Izleti z ladjo iz Poreča: fish picnic, delfini, Benetke

Na tej strani so opisi izletov z ladjo (s cenami). Dostopne datume in povezave do Googlovega zemljevida s krajem odhoda lahko dobite s pritiskom na gumb: "Spletna rezervacija". Poleg tega so na dnu strani navedeni naslovi pristanišč in parkirišč.

Ribji piknik v Rovinj, Limski kanal in Vrsar

Izlet z ladjo v Rovinj.Običajni urnik se začne z odhodom iz Poreča (začne se zjutraj), predstavitvijo posadke in pijačo dobrodošlice. Sledi panoramsko križarjenje po istrski obali, med majhnimi otočki in skozi Limski Kanal do Piratske pečine. Krajša pavza, večinoma brez izkrcanja. Nadaljevanje vožnje do Rovinja. Po prihodu sledi ogled zgodovinskega mestnega jedra in kosilo. Priporočamo: cerkev Sv. Evfemije, Via Grisia - ulica mladih slikarjev, mestna vrata. Obiščete lahko tudi mestno tržnico, ki ponuja široko paleto sadja, zelenjave in spominkov. Odmor traja približno 2 uri. Naslednja postaja, Vrsar, ponuja še eno priložnost za kopanje ali potapljanje na dah. Povratek v popoldanskih urah. (Nekateri čolni dajejo odmor za kopanje v Limskem Kanalu.)
Odrasli plačajo 50,00 € (376,73 kn) za vse ribje piknik izlete. Popust za otroke je običajen
Cena vključuje pijačo dobrodošlice in kosilo. Kosilo je pripravljeno na ladji in postreženo med izletom. Sestavljajo ga: ribe na žaru (skuše), mesni (piščanec in klobase) ali vegetarijanski meni, zeljnata solata s paradižnikom, kruh in pijače, kot so vino, sok in mineralna voda med kosilom.
Ponujamo naslednje možnosti:

Fish picnic z ladjo Monvi

Ladja Monvi.Odhod iz pristanišča ob 9.30. Plan: Limski Kanal (krajša pavza kod Piratske jame brez pristanka), Rovinj (2:15 ure), Vrsar (1:15 ure). Vrnitev na izhodiščno mesto okoli 17.00. Monvi ima dve palube, dolžina znaša 33 m in širina: 5,5 m. V ceno je vključen in vodnik.

Fish picnic z ladjo Victoria

Ladja Victoria.Za goste, ki želijo spati malo dlje, je možnost za podoben izlet. Odhod iz pristanišča ob 09.45. Načrt izleta: Rovinj (2 ure), Limski Kanal (krajša pavza kod Piratske jame brez pristanka) in Vrsar (1:30 ure). Vrnitev na izhodiščno mesto okoli 16.30. Victoria je tradicionalna veja, narejena iz lesa, njegova dolžina je 20 m in širina 5 m.

Fish picnic z ladjo Kristofor

Ladja Kristofor.Za goste, ki želijo spati še dlje, je na voljo tretji izlet. Načrt izleta: odhod iz Poreča ob 10.00 ure, vožnja direktno v Rovinj. Ob prihodu 2 uri odmora (prosti čas za oglede in nakupe). Sledi odhod v Limski Kanal. Odmor za kopanje ob Piratski jami (1:15 ure). Ob povratku pa panoramska vožnja skozi pristanišče Vrsar. Vrnitev na izhodiščno mesto okoli 16.45. Kristofor je prav tako tradicionalne gradnje, zgrajen iz lesa, dolg 16 m in širok 4 m.

Sezona ribjih piknikov se prične aprila in konča v prvi polovici oktobra, skupinski izlet pa lahko organiziramo kadarkoli ob ugodnih meteoroloških razmerah. Cene in urnik vam bomo poslali na vašo željo. Izvedite več o izletih z ribjimi piknik z ladjo, ki odplujejo iz pristanišč Istre in Kvarnerskega zaliva.

Iskanje delfinov

Iskanje delfinov iz Poreča.Odhod v poznih popoldanskih urah. Vožnja ob obali in prihod na položaj med mestom Vrsar in vhodom v Limski kanal. Ladijski motorji se ugasnejo ali pa delujejo z nizko močjo. Kapitan počasi pomika ladjo na pravi položaj. Nekaj minut zatem pridejo delfini. Brez strahu plavajo okoli čolna. Sledi fotografiranje. Povratek v luko. Potovanje traja približno 2 uri.
Cena je 35,00 € (263,71 kn) na odraslo osebo, vino, voda in sok so vključeni. Popust za otroke je običajen
Ponujamo naslednje možnosti:

Iskanje delfinov z Victoriom

Iskanje delfinov.Odhod iz poreškega pristanišča okoli 17.45, vožnja do Limskega kanala in iskanje delfinov. Povratek na izhodišče okoli 20.00 ure. V visoki sezoni rezervirajte vsaj 48 ur vnaprej.

Iskanje delfinov z Kristoforom

Iskanje delfinov.Odhod iz poreškega pristanišča ob 18.20, vožnja do Limskega kanala in iskanje delfinov. Povratek na izhodišče okoli 20.00 ure. Kristofor je ena najmanjših izletniških čolnov, zato so ti izleti zelo povprašeni. V visoki sezoni rezervirajte vsaj 72 ur vnaprej.

