Izleti iz Poreča v Benetke s katamarani

Opis potovanj

Pogoji rezervacije in položaj pristanišča

Kanal Grande: regata.Najprej preverite pogoje potovanja za bolezen covid-19.
Za razdaljo 102 km v eno smer, se z modernim katamaranom porabita dve uri in 45 minut. Po prihodu se v najlepšem mestu na svetu ostane do pet ur. Več o ogledu in načrtu gibanja po Benetkah.
V nekaterih primerih, za goste, ki gredo v Benetke in nazaj isti dan, je možen transfer z avtobusom iz Umaga, Novigrada, Lanterne, Poreča, Funtane in Vrsarja. Gostje, ki prihajajo sami, morajo priti na carinski pomol v Poreču, Obala Marsala Tita 17, 52240 Poreč. (GPS koordinate so: latituda: 45.2273054, longituda: 13.5899163.) Naslov za parkirišče, ki ga prepoznava GPS navigacija je (Veliko Gradsko Parkiralište, Partizanska ulica 4, 52440, Poreč). Razdalja do pomola je okoli 950 m. Cena parkiranja je 80 HRK na dan.
V Poreču ne obstaja trajekt za prevoz avtomobilov proti Italiji, zato lahko potniki uporabljajo opisane linije tudi za prevoz v eno smer. Posebej za potnike, ki potujejo iz Italije na Hrvaško na ta način, je pristanišče vkrcanja terminal San Basilio v Benetkah.

Kako rezervirati?

Za prijavo tega izleta, je za vsakega potnika agenciji nujno poslati naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, narodnost in številko dokumenta, s katerim potujete. Za udeležbo na potovanju je potreben potni list ali osebna izkaznica.

 • Lahko pošljete povpraševanje prek e-maila. Pošljemo vam ponudbo, prek katere lahko vplačate celoten znesek ali kavcijo vnaprej, preostanek pa v gotovini, ob odhodu ladje.
 • Lahko preizkusite našo spletno rezervacijo. Kavcijo lahko plačate s kartico vnaprej, ostalo ob odhodu v gotovini. Osebne podatke lahko pošljete prek naše aplikacije.

Potniške karte (voucherji) se lahko natisnejo ali pa so v elektronski obliki. Vse končne cene in urnik bodo poslani na vašo zahtevo.

Enodnevni izleti z ladjo San Pawl

Ta katamaran pluje vsako sredo od 27. aprila do 28. septembra 2022. Za ostale razpoložljive datume si oglejte spletno aplikacijo za rezervacijo, ki se nahaja pod načrtom poti (Spletna rezervacija). Lastnik ladje in organizator tega izleta je podjetje Venezialines.

Opis ladje

Katamaran San PawlLadja San Pawl je dolga 35,20, široka pa 11,5 m. Maksimalna hitrost je 50 vozlov, ima štiri WC-ja, bar, ki nudi toplo, hladno brezalkoholno, kot tudi alkoholno pijačo, in preproste jedi kot so rogljiček, sendvič, čokolada i sladkarije. Izdelana je na Norveškem z izletniškim namenom in opremljena s sodobnimi napravami za navigacijo. Popolnoma je klimatizirana, pogon z dvema motorjema po 2550 KM in konstrukcija na zračni blazini pa zagotavljata hitrost in stabilnost.

Načrt izleta

 • 07.30 vstopna kontrola (check-in, carinski pomol Poreč).
 • 08.00 odhod.
 • 10.45 prihod v Benetke, približno 40 minut z vodičem in prosti čas za ogled.
 • 16.45 vstopna kontrola (check-in, pristanišče San Basilio, Benetke).
 • 17.15 odhod.
 • 20.00 povratek na začetno točko.

Cena: 595 HRK za odrasle, otroci od 6. do 14. leta v spremstvu dveh odraslih oseb so del družinskega paketa (FP), otroci do 6. leta brezplačno (vedno). V družinskem paketu v 7. in 8. mesecu eden otrok potuje brezplačno, za ostale se plača 50 %, drugače pa dva otroka potujeta brezplačno, za ostale se plača 50 %.
Cena vključuje strokovnega vodiča v hrvaškem, nemškem in angleškem jeziku (in slovenščini). Hrana in pijača nista vključeni.
Za spletno rezervacijo kliknite na naslednji gumb.

Spletna rezervacija

Avtobusna postajališča za organiziran prevoz

Južno od poreškega pristanišča, starta avtobusni prevoz iz Vrsarja.

 • Vrsar: Koversada in letovišče Petalon ob 6.15, letovišče Belveder, bencinska črpalka in kamp Orsera ob 6.20.
 • Funtana: kamp Valkanela, letovišče Funtana in avtobusna postaja ob 6.25.
 • Poreč: kamp Bijela Uvala ob 6.40, vile Astra in hotel Albatros ob 6.45, hoteli Molindrio in Plavi ob 6.50, hoteli Galijot in Bellevue ob 6.55, hotel Mediteran ob 7.00 in hotel Diamant ob 7.05.

Severno od poreškega pristanišča starta avtobusni prevoz iz Novigrada.

 • Novigrad: Kamp Mareda ob 6.00, avtobusna postaja ob 6.05 in Hotel Maestral ob 6.20.
 • Lanterna: Centralna recepcija, kamp in Solaris ob 6.25.
 • Červar: avtobusna postaja in kamp Ulika ob 6.35.
 • Poreč: hotela Materada in Laguna Park ob 6.45 ter hotela Parentino in Zagreb ob 6.55.

