoj sezoni izvodi na otoku Sveti Jerolim. Izvan tog termina, pauza je organizirana u Fažani.
Sveti Jerolim je mali otočić površine 0,125 četvornih kilometara s plažom duljine 1,554 km. Nalazi se u južnom dijelu brijunskog arhipelaga. More je vrlo čisto, pa je otok blisko odredište za izlete tipa fish picnic.

Fish picnic brodom Srebreno

Brod Srebreno, Pula.Polazak oko 10:00 iz luke Pula (ulica Svetog Petra). Izlet se izvodi brodom dužine 16 a širine 4,8 m. Nakon polaska iz luke Pula, plovi se do Fažane (autokampa Bi Village). Slijedi panoramska vožnja, ručak te kupanje, kako je već opisano. Povratak oko 17:00.
Cijena za odrasle je 45,00 € (339,05 kn) i uključuje: ulaznicu za kupanje na otoku Sveti Jerolim, piće dobrodošlice, ručak, te vino, vodu i sok tijekom cijele vožnje. Pristajanje u Fažani (s kratkom pauzom) služi za ukrcaj novih putnika pa putnici iz Pule ne mogu izaći s broda.

Na isti izlet moguće je doći organiziranim autobusnim prijevozom u luku Pula i natrag, po (istoj) cijeni od 45,00 € (339,05 kn). Kroz našu aplikaciju, izaberite polaznu točku.

Na ovaj brodski izlet, može se ukrcati i u Fažani. Trajanje je u tom slučaju od 10:45 do 16:00, a cijena je ista. Opis te varijante izleta je ovdje.

Fish picnic brodom Burin

Burin, Pula.Polazak oko 11:30 iz luke ispod Arene. Izlet se izvodi brodom dužine 17 i širine 4,4 m. Pauza za kupanje na otoku Sveti Jerolim i ručak. Povratak oko 17:00.
Cijena za odrasle: 50,00 € (376,73 kn) i uključuje piće dobrodošlice, ručak, te vino, vodu i sok tijekom izleta. Doplata za kupanje na otoku Sveti Jerolim (u arhipelagu Brijuni) iznosi (5 €) i plaća se od 1. lipnja do 30. rujna.

Fish picnic u Rovinj, Limski Kanal i Vrsar

Lim Fjord.Polazak oko 9:00. Brod: Melisa. Panoramska vožnja uz Brijune, bez iskrcaja, zatim uz obalu Istre prema sjeveru. Nastavak vožnje Limskim kanalom do Piratske pećine. Kratka pauza bez iskrcavanja. Slijedi vožnja do Vrsara, iskrcavanje, odmor za kupanje ili razgled starog grada. Ručak. Dolazak u Rovinj, slobodno vrijeme za razgled grada. Povratak oko 18:00. sati. Za goste koji dolaze sami, pozicija za polazak je na obali u blizini Katedrale, Riva 8, 52100 Pula. Udaljenost do preporučenog parkinga je oko 400 m. Ovdje je detaljan opis ovog izleta.
Cijena je 50,00 € (376,73 kn) za odrasle i uključuje ručak s pićem, vodiča. Ručak na brodu: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Za polazak iz luke Pula, molimo kliknite ovdje:

Na isti izlet moguće je doći organiziranim autobusnim prijevozom do broda i natrag, koji košta 5 €. Ukupna cijena s uključenim prijevozom na brod i natrag iznosi 55,00 € (414,40 kn) za odrasle. Za rezervaciju, kliknite ovdje i izaberite polaznu točku. Područje se proteže od Ližnjana na jugu do Peroja na sjeveru:

Fish picnic Medulin-Kamenjak-Porer-Ceja

Brod Sandra, Medulin.Prijevoz autom ili autobusom počinje oko 11:15 za područje Pule, a polazak broda Sandra iz luke Medulin je u 12:00. Izlet sadrži 2 pauze za kupanje i to na moru ispred Kamenjaka te na otoku Ceja. Povratak na polaznu točku oko 17:30. Detaljniji opis ovog izleta možete naći ovdje.
Cijena za odrasle je 47,00 € (354,12 kn) i uključuje: prijevoz autobusom do broda i natrag, vodiča, aperitiv i ručak s pićem. Izlet ide ponedjeljkom, srijedom i petkom a u špici sezone svaki dan. Za polaznu točku transfera namještena je Punta Verudela, ali kroz ovu web rezervaciju možete izabrati polaznu stanicu.

Također, u visokoj sezoni moguća je i jutarnja varijanta od 09:00 do 15:00. Polasci autobusa u tom slučaju počinju u 07:55. U tom slučaju, pauza za kupanje na otoku Ceja traje 2 sata.

