Izleti z ladjo iz Rovinja: delfini, fish picnic, Benetke

Opis potovanj in spletne rezervacije

Iskanje delfinov ob sončnem zahodu

Ladja Delfino, Rovinj.Odhod iz pristanišča Rovinj okoli 18. ure. Vožnja z ladjico traja 30 minut, saj je v bližini Limskega kanala najlažje videti delfine. Vrnitev v pristanišče okoli 20.00. Poskrbite, da vzamete fotoaparat. Potovanje je primerno za družine z otroki, čeprav iskanje delfinov ni stoodstotno uspešno.
Cena za odrasle znaša 30,00 €. Čas odhoda se lahko razlikuje glede na datum.

Panoramska vožnja skozi rovinjski arhipelag

Ladja Delfin, Rovinj.Odhod ob 11.30 iz pristanišča Rovinj. Izlet prikazuje panoramo starega mesta in čudovitega arhipelaga z otoki Svete Katarine, Svetega Andreja in otoka s svetilnikom (Sveti Ivan). Vrnitev okoli 13.00.
Cena za odrasle: 15,00 €. Cena ne vključuje avtobusa in vodnika.
Več o izletih z ladjico iz drugih mest v Istri.

Izlet na Rdeči otok in Limski kanal (fish picnic)

Rdeči Otok.Odhod okoli 10.00 iz pristanišča Rovinj. Ladja Delfin. Pijača dobrodošlice in predstavitev posadke. Plovba po rovinjskem arhipelagu, blizu Zlatega rta do Rdečega otoka. Odmor za kopanje (1 ura). Po vrnitvi na ladjo kosilo med križarjenjem. Nato plujte po Limskem kanalu do Piratske jame. Odmor 40 minut, po možnosti plavanje ali pavza v kavarni. Povratek na izhodišče okoli 17. ure.
Cena za odrasle je 50,00 € in vključuje kosilo na ladji. Kosilo vključuje vegetarijanski meni, ribe ali meso na žaru (po želji), solato, kruh, vino in vodo. Vključena je tudi vstopnica za Rdeči otok, vhod v Gusarsko jamo pa se plača posebej: 1 €.

Izlet s katamaranom Anđela neposredno v Benetke

Katamaran Anđela.To potovanje gre vsak ponedeljek, sredo in petek z odhodom ob 07.45 (prijava 7.15) in se vrne ob 20.30, med začetkom maja in koncem septembra. Tu je podroben opis tega izleta.
Otroci do 13,99 let plačajo 50 %, do 6,99 let pa brezplačno. V visoki sezoni rezervirajte vsaj 72 ur vnaprej. Nizka sezona traja od 29.4. do 20.6. in od 1. do 30.9.2024. Visoka sezona traja od 28.6 do 31.8.

Za izlete z odhodom iz pristanišča, je cena za odrasle od 85,00 €. Prosimo, kliknite tukaj:

Za izlet z ladjo z organiziranim avtobusnim prevozom, v nizki sezoni, je cena za odrasle 93,00 €. Prosimo, kliknite tukaj:

Izlet v Benetke s katamaranom San Pawl, preko Poreča

Ladja San Pawl.To potovanje z odhodom ob 07.00 (prijava ob 6.30) in vrnitev okoli 21.00. Tu je podroben opis tega izleta. Avtobusni prevoz: 8,00 € odrasli, 4,00 € otroci do 14. leta starosti (do 13,99). Otroci do 6. leta z avtobusom in katamaranom vozijo brezplačno.
V nizki sezoni je cena za odrasle od 85,00 €. Otroci od 6. do 14. leta v spremstvu dveh odraslih oseb so del družinskega paketa (FP).
V visoki sezoni je cena 95,00 € za odrasle in 48,00 € za otroke od 6. do 14. leta.

Za izlete z odhodom iz pristanišča, v nizki sezoni, prosimo, kliknite tukaj:

Za izlet z ladjo z organiziranim avtobusnim prevozom v nizki sezoni, prosimo, kliknite tukaj:

Za izlete z ali brez avtobusnega prevoza v visoki sezoni, prosimo kliknite tukaj:

Izlet z ladjo v nacionalni park Brioni (fish picnic)

Ladja Astral (lastnik - Atlas).To potovanje je bilo odpovedano od leta 2020. Izleti tipa fish picnic z obiskom Narodnega parka Brioni prihajajo iz Fažane (29 km od Rovinja) in Pulja (35 km od Rovinja).

Vremenski pogoji za izvajanje ladijskih izletov

Na vremenske vplive so najobčutljivejši ladijski izleti tipa fish picnic. V primeru močnega južnega (jugo), predvsem pa jugozahodnika (grabin) se ne priporoča odhod na ta tip izleta.
Če vremenska napoved ni idealna, lahko poskusite z avtobusom.

Enodnevni izlet na Plitviška Jezera

To potovanje je bilo odpovedano od leta 2020 zaradi epidemije COVID-19. Ta edinstveni Nacionalni Park se nahaja 270 km iz Rovinja.
Načrt poti:
Časi odhodov avtobusa so: od 06.45 v kampu Veštar do 07.45 v hotelu Amarin. Sledi izlet s približnim povratkom v hotel ob 21.30.
Cena: do 100 € za odrasle. Cena vključuje: strokovnega vodiča, prevoz s turističnim avtobusom, kosilo ter vstopnico v nacionalni park (35 €).

Rovinj

Do 2600 sončnih ur na leto in odlična klima. Obala z otoki in modrim morjem. Cerkev Svete Evfemije in staro mestno jedro s kulturnimi znamenitostmi. Najmodernejši hoteli, pa tudi stare gostilne in odlična gastronomija. Za vsakogar nekaj. Rovinj je lepo mesto na zahodni obali Istre, turistična sezona pa se začne aprila in konča oktobra. Cene in urnik bodo poslani na zahtevo.
Za goste, ki prihajajo sami v pristanišče, za parkiranje ob morju priporočamo parkirišče Mala Valdibora na naslovu: Obala palih boraca 6, 52210, Rovinj.