Fažana, izleti z ladjo: fish picnic, delfini, Benetke s katamarani (via Pula)

Na tej strani so opisi izletov z ladjo (s cenami) iz Fažane. Dostopne datume in povezave do Googlovega zemljevida s krajem odhoda lahko dobite s pritiskom na gumb: "Spletna rezervacija".
Poleg tega so na dnu strani navedeni naslovi parkirišč.

Fish picnic z obiskom narodnega parka Brioni

Brijuni, foto safari: afriške zebre.Odhod okoli 09.00 iz pristanišča Bi Village (avtokamp), Valbandon. Izlet poteka s čolnom Srebreno, dolžine 18 m in širine 4 m. Panoramska vožnja skozi pristanišče in po otočju Brioni. Prihod v narodni park Brioni, na otok Veli Brijun. Ogled otoka z električnim vlakcem in peš s strokovnim vodnikom v trajanju tri ure in 30 minut. Prihod na otok Sveti Jerolim. Kosilo v restavraciji. Odmor za kopanje približno dve uri. Povratek v pristanišče okoli 16.00 ure.
Cena za odrasle je 65,00 € (489,74 kn) in vključuje vstopnico za Nacionalni park Brioni (vožnja z električnim vlakom, strokovno vodenje), vstopnico za otok Sveti Jerolim in kosilo. Kosilo je: riba ali kotleti na žaru, solata in kruh (vegetarijanski meni po objavi). Poraba pijače v restavraciji se zaračuna. Jeziki vodenja so: hrvaški, angleški in nemški.

Fish picnic: Brioni s plavanjem

Čoln Srebreno, Pula.Odhod okoli 10.45 s pomola v avtokampu Bi Village, Fažana. Izlet opravi čoln Srebreno. Po vkrcanju sledite pijači dobrodošlice in vožnja do Svetega Jerolima (otoka briškega otočja). Kopalni odmor (dve uri) in kosilo na čolnu. Panoramska vožnja po otokih arhipelaga. Povratek okoli 16.00.
Cena za odrasle: 45,00 € (339,05 kn) in vključuje: vstopnino za Sveti Jerolim, pijačo dobrodošlice, kosilo, vino, vodo in sok med vožnjo. Kosilo na čolnu: ribe ali zrezki z žara, solata in kruh. Tudi vegetarijanski meni. Za urnik in rezervacije kliknite tukaj:

Sveti Jerolim je majhen otok s površino 0,125 kvadratnih kilometrov in dolžino plaže 1,554 km. Morje je zelo čisto in jasno. Vstopnica stane od 4 €.

Fish picnic v Limski Kanal-Vrsar-Rovinj

Limski Kanal.Melisa odhaja (ob 9.00 iz Pulja in) ob 9.30 iz pristanišča Fažana (Brionska 10). Panoramsko križarjenje proti severu, skozi Limski kanal. Prvi odmor v Vrsarju (dve uri): kosilo na ladji, obisk starog mesta ali priložnost za kopanje. Drugi odmor v Rovinju (dve uri): ogledi, nakupovanje itd. Vrnitev v pristanišče Fažana okoli 17.00. Tu je podroben opis.
Cena: 50,00 € (376,73 kn) za odraslega in vključuje: kosilo s pijačo in vodnikom. Poiščite urnik, razpoložljiva mesta in morebitno spletno rezervacijo za različico tega potovanja z vkrcanjem v Fažani (minimalno 6 oseb):

Za to potovanje z organiziranim avtobusnim prevozom do Pulja je cena 55,00 € (414,40 kn). Za rezervacijo kliknite tukaj in izberite začetno točko avtobusa. Privzeti položaj menija je recepcija avtokampa Bi Village v Fažani, izhodiščno postajo pa lahko po želji izberete od Peroja do Štinjana, po urniku:

Fish picnic Medulin-Kamenjak-Porer-Ceja

Fish picnic Kamenjak-Porer-Ceja.Prevoz z avtom ali avtobusom se prične okrog 11.20 za področje Fažane. Odhod iz Medulina okoli 12:00. Rt Kamenjak: kopanje na odprtem morju (1 h). Vožnja do svetilnika Porer. Zaliv Krmeda, kosilo. Otok Ceja: (1 h) plavanje. Vrnitev v pristanišče ob 17.00, do odhodne točke v Fažani pa okoli 17.40. Tu je podroben opis.
Cena: 47,00 € (354,12 kn) za odrasle in vključuje: avtobusni prevoz, vodnika, aperitiv in kosilo. Prosimo, izberite začetno točko avtobusa. Privzeti položaj menija Peroj, vendar pa lahko izberete začetno točko na voljo:

Prav tako je v visoki sezoni na voljo tudi jutranja različica od 9.00 do 15.00. Na ta način jutranja varianta traja 1 uro dlje, kar podaljša kopalne odmore. Avtobusni prevoz se začne po 07.55 po nižjem voznem redu, povratek v Fažano pa je predviden okoli 15.40.

Iskanje delfinov

Vedno začnete (zgodaj zvečer) z vožnjo po brionskem otočju. Pridete do pozicije, kjer so delfini (večinoma med otokom Vanga in Vrsarjem). Čas odhoda vseh ladij se spremeni tako, da sončni zahod pade na polovico poti. Ali obstaja način, da delfinov ni mogoče najti? Da, ampak tudi tovrstne ekskurzije so lahko zelo privlačne (kot je prikazano v kratkem videu na vrhu te strani).
Obstajata dve vrsti izletov. Prvi odpelje iz Valbandona in traja približno 2,5 ure z večerjo na ladji. Druga varianta je brez hrane, izpluje iz luke Fažana in traja do 2 uri.

