Izleti z ladjo iz Krka: Benetke s katamarani (via Poreč), fish picnic na Rab in Pag

Na tej strani so predstavljeni najbolj priljubljeni dnevni izleti iz mesta Krk na istoimenskem otoku. Za enodnevni izlet v Benetke so navedene le osnovne informacije, za rezervacijo pa morate slediti povezavi do pristanišča odhoda. Ribji piknik lahko rezervirate na tej strani.

Krk-Benetke

Benetke, Veliki kanal: regata.Najprej preverite pogoje potovanja. Pri vsaki varianti izleta so ladje moderne in opremljene s klimatsko napravo, z barom, omogoča se minimalno 5-urno bivanje v Benetkah, vodič v hrvaščini pa je na voljo na ladji in prvih 45 minut v Benetkah. Več o izletu in Benetkah.

Avtobusni prevoz je odpovedan od 2020. zaradi covid-19, vendar katamarani izplujejo iz Poreča, Pulja ali Rovinja. Po navedbah Googla je najhitreje priti do rovinjskega pristanišča, priporočamo pa poreško pristanišče, saj so potovanja pogostejša, krajša in cenejša. Oddaljenost od Krka je 140 km ali približno 120 minut vožnje z avtomobilom.
Cena: od 80,00 € za odrasle. Cena vključuje strokovnega vodiča.

Fish picnic z odhodom iz Krka ob 9.30

Mesto Rab.Odhod: mesto Krk ob 9.30. Pijača dobrodošlice in vožnja z ladjo proti otoku Rabu. Prihod v mesto Rab ob 11.30, zapusti se ladja in nadaljuje organiziran ogled mesta z vodičem, ki traja okoli 45 minut. Prosti čas do 13.30. Kosilo na ladji. Odhod iz Raba ob 14.00, proti otoku Pagu (mesto Lun). Po prihodu, okoli 14.30, ogled 1500 let starih oljk, ki traja približno 30 minut. Nekaj prostega časa za kopanje z ladje ali na bližnji plaži. Odhod iz Paga okoli 16.00, panoramska vožnja ob otoku Galun in ob Stari Baški, kjer so najlepše plaže na otoku. Kopanje na Zlati Plaži, približno 30 minut (če vremenske razmere dopuščajo). Povratek na Krk okoli 18.00.
Cena: 48,00 € (361,66 kn) za odrasle. Cena vključuje: vodiča, aperitiv, kosilo na ladji (riba ali kotlet z žara, solata in kruh, ter konzumacija vina, vode in sokov) in avtobusni prevoz.
S klikom na gumb "Razpoložljivost in rezervacija" se zažene spletna aplikacija, ki prikazuje proste termine in točne točke odhoda ladje ali avtobusa. Z nadaljevanjem postopka je možna tudi spletna rezervacija ekskurzije.

Izletna sezona se začne marca in konča v prvi polovici novembra. Cene in urniki bodo poslani na vašo zahtevo. Več o izletih z ladjo iz pristanišč v Istri.

San Pawl-najhitrejši katamaran.Katamaran Prince of Venice.Odhod plovila od Krk do otokov Raba in Paga (fish picnic).Mesto Rab.

Zelo stara oljčna drevesa v mestu Lun na otoku Pagu.Plavalni odmor na otoku Pagu.Galun, otok galebov.Krk - Zlata Plaža.