Izleti iz Novigrada: Benetke, fish picnic, delfini

Opis potovanj

1) Novigrad-Benetke

Katamaran Prince of Venice.Najprej preverite pogoje potovanja za bolezen covid-19.
Do sedaj ni bilo direktne ladijske povezave med Novigradom in Benetkami. Začnemo z avtobusnim prevozom v Poreč (ali Piran, Slovenija). Cestna razdalja je približno 15 (35) km, tako da vožnja traja približno 15 (40) minut. Avtobus štarta pri hotelu Maestral, pogosto so možni tudi prevozi iz Marede in Dajle. Več o izletu v Benetke. Potni list / EU ID je potreben! Cena vključuje: avtobusni prevoz in vodnika.

Cena (via Poreč): 550 HRK za odrasle.

Spletna rezervacija

Cena (via Piran): 500 HRK za odrasle.

Spletna rezervacija

Možna je tudi samo enosmerna vožnja.

2) Lim-Rovinj-Vrsar (fish picnic)

Rovinj.Odhod okoli 8:45 ladji Perla ali Lozna. Spoznavanje posadke in pijača dobrodošlice. Panoramska vožnja ob Istrski obali do Poreča in naprej na jug mimo otočkov in zalivov, skozi Limski kanal do Piratske pečine. Krajši premor. Nadaljevanje vožnje in prihod v Rovinj. Kosilo in prosti čas za ogled mesta. Odhod iz Rovinja in prihod v Vrsar, premor ali kopanje. Povratek ob 18:00.

Cena: 260 HRK za odrasle. Cena vključuje: kosilo, vodiča (ob odhodu ob 8:45 tudi pijača dobrodošlice). Kosilo na ladji je: riba, vegetarijanski meni ali kotleti iz žara, solata in kruh ter vino, voda in sok.

3) Fish picnic z ladjo Matek

Ladja Matek, Novigrad.Odhod okoli 9:15. Panoramska vožnja ob obali Istre do Poreča in naprej proti jugu mimo otočkov in zalivov; prihod v Rovinj. Kosilo in prosti čas za ogled mesta. Odhod iz Rovinja in vožnja skozi Limski kanal so Piratske pečine. Postanek za oddih ali kopanje. Prihod ob 17:30.
Tu je podroben opis tega ladijskega izleta.
Cena: 260 HRK za odrasle in vključuje: kosilo z pijačo, vodnika in pijačo dobrodošlice.

Spletna rezervacija

V varianti z organiziranim prevozom, (cena je 300 HRK in vključuje avtobusni prevoz, kosilo z pijačo, vodnika in pijačo dobrodošlice), kliknite tukaj:

Spletna rezervacija

4) Delfin foto safari

Delfin foto safari, Novigrad.Odhod iz luke Novigrad okoli 20:00. Sledi vožnja, ki traja samo 50 minut. Položaj, kjer je najlažje videti delfine, se nahaja blizu Vrsarja. Povratek v luko okoli 20:30.
Poskrbite, da prinesete fotoaparat. Izlet je za otroke zelo dober (čeprav iskanje delfinov ni stoodstotno uspešno).
Cena za odrasle je 150 HRK in vključuje: pijačo dobrodošlice. Čas odhoda je odvisen od datuma.

Spletna rezervacija

5) Izlet z ladjo v nacionalni park Brioni

Ladja Astral (lastnik - Atlas).To potovanje je bilo odpovedano od leta 2020 zaradi epidemije COVID-19.Začnemo z organiziranim prevozom v Poreč, ki je oddaljen 15 km. Turneja poteka vsako sredo in petek od 10. junija do 23. septembra.
Približni načrt potovanja:
Čas odhoda avtobusa: Mareda (09:55), avtobusna postaja Novigrad in hotel Maestral (10:00).
10:30 ladja Astral odhaja iz Poreča.
12:00 odhod iz Rovinja, kosilo. Ogled Brijunov (približno 4 ure).
17:30 odhod iz Brijonov.
18:30 povratek v Rovinj.
19:30 povratek v Poreč.
20:30 autobusni transfer v hotel.
Cena: 495 HRK in vključuje prevoz z avtobusom, pijačo dobrodošlice, kosilo, vodenje, vožnjo s ladjo in vstopnico v nacionalni park. Več informacij o izletu na Brioni.

Spletna rezervacija

Vremenski pogoji za izvajanje ladijskih izletov

Na vremenske vplive so najobčutljivejši ladijski izleti tipa fish picnic. V primeru močnega južnega (jugo), predvsem pa jugozahodnika (grabin) se ne priporoča odhod na ta tip izleta. V Novemgradu luka ni pretirano zaščitena, zato se iz odhodne točke vidi če je morje zelo razburkano. Kot zanimivost še to: severovzhodni veter, četudi je močan (burja), tu ustvarja mirno morje in ugodne pogoje za plovbo. Če vremenska napoved ni idealna, lahko poskusite z avtobusom.

Enodnevni izlet na Plitviška Jezera

To potovanje je bilo odpovedano od leta 2020 zaradi epidemije COVID-19. Ta edinstveni nacionalni park se nahaja 248 km iz Novigrada.
Načrt poti:
Čas odhoda avtobusa: autokamp Mareda (07:20), Novigrad-avtobusni kolodvor (07:25), hotel Maestral (07:25). Sledi izlet s približnim povratkom v hotel ob 22:00.
Cena: do 750 HRK za odrasle.
Cena vključuje: strokovnega vodiča, prevoz s turističnim avtobusom, kosilo ter vstopnico v nacionalni park (250 HRK = 35€).