Izleti z ladjo iz Novigrada: Benetke, fish picnic, delfini

Opis potovanj

Novigrad-Benetke

Katamaran Prince of Venice.Najprej preverite pogoje potovanja za bolezen covid-19.
Do sedaj ni bilo direktne ladijske povezave med Novigradom in Benetkami. Začnemo z avtobusnim prevozom v Poreč (ali Piran, Slovenija). Cestna razdalja je približno 15 (35) km, tako da vožnja traja približno 15 (40) minut. Avtobus štarta pri hotelu Maestral, pogosto so možni tudi prevozi iz Marede in Dajle. Točne ure in izhodiščne točke avtobusnega prevoza izveste s klikom na gumb "Spletna rezervacija". Več o izletu v Benetke. Možna je tudi samo enosmerna vožnja. Potni list / EU ID je potreben! Cena vključuje: avtobusni prevoz in vodnika.
Če to potovanje rezervirate prek spleta, nam morate poslati: številko karte (voucher-ja) ki ste jo prejeli po e-pošti, in za vse potnike imena in priimke, datum rojstva, državljanstvo, spol, številko potne listine ali osebne izkaznice.

Cena (katamaran Prince of Venice, via Poreč): 600 HRK za odrasle, otroci do 14 let 50 %, otroci do sedem let brezplačno.
Ta izlet poteka vsak torek, četrtek in petek. Za razpoložljive datume si oglejte spletno aplikacijo za rezervacijo.

Spletna rezervacija

Cena (katamaran San Pawl, via Poreč): 660 HRK za odrasle, otroci od 6. do 14. leta v spremstvu dveh odraslih oseb so del družinskega paketa, otroci do 6. leta brezplačno.
Ta katamaran pluje vsako sredo. Za ostale razpoložljive datume si oglejte spletno aplikacijo za rezervacijo.

Spletna rezervacija

Cena (katamaran San Pawl, via Piran): 600 HRK za odrasle, otroci do 14 let 50 %, otroci do sedem let brezplačno.
Ta izlet poteka vsako soboto. Za razpoložljive datume si oglejte spletno aplikacijo za rezervacijo.

Spletna rezervacija

Lim-Rovinj-Vrsar (fish picnic)

Rovinj.Odhod okoli 8:45 ladji Perla ali Lozna. Spoznavanje posadke in pijača dobrodošlice. Panoramska vožnja ob Istrski obali do Poreča in naprej na jug mimo otočkov in zalivov, skozi Limski kanal do Piratske pečine. Krajši premor. Nadaljevanje vožnje in prihod v Rovinj. Kosilo in prosti čas za ogled mesta. Odhod iz Rovinja in prihod v Vrsar, premor ali kopanje. Povratek ob 18:00.
Cena: 300 HRK za odrasle. Cena vključuje: kosilo, vodiča (ob odhodu ob 8:45 tudi pijača dobrodošlice). Kosilo na ladji je: riba, vegetarijanski meni ali kotleti iz žara, solata in kruh ter vino, voda in sok.

Fish picnic z ladjo Matek

Ladja Matek, Novigrad.Odhod okoli 9:00. Panoramska vožnja ob obali Istre do Poreča in naprej proti jugu mimo otočkov in zalivov; prihod v Rovinj. Kosilo in prosti čas za ogled mesta. Odhod iz Rovinja in vožnja skozi Limski kanal so Piratske pečine. Postanek za oddih ali kopanje. Prihod ob 17:30.
Tu je podroben opis tega ladijskega izleta.

Cena: 300 HRK za odrasle in vključuje: kosilo s pijačo, vodnika in pijačo dobrodošlice.

Spletna rezervacija

V varianti z organiziranim prevozom, (cena je 340 HRK in vključuje avtobusni prevoz, kosilo z pijačo, vodnika in pijačo dobrodošlice), kliknite tukaj:

Spletna rezervacija

Delfin foto safari

Delfin foto safari, Novigrad.Odhod iz luke Novigrad okoli 20:00. Sledi vožnja, ki traja samo 50 minut. Položaj, kjer je najlažje videti delfine, se nahaja blizu Vrsarja. Povratek v luko okoli 20:30.
Poskrbite, da prinesete fotoaparat. Izlet je za otroke zelo dober (čeprav iskanje delfinov ni stoodstotno uspešno).
Cena za odrasle je 150 HRK in vključuje: pijačo dobrodošlice. Čas odhoda je odvisen od datuma.

Spletna rezervacija

Vremenski pogoji za izvajanje ladijskih izletov

Na vremenske vplive so najobčutljivejši ladijski izleti tipa fish picnic. V primeru močnega južnega (jugo), predvsem pa jugozahodnika (grabin) se ne priporoča odhod na ta tip izleta. V Novigradu luka ni pretirano zaščitena, zato se iz odhodne točke vidi, če je morje zelo razburkano. Kot zanimivost še to: severovzhodni veter, četudi je močan (burja), tu ustvarja mirno morje in ugodne pogoje za plovbo. Če vremenska napoved ni idealna, lahko poskusite z avtobusom.

Enodnevni izlet na Plitviška Jezera

To potovanje je bilo odpovedano od leta 2020 zaradi epidemije COVID-19. Ta edinstveni nacionalni park se nahaja 248 km iz Novigrada.
Načrt poti:
Čas odhoda avtobusa: autokamp Mareda (07:20), Novigrad-avtobusni kolodvor (07:25), hotel Maestral (07:25). Sledi izlet s približnim povratkom v hotel ob 22:00.
Cena: do 750 HRK za odrasle.
Cena vključuje: strokovnega vodiča, prevoz s turističnim avtobusom, kosilo ter vstopnico v nacionalni park (250 HRK = 35€).