Prevoz z avtobusom do ladje (in nazaj) stane 35 HRK za odrasle. Cena izleta z organiziranim prevozom do ladje je 630 HRK za odrasle, otroci od 6 do 14 let v spremstvu 2 odraslih so upravičeni do družinskega paketa (FP) in plačajo samo avtobusni prevoz po ceni 18 HRK, otroci pa mlajši od 6 let vedno potujejo brezplačno. V družinskem paketu v 7. in 8. mesecu je največ en otrok brezplačen, ostali pa 50 %, sicer sta dva otroka zastonj, ostali pa 50 %. Cena vključuje strokovno vodenje nemškega in avtobusnega prevoza. Za spletno rezervacijo kliknite na ta gumb.

Spletna rezervacija

Vožnja v eni smeri

Cena podvržena spremembam in znaša od 450 do 645 HRK za odrasle in od 300 do 415 HRK za otroke. Natančen znesek cene je odvisen od zapolnitve in ga je mogoče dobiti na zahtevo. Lokalni transfer z avtobusom ni na voljo.
Prtljaga je lahko ročna (maksimalne dimenzije 56 cm x 45 cm x 25 cm) in ima lahko maksimalno maso do 10 kg. Hišni ljubljenčki morajo imeti potne dokumente. Cena izleta zanje znaša 75 HRK, prijava pa je obvezna. Cena prevoza koles je prav tako 75 HRK, ob obvezni prijavi.

Enodnevni izleti z ladjo Prince of Venice

Izlet s tem katamaranom poteka vsak torek in četrtek od 3. maja do 27. oktobra 2022. Za ostale razpoložljive datume si oglejte spletno aplikacijo za rezervacijo, ki se nahaja pod načrtom poti (Spletna rezervacija). Lastnik ladje in organizator izleta je podjetje Kompas.

Opis ladje

Katamaran Prince of Venice.Ladja Prince of Venice je dolga 39,6 m in široka 15,6 m. Največja hitrost je 29 vozlov. Opremljena je z barom, sanitarijami in popolnoma klimatizirana. Izdelana je v Avstraliji in opremljena s sodobnimi navigacijskimi napravami, pogon z dvema motorjema (2 x 1.435 kW = 2.870 kW). Konstrukcija aluminijastega trupa zagotavlja udobje in stabilnost tudi na valovitem morju.

Avtobusna postajališča za organiziran prevoz

Južno od poreškega pristanišča, starta avtobusni prevoz iz Vrsarja.

 • Vrsar: Koversada, letovišče Petalon in letovišče Belveder ob 6.10, kamp Orsera ob 6.15.
 • Funtana: kamp Valkanela ob 6.15, letovišče Funtana in avtobusna postaja ob 6.20.
 • Poreč: avtokamp Bijela Uvala in vile Astra ob 6.30, centralna recepcija Zelene Lagune ob 6.35, hotel Plavi ob 6.40, hotela Galijot in Mediteran ob 6.45 ter hotel Diamant ob 6.50.

Severno od poreškega pristanišča starta avtobusni prevoz iz Umaga.

 • Umag: Kanegra resort in Kempinski hotel Adriatic ob 5.20, avtobusni postaji Bašanija in Zambratija ob 5.40, apartmaji Polynesia in hotel Garden Istra ob 5.50, Stela Maris resort in hotel Sipar ob 5.55 in kamp Park Umag ob 6.10.
 • Novigrad: kamp Mareda ob 6.15, avtobusna postaja in hotel Maestral ob 6.20.
 • Lanterna: Centralna recepcija, avtokamp in Solaris ob 6.00.
 • Červar: avtobusna postaja in kamp Ulika ob 6.10.
 • Poreč: hotela Materada in Laguna Park ob 6.25, hotela Parentino in Zagreb ob 6.35.

Načrt izleta

 • 07.00 vstopna kontrola (check-in, carinski pomol Poreč).
 • 07:30 odhod.
 • 10:30 prihod v Benetke, približno 40 minut z vodičem in prosti čas za ogled.
 • 16.00 vstopna kontrola (check-in, pristanišče San Basilio, Benetke).
 • 17.00 odhod.
 • 20.00 povratek na začetno točko.

Cena: 550 HRK za odrasle, otroci do 14 let 50 %, otroci do sedem let brezplačno. Cena vključuje strokovnega vodiča v hrvaškem, nemškem in angleškem jeziku. V primeru, da je prijavljenih več kot 20 potnikov, je možno tudi vodenje v poljskem ali francoskem jeziku. Hrana in pijača nista vključeni. Lokalni transfer z avtobusom stane 30 HRK za odrasle. Preverite razpoložljivost za naslednje različice tega potovanja.

Za odhod iz poreškega pristanišča (550 HRK):

Spletna rezervacija

Za izlet z ladjo z avtobusnim prevozom (580 HRK):

Še ni aktiven

Vožnja v eni smeri

Cena v eni smeri je, fiksna in znaša 485 HRK za odrasle. Prav tako je takrat možen lokalni transfer z avtobusom, po ceni 30 HRK.
Prtljaga lahko sestoji iz enega prijavljenega večjega kosa in ročne prtljage (maksimalne dimenzije 56 cm x 45 cm x 25 cm), maksimalne mase do 10 kg. Hišni ljubljenčki morajo imeti potne dokumente, prijava je obvezna. Za prevoz koles je prijava prav tako obvezna.

Most vzdihov.Gondole.Doževa palača.Rialto.

Maske.Gondole.Kanal Grande.Leseni doki v Benetkah.