Fish picnic Pula-Porer-Kamenjak

Izlet na Porer i Kamenjak.Polazak u 10:00 ispred hotela Del-Mar, Banjole, te iz luke Bunarina, koja se nalazi nedaleko od Punte Verudele oko 10:30. Panoramska vožnja kroz arhipelag blizu mjesta Banjole do svjetionika Porer, izgrađenog 1833. godine s kulom visokom 35 m. Nastavak vožnje prema rtu Kamenjak, koji je udaljen oko 2,5 km od svjetionika. Kamenjak je zaštićeno je područje od 1996. godine, u kategoriji značajnog krajobraza (IUCN kategorija: V). Po približavanju predjelu s pećinama, sidrenje broda, te kupanje. Nastavak vožnje prema uvali Buža. Slijedi ručak i ponovo slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel Del-Mar oko 17:00 sati, te oko 17:30 u luku Bunarina.
Cijena za odrasle 45,00 € (339,05 kn) i uključuje: piće dobrodošlice, ručak (riba ili meso na žaru, kruh, salata i pijaću vino, sok i vodu).

Izleti s gledanjem delfina

Dupini Pula.Polazak u poslijepodnevnim satima iz luke ispod Arene. Panoramska vožnja kroz luku, pokraj otočića Andrije i Katarine do brijunskog arhipelaga. Pozicija za gledanje delfina nalazi se zapadno od otoka Vanga. Večera i uživanje u igri delfina i sumraku. Na povratku, kao atrakcija za fotografiranje svjetleći divovi - dizalice u brodogradilištu koje su osvijetljene na poseban način, tako da se boje mijenjaju u vremenu. Povratak u večernjim satima.
Večera se priprema na brodu i servira tijekom vožnje, a čine ju: vegetarijanski meni, riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka.

Izleti s traženjem delfina organizirani su i s polaskom iz Fažane te Medulina. Vrijeme polaska svih brodova mijenja se tako da zalazak sunca padne u pola izleta! Može se, prije svega postaviti pitanje: je li sigurno da će delfini biti pronađeni. Odgovor je ne, ali i da takvi aranžmani mogu biti vrlo atraktivni, u što se možete i sami uvjeriti. Nudimo sljedeće opcije:

Traženje dupina brodom Srebreno

Polazak iz pulske luke oko 17 sati. Adresa pristaništa: Ulica Svetog Petra, 52100 Pula. Vožnja prema arhipelagu Brijuni, s usputnim zaustavljanjem u Valbandonu, kod kampa Bi Village. Traženje dupina, večera i povratak oko 21:30.
Cijena za odrasle: 40,00 € (301,88 kn) i uključuje piće dobrodošlice, večeru, te vino, vodu i sok tijekom cijele vožnje.

Na isti izlet moguće je doći organiziranim autobusnim prijevozom u luku Pula i natrag, po (istoj) cijeni od 40,00 € (301,38 kn). Za rezervaciju, kliknite ovdje i izaberite polaznu točku.

Traženje dupina brodom Burin

Polazak iz pulske luke oko 17 sati. Adresa pristaništa: Riva 14, 52100 Pula. Direktna vožnja prema arhipelagu Brijuni. Traženje dupina, večera i povratak oko 21:00.
Cijena za odrasle: 50,00 € (376,73 kn) i uključuje piće dobrodošlice, večeru, te vino, vodu i sok tijekom cijele vožnje.

Fish picnic s traženjem dupina

Brod Ulika, Pula.Polazak oko 14:30 iz luke ispod pulske Arene (Ulica Riva 18). Izlet se izvodi brodom Ulika, dužine 18 a širine 4 m. Panoramska vožnja kroz luku, te kroz brijunski arhipelag. Dolazak na otok Sveti Jerolim. Pauza za kupanje od 2 sata. Večera na brodu. Traženje delfina. Povratak oko 21:00 u luku.

Cijena za odrasle: 40,00 € (301,38 kn)i uključuje piće dobrodošlice, večeru, te vino, vodu i sok tijekom cijele vožnje. Večera na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Dodatno se plaća ulaznica za otok Sveti Jerolim po cijeni od 4 €.

Fish picnic s posjetom nacionalnom parku Brijuni

Nacionalni park Brijuni: afričke zebre.Polazak oko 08:15 iz luke ispod Arene (Ulica Sv. Petra). Izlet se izvodi brodom Srebreno, dužine 18 a širine 4 m. Panoramska vožnja kroz luku, te kroz brijunski arhipelag. Dolazak u nacionalni park Brijuni, na otok Veli Brijun. Razgled otoka električnim vlakom te pješke sa stručnim vodičem u trajanju 3 sata i 30 minuta. Dolazak na otok Sveti Jerolim. Ručak u restoranu. Pauza za kupanje od oko 2 sata. Povratak oko 17:00 u luku.
Cijena za odrasle je 65,00 € (489,74 kn) i uključuje ulaznicu za nacionalni park Brijuni (vožnja električnim vlakom, stručni vodič), ulaznicu na otok Sveti Jerolim, te ručak. Ručak je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, a konzumacija pića u restoranu se naplaćuje (vegetarijanski meni treba najaviti). Jezici vodiča su: hrvatski, engleski i njemački.
Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Izlet za Nacionalni Park Brijuni

