Izleti z ladjo iz Poreča

Na tej strani so opisi izletov z ladjo (s cenami) iz Poreča. Dostopne datume in povezave do Googlovega zemljevida s krajem odhoda lahko dobite s pritiskom na gumb: "Spletna rezervacija". Poleg tega so na dnu strani navedeni naslovi pristanišč in parkirišč.

Izlet z ladjo v Rovinj, Limski kanal in Vrsar (fish picnic)

Izlet z ladjo v Rovinj.Običajni urnik se začne z odhodom iz Poreča (začne se zjutraj), predstavitvijo posadke in pijačo dobrodošlice. Sledi panoramsko križarjenje po istrski obali, med majhnimi otočki in skozi Limski Kanal do Piratske pečine. Krajša pavza, večinoma brez izkrcanja. Nadaljevanje vožnje do Rovinja. Po prihodu sledi ogled zgodovinskega mestnega jedra in kosilo. Priporočamo: cerkev sv. Evfemije, Via Grisia - ulica mladih slikarjev, mestna vrata. Obiščete lahko tudi mestno tržnico, ki ponuja široko paleto sadja, zelenjave in spominkov. Odmor traja približno 2 uri. Naslednja postaja, Vrsar, ponuja še eno priložnost za kopanje ali potapljanje na dah. Povratek v popoldanskih urah. (Nekateri čolni dajejo odmor za kopanje v Limskem Kanalu.)
Cena vključuje pijačo dobrodošlice in kosilo (ribji piknik). Kosilo je pripravljeno na ladji in postreženo med izletom. Sestavljajo ga: ribe na žaru (skuše), mesni (piščanec in klobase) ali vegetarijanski meni, zeljnata solata s paradižnikom, kruh in pijače, kot so vino, sok in mineralna voda med kosilom.
Ponujamo naslednje možnosti:

Fish picnic z ladjo Monvi

Ladja Monvi.Odhod iz Poreča okoli 9:30. Plan: Limski Kanal (krajša pavza kod Piratske jame brez pristanka), Rovinj (2:15 h), Vrsar (1:15). Vrnitev na izhodiščno mesto okoli 17:00. Ta ladja ima dve palube, dolžina znaša 33 m in širina: 5,5 m.
Cena za odrasle je 300 HRK. V ceno je vključeno: vodnik, kosilo in aperitiv.

Fish picnic z ladjo Victoria

Ladja Victoria.Za goste, ki želijo spati malo dlje, je možnost za podoben izlet z ladjo Victoria. Odhod iz pristanišča ob 09:45. Načrt izleta: Rovinj (2 h), Limski Kanal (krajša pavza kod Piratske jame brez pristanka) in Vrsar (1:30 h). Vrnitev na izhodiščno mesto okoli 16:30. Ta čoln je tradicionalna veja, narejena iz lesa, njegova dolžina je 20 m in širina 5 m.
Cena za odrasle je 300 HRK. V ceno je vključeno: kosilo in aperitiv.

Fish picnic z ladjo Kristofor

Ladja Kristofor.Za goste, ki želijo spati še dlje, je na voljo izlet z ladjo Kristofor. Načrt izleta: odhod iz Poreča okoli 10.00 ure, vožnja direktno v Rovinj. Ob prihodu 2 uri odmora (prosti čas za oglede in nakupe). Sledi odhod v Limski Kanal. Odmor za kopanje ob Piratski jami (1:15). Ob povratku pa panoramska vožnja skozi pristanišče Vrsar. Vrnitev na izhodiščno mesto okoli 16.45. Ta čoln je prav tako tradicionalne gradnje, zgrajen iz lesa, dolg 16 m in širok 4 m. Cena je 300 HRK na odraslo osebo. Cena vključuje: kosilo in aperitiv.

Sezona ribjih piknikov se prične aprila in konča v prvi polovici oktobra, skupinski izlet pa lahko organiziramo kadarkoli ob ugodnih meteoroloških razmerah. Cene in urnik vam bomo poslali na vašo željo. Izvedite več o izletih z ribjimi piknik z ladjo, ki odplujejo iz pristanišč Istre in Kvarnerskega zaliva.

Iskanje delfinov iz Poreča

Iskanje delfinov iz Poreča.Odhod v poznih popoldanskih urah. Vožnja ob obali in prihod na položaj med mestom Vrsar in vhodom v Limski kanal. Ladijski motorji se ugasnejo ali pa delujejo z nizko močjo. Kapitan počasi pomika ladjo na pravi položaj. Nekaj minut zatem pridejo delfini. Brez strahu plavajo okoli čolna. Sledi fotografiranje. Povratek v luko. Potovanje traja približno 2 uri.
Ponujamo naslednje možnosti:

Iskanje delfinov z ladjo Victoria

Iskanje delfinov.Odhod iz poreškega pristanišča okoli 17:45, vožnja do Limskega kanala in iskanje delfinov. Povratek na izhodišče okoli 20.00 ure.
Cena je 200 HRK na odraslo osebo, vino, voda in sok so vključeni.