Izlet iz Valbandona

Iskanje delfinov.Odhod okoli 18.00 iz Valbandona, pristanišče Bi Village (avtokamp, Valbandon). Izlet se opravi s čolnom Srebreno. Vožnja po Brionskem arhipelagu in iskanje delfinov. Prihod na položaj z delfini in večerja ob sončnem zahodu. Povratek okoli 20.30.
Cena za odrasle: 40,00 € (301,38 kn) in vključuje pijačo dobrodošlice, večerjo ter vino, vodo in sok med vožnjo. Večerja je: ribe ali meso na žaru, solata in kruh ter neomejena poraba vina, mineralne vode in soka. Za urnik in morebitne spletne rezervacije kliknite tukaj:

Izlet iz Fažane

Odhod iz Fažane.Odhod ob približno 18.30 uri iz pristanišča Fažana, Brionska 10. Izlet se izvaja z ladjo Kristina, dolžine 9 m. Vožnja skozi Brionsko otočje in opazovanje delfinov. Povratek okoli 20.00 ure.
Cena za odrasle je 25,00 € (188,36 kn) in vključuje brezalkoholne pijače kot so: voda, kola in fanta. Kratek videoposnetek na vrhu te strani prikazuje dele izleta (s tem čolnom), kjer so gostje imeli srečo, da so našli delfine. Zanimanje za to potovanje je veliko, ker je kratko. V visoki sezoni rezervirajte 3 dni vnaprej.

Enodnevni izlet v Benetke

Katamaran Anđela.Izleti potekajo iz pristanišča u Puli ob 7.30 (check-in ob 7.00). Potovanja s katamaranom San Pawl potekajo ob torkih, petkih in nedeljah, od začetka junija do sredine septembra. Potovanja s katamaranom Anđela se izvajajo vsak torek, četrtek in soboto. Cena vključuje strokovnega vodiča in lokalni avtobusni prevoz.

San Pawl

Nizka sezona traja od 6. do 18. junija in od 1. do 19. septembra 2023. Visoka sezona traja od 19. junija do 1. septembra 2023. V nizki sezoni je cena izleta 93,00 € (700,71 kn) za odrasle, otroci od 6 do 13,99 let plačajo 47,00 € (354,12 kn). Če imajo otroci družinski paket popust, plačajo 4,00 € (30,14 kn), kar pomeni, da potujejo z ladjo brezplačno. Otroci do 6 let vedno vozijo brezplačno z ladjami in avtobusi. Organiziran prevoz na ladjo se začne od recepcije kampa Bi Village v Fažani (Valbandon) ob 06.45.

Anđela

Nizka sezona traja od 1. do 20. junija in od 1. do 21. septembra 2023. Visoka sezona traja od 21. junija do 31. avgusta 2023. V nizki sezoni je cena izleta 93,00 € (700,71 kn) in v visoki sezoni 103,00 € (776,05 kn) za odrasle. Otroci do 13,99 let plačajo 50 %, otroci do 6,99 let brezplačno. Odhodi avtobusov v tem primeru začnejo ob 6.45 z avtobusne postaje v Fažani. Za urnik preverite tukaj:

Glassboat Igor

Glassboat Igor.Najkrajša individualna vožnja skozi briški arhipelag iz Fažane traja 90 minut. Če izberemo čoln s steklenim dnom, lahko vidimo podvodni svet. To potovanje postane atrakcija za otroke.
Cena je 30,00 € (226,04 kn) za odrasle, brezalkoholne pijače pa so vključene v ceno. Za kopanje je treba doplačati vstopnico za otok Sveti Jerolim.

Panoramska plovba po Brionskem otočju

Ladja Kristina, Fažana.Odhod ob približno 10:00 uri iz pristanišča Fažana, Brionska 10. Vožnja skozi Brionsko otočje, okoli vseh 14 otokov. Ekskurzija se zaključi okoli 12.00. Možno je izkrcanje na otoku Sveti Jerolim, z doplačilom vstopnine (4 €). Povratek z otoka je brezplačen. Čas povratka je treba dogovoriti s posadko. Oglejte si kratek video o izletu.
Cena za odrasle je 25,00 € (188,36 kn) in vključuje brezalkoholne pijače kot so: voda, kola in fanta.

Privatna vožnja z ladjico na Galebove Stijene (Pulj)

Galebove Stijene, Pula.Odhod iz pristanišča Fažana okoli 15.30. Vožnja skozi otočje Brioni in proti Stoji, južno od pristanišča Pulj. Prihod na Galebove Stijene. Sidranje ladje. Kopalni odmor približno 1 uro. Skočiti je mogoče s čolna in s skal. Vrnitev okoli 18.30.
Cena je od 240 € za skupino do 12 oseb in vključuje pijačo med vožnjo. Končna cena se določi glede na naročeno pot.

Privatna vožnja z čolnom po Brionskem arhipelagu

Čoln Elen, Fažana.Za majhne skupine je najboljše zasebno plavanje brez vstopa v narodni park. Vožnja traja približno 1 uro in 45 minut. Kopanje na otoku Sveti Jerolim (vstopnice stanejo od 4 €) in uživanje pijač sta neobvezna. Čas odhoda je ob 9.00, 12.00, 14.00 in 19.00 (delfini).
Cena je od 200 € za skupino do 12 oseb. Ni vključena hrana ali pijača. Končna cena se določi glede na naročeno pot. Za večje skupine nas kontaktirajte.

Parkirišče v Fažani

Najlažje je parkirati ob stari tovarni "Badel", v Ulici 1. Maja, po ceni 1 € na uro, s plačilom na izhodu. Najcenejše parkirišče je na izvozu iz Fažane proti Pulju, za marketom Plodine. Cena je do 4 € na dan.