Brod: Martinabela. Okvirni itinerer:Vožnja na Brijune.
Izlet počinje u 10:45 polaskom iz gradske luke, pokraj ACI marine. Panoramska vožnja iz luke, uz obalu, pokraj Štinjana, te pokraj otoka Sv. Jerolim na Veli Brijun. Po dolasku, slijedi razgled nacionalnog parka Brijuni (cca. 3:30 h).
Povratak na početnu točku oko 18.00 sati.
Cijena za odrasle je 56,00 € (421,93 kn)i uključuje vođenje i ulaznicu u Nacionalni park (s vožnjom električnim vlakom i stručnim vodičima za nacionalni park). Dolazak broda je sinkroniziran s polaskom električnog vlaka. Jelo i piće nisu uključeni u cijenu. Adresa za ukrcaj je, Riva 14, 52100 Pula. Izlet ide utorkom i petkom, a u visokoj sezoni svaki dan.

Brodski izleti iz Pule u Veneciju

Prije svega, provjerite sve uvjete putovanja i rezervacije. Za putovanje je potrebna putovnica ili osobna iskaznica. Lokalni transfer s autobusom do broda i natrag košta 8,00 € (60,28 kn) za odrasle, te 4,00 € (30,14 kn) za djecu do 13,99 godina. Cijena uključuje vodiča, ne uključuje hranu i piće.

Jednodnevni izleti brodom San Pawl

Katamaran San Pawl. Izleti katamaranom San Pawl polaze utorkom, petkom i nedjeljom u 7:30 ujutro iz Pule (ulazna kontrola 7:00). Visoka sezona traje od 19.6 do 31.8.2023. U niskoj sezoni, cijena izleta je 85,00 € (640,43 kn) za odrasle, djeca od 6 do 13,99 godina plaćaju 43,00 € (323,98 kn). Ako djeca imaju popust familijarnog paketa plaćaju 0 €, odnosno putuju brodom besplatno. Familijarni paket vrijedi kad najmanje dvije odrasle osobe putuju s djecom.
U visokoj sezoni, cijena izleta je 95,00 € (715,78 kn) za odrasle, djeca od 6 do 13,99 godina plaćaju 48,00 € (361,66 kn). Djeca do 5,99 godina putuju uvijek besplatno autobusom i brodom.

U niskoj sezoni, za izlete s polaskom iz gradske luke, cijena za odrasle je 85,00 € (640,43 kn). Vrijedi familijarni paket i djeca u njemu putuju besplatno. Na check-in treba doći do 07:00.

U niskoj sezoni, za izlet s organiziranim prijevozom na brod, cijena za odrasle je 93,00 € (700,71 kn). Vrijedi familijarni paket i djeca u njemu plaćaju samo autobus.

Jednodnevni izleti brodom Anđela

Katamaran Anđela.Izleti katamaranom Anđela polaze utorkom, četvrtkom i subotom u 7:30 ujutro iz Pule (ulazna kontrola 7:00). Niska sezona traje od 1.6 do 20.6 i od 1.9. do 21.9. a visoka od 21.6. do 31.8.2023. Djeca do 13,99 godina plaćaju 50 % a do 6,99 godina idu besplatno.

Za polaske iz luke Pula, cijena za odrasle su: u niskoj sezoni: 85,00 € (640,43 kn), a u visokoj sezoni: 95,00 € (715,78 kn).

Za izlete s organiziranim prijevozom na brod, cijena za odrasle su: u niskoj sezoni: 93,00 € (700,71 kn), a u visokoj sezoni: 103,00 € (776,05 kn).

Pula

Pulska Arena iz 1.stoljeća, izgrađena od starih Rimljana, jedna je od najočuvanijih i 6. najveća na svijetu.Pula je najveći grad na zapadnoj obali Istre, a vrlo je zanimljiv i stoga što je ovdje obala vrlo razvedena, s brojnim otocima i poluotocima. Već smo spomenuli Nacionalni park Brijun te Park prirode Kamenjak. Plaže su lijepe i raznovrsne. Punta Verudela nudi kamene i šljunčane plaže s kristalno čistom vodom kao i stijene za skakanje s pogledom prema otvorenom moru. Prema Fažani, plaže su šljunčane, zaštićene od otvorenog mora brijunskim arhipelagom. Plaža u Medulinu je pješčana. Među mnogim povijesnim znamenitostima, spomenimo monumentalni amfiteatar (pulsku Arenu), izgrađen od starih Rimljana, koji je mogao primiti do 23.000 ljudi, što čini 46% današnjeg gradskog stanovništva. Prometna povezanost je jedinstvena. Naime, to je jedini grad u Istri koji ima zračnu luku, željeznicu, autoput i carinsku luku.
Ako u luku dolazite vlastitim autom, preporučujemo parking Karolina (Trg Nimfeja bb, 52100, Pula) koji se nalazi između Arene i mora, a naslanja se s jugozapadne strane na Valerijin Park. Tu je cijena od 12 do 30 € na dan, a plaćanje je na odlasku.

Za sve izlete dane su orijentacione cijene za 2023. godinu. Sve konačne cijene i raspored će biti poslani na Vaš zahtjev.