Katamarani Istra-Benetke: dnevni izleti in enosmerne vožnje

Potovalni pogoji, opis potovanja in destinacije

Pogoji potovanja

Kljub temu, da je Republika Hrvaška (od 1. januarja 2023) del schengenskega območja, gredo turisti (na izletu z ladjo v Benetke) na državni meji skozi policijsko in carinsko kontrolo: nujno boste potrebovali potni list ali osebno izkaznico! Za rezervacijo so potrebne naslednje informacije: ime in priimek, datum rojstva, državljanstvo, spol in številka dokumenta, s katerim potujete (potni list ali osebna izkaznica).

Vrste potovanj in pristanišča vkrcanja

Enodnevni izleti so možni le iz Hrvaške, enosmerni izleti pa lahko potekajo v obe smeri. V Benetkah se vkrca v pristanišču San Basilio, s hrvaške strani pa se da potovati iz Umaga, Poreča, Rovinja in Pule. Cene za leto 2023 se gibljejo od 66 do 92 €, odvisno od datuma potovanja in linije. Ob prihodu z ladjo na Hrvaško, vam lahko tudi pomagamo najti avtobus ali taksi.
Pošljite nam povpraševanje za cene in razpored potovanj. Več informacij o izletih, časih odhoda in lokaciji, avtobusih in pick-up točkah, lahko dobite s klikom na navigacijsko vrstico na naši spletni strani ali pa neposredno pri nas.

Potek obiska Benetk od pristanka, trga Sv. Marka do odhoda

Skupinski načrt gibanja od pristanišča do trga Sv. Marka ob obisku v Benetkah.Z istrske obale je mogoče Benetke doseči z vlakom, avtobusom ali ladjo. Potovanja z ladjo imajo prednost, ker je do Benetk pogosto lažje, hitreje in ceneje prispeti po morju. Dolžine potovanj se razlikujejo glede na pristanišče v Istri, iz katerega se odrine, od 102 km (Poreč) do 130 km (Pula). Vožnja s katamarani v eno smer traja približno od 3 do 4 ure. Ladje imajo popolno opremo, klimatsko napravo in bar. Obisk Benetk traja približno od 5 do 6 ur. Povratek je v večernih urah.
Izkušeni vodiči vas bodo spremljali v času vožnje po Jadranskem morju in v času sprehoda do trga Sv. Marka, prvih 30 minut v mestu. V Benetkah se skupina odpravi iz pristanišča San Basilio, prečka Grand Canal preko Ponte dell'Accademia in konča na trgu Sv. Marka (San Marco Piazza). Zagotovljeno je vodenje v angleškem, nemškem in hrvaškem jeziku. V mestu lahko po želji najamete izlet z gondolo, si privoščite kosilo ali pa taksi čoln. Pred prihodom v Benetke, vam bodo vodiči podali pregled osnovnih informacij o mestu, turističnih atrakcijah, uri zbora skupine in času odhoda.

Benetke

Zgodovinsko središče