Iskanje delfinov z ladjo Kristofor

Iskanje delfinov.Odhod iz poreškega pristanišča okoli 18:20, vožnja do Limskega kanala in iskanje delfinov. Povratek na izhodišče okoli 20.00 ure. Kristofor je ena najmanjših izletniških čolnov, zato so ti izleti zelo povprašeni.
Cena je 200 HRK na odraslo osebo, vino, voda in sok so vključeni.

Iskanje delfinov z ladjo Kristina iz Zelene Lagune

Iskanje delfinov z ladjo Kristina.Odhod okoli 17.30 s pomola v Zeleni Laguni. Peljite se do Limskega Kanala in v mraku poiščite delfine. Povratek na izhodišče okoli 19.30. Ta čoln ima eno palubo, dolg je 17 m in širok 4,5 m.
Cena je 200 HRK na odraslo osebo, vino, voda in sok so vključeni.

Sezona izletov za delfine se začne junija in konča v drugi polovici septembra. Za ta potovanja je običajno, da je čas odhoda odvisen od datuma. Potovanje se začne približno eno uro pred sončnim zahodom. Ali obstaja način, da delfinov ni mogoče najti? Ja, ampak tudi izlet je lahko zelo privlačen. Izvedite več o izletih z ladjo, ki iščejo delfine, z odhodom iz pristanišč Istre in Kvarnerskega zaliva.

Izleti v Benetke s katamarani

Katamaran Prince of Venice.Nujno boste potrebovali potni list ali osebno izkaznico! Cene vključujejo vodiča, ne pa hrane in pijače. Najprej preverite pogoje potovanja za bolezen covid-19.
Pomembno! V primeru, da to potovanje rezervirate preko spleta, nam morate poslati številko kupona, ki ste jo prejeli na vaš e-mail in za vse potnike prosimo: imena in priimke, datume rojstva, državljanstvo, spol, številko potnog dokumeta (potni list ali osebna izkaznica).

Enodnevni izlet s katamaranom Prince of Venice

To potovanje z odhodom ob 07:30 (prijava ob 7:00) in povratkom ob 20:00 je organizirano od začetka maja do začetka oktobra. Tukaj je podroben opis potovanja.
Cena: od 600 HRK za odrasle, otroci do 14 let 50 % in do 7 let brezplačno. Vodenje je vključeno v ceno, avtobusni prevoz do čolna pa se zaračuna 40 HRK za odrasle.

Za izlete z odhodi iz poreškega pristanišča (600 HRK):

Za izlete z organiziranim prevozom do ladje (640 HRK):

Enodnevni izlet s katamaranom San Pawl

To potovanje z odhodom ob 08:00 (prijava ob 7:30) in povratkom ob 20:00 je od konca aprila do začetka oktobra. Tukaj je podroben opis potovanja.
Cena: 625 HRK za odrasle, otroci od 6. do 14. leta v spremstvu dveh odraslih oseb so del družinskega paketa (FP), otroci do 6. leta brezplačno (vedno). Vodenje je vključeno v ceno, avtobusni prevoz do ladje pa se zaračuna 35 HRK za odrasle.

Za izlete z odhodi iz poreškega pristanišča (625 HRK):

Za izlete z organiziranim prevozom do ladje (660 HRK):

Ribolov – izlet iz Poreča

Čoln Klaudia.Izlet se izvaja z motorno ladjo Klaudia, dolžine 9,60 m in kapaciteto 10 ljudi. Odhod je ob 8:30 zjutraj, iz luke v Poreču. Lokacija ribarjenja se nahaja okoli 4 km izza otoka Sveti Nikola. Na tej poziciji se nahaja plitvina, globine okoli 23 m, ki je obkrožena z morjem, globine 27 m. To mesto je bogato z ribo. Po prihodu se ladja usidra. Ribarjenje traja okoli tri ure. Povratek v luko Poreč okoli 12:00.
Cena za odrasle: 375 HRK, in vključuje: dovoljenje in pribor za ribolov, vabe (ligenj in sardela) in pijačo dobrodošlice. Izlet je potrebno predhodno prijaviti, zaradi pridobitve ribolovnega dovoljenja. Možna je tudi popoldanska varianta, od 16:00 do 19:30.

Pristanišče in parkirišče v Poreču

Naslov pristanišča za vse izlete iz Poreča je: Obala Maršala Tita 5, 52440, Poreč. V bližini centra je veliko parkirišče, ki je najdražje. Naslov je Partizanska 4, 52440 Poreč. Cena je 10 HRK na uro in 80 HRK na dan. Od parkirišča do pristanišča je treba prehoditi približno 900 m. Cenejše parkiranje na avtobusni postaji (7 HRK na uro in 80 na dan). Najcenejše parkiranje je pri športni dvorani "ŽATIKA".

Ogled mesta Rovinj s strokovnimi vodniki.Doževa palača, Benetke.Katamaran San Pawl.Znotraj ladje za Benetke.

Cvitani, Višnjan (15 km od Poreča).Karojba (10 km od Poreča).Vinogradi, Tar (10 km od Poreča).Zemljevid mesta Poreč.