Iskanje delfinov z ladjo Kristina iz Zelene Lagune

Iskanje delfinov z ladjo Kristina.Odhod ob 17.30 s pomola v Zeleni Laguni. Peljite se do Limskega Kanala in v mraku poiščite delfine. Povratek na izhodišče okoli 19.30. Kristina ima eno palubo, dolg je 17 m in širok 4,5 m. V visoki sezoni rezervirajte vsaj 48 ur vnaprej.

Sezona izletov za delfine se začne junija in konča v drugi polovici septembra. Za ta potovanja je običajno, da je čas odhoda odvisen od datuma. Potovanje se začne približno eno uro pred sončnim zahodom. Ali obstaja način, da delfinov ni mogoče najti? Ja, ampak tudi izlet je lahko zelo privlačen. Izvedite več o izletih z ladjo, ki iščejo delfine, z odhodom iz pristanišč Istre in Kvarnerskega zaliva.

Izleti v Benetke s katamarani

Katamaran Prince of Venice.Nujno boste potrebovali potni list ali osebno izkaznico! Cene vključujejo vodiča, ne pa hrane in pijače. Avtobusni prevoz do čolna pa se zaračuna 8,00 € (60,28 kn) za odrasle. Preverite pogoje potovanja.
Pomembno! V primeru, da to potovanje rezervirate preko spleta, nam morate poslati številko kupona, ki ste jo prejeli na vašu e-mpoštu in za vse potnike prosimo: imena in priimke, datume rojstva, državljanstvo, spol, številko potnog dokumeta (potni list ali osebna izkaznica).

Enodnevni izlet s katamaranom Prince of Venice

To potovanje z odhodom ob 07.30 (prijava ob 7:00) in povratkom ob 20.00 je organizirano od začetka maja do začetka oktobra. Tukaj je podroben opis potovanja.
Cena: od 80 do 90 € za odrasle, otroci do 13,99 let 50 % in do 6,99 let brezplačno. Nizka sezona: od 4.5 do 20.6 in od 1.9 do 5.10.2023. Visoka sezona: od 21.6 do 31.8.2023.

Za potnike, ki prihajajo sami na ladjo in izplutje iz pristanišča.
Nizka sezone: 80,00 € (602,76 kn).
Visoka sezona: 90,00 € (678,11 kn).

Za izlete z organiziranim avtobusnim prevozom iz območja od Vrsarja do Lanterne.
Nizka sezone: 88,00 € (663,04 kn).
Visoka sezona: 98,00 € (738,38 kn).

Enodnevni izlet s katamaranom San Pawl

To potovanje z odhodom ob 08.00 (prijava ob 7.30) in povratkom ob 20.00 je od konca aprila do začetka oktobra. Tukaj je podroben opis potovanja.
V nizki sezoni (do 18. junija in od 1. septembra 2023) je cena izleta s katamaranom 83,00 € (625,36 kn) za odrasle, otroci (največ 2) od 6 do 13,99 let v spremstvu 2 odraslih so vključeni v družinski paket (FP) in potujte brezplačno.
V visoki sezoni (od 19. junija do 31. avgusta) je cena 90,00 € (678,11 kn) za odrasle in 47,00 € (354,12 kn) za otroke od 6 do 13,99 let. Družinski paket ne velja.
Prevoz z avtobusom je doplačljiv: 8,00 € za odrasle in 4,00 € za otroke od 6 do 13,99 let. Otroci do 5,99 let vedno vozijo brezplačno z avtobusom in katamaranom.

Rezervirajte izlete z odhodi iz pristanišča, v nizki sezoni:

Rezervirajte izlete z avtobusnim prevozom do pristanišča, v nizki sezoni:

Rezervirajte izlete z ali brez avtobusnega prevoza v visoki sezoni:

Ribolov

Čoln Klaudia.Izlet se izvaja z motorno ladjo Klaudia, dolžine 9,60 m in kapaciteto 10 ljudi. Odhod je ob 8.30 zjutraj, iz mestnega pristanišča. Lokacija ribarjenja se nahaja okoli 4 km iza otoka Sveti Nikola. Na tej poziciji se nahaja plitvina, globine okoli 23 m, ki je obkrožena z morjem, globine 27 m. To mesto je bogato z ribo. Po prihodu se ladja usidra. Ribarjenje traja okoli tri ure. Povratek v luko okoli 12.00.
Cena za odrasle: 80,00 € (602,76 kn), in vključuje: dovoljenje in pribor za ribolov, vabe (ligenj in sardela) in pijačo dobrodošlice. Izlet je potrebno predhodno prijaviti, zaradi pridobitve ribolovnega dovoljenja. Možna je tudi popoldanska varianta, od 16.00 do 19.30.

Pristanišče in parkirišče

Naslov pristanišča za vse izlete iz Poreča je: Obala Maršala Tita 5, 52440, Poreč. V bližini centra je veliko parkirišče, ki je najdražje. Naslov je Partizanska 4, 52440 Poreč. Cena je 20 € na dan. Od parkirišča do pristanišča je treba prehoditi približno 950 m. Parkirišče je tudi na avtobusni postaji in v bližini velike športne dvorane "ŽATIKA".

Ogled mesta Rovinj s strokovnimi vodniki.Doževa palača, Benetke.Katamaran San Pawl.Znotraj ladje za Benetke.

Cvitani, Višnjan (15 km od Poreča).Karojba (10 km od Poreča).Vinogradi, Tar (10 km od Poreča).Zemljevid mesta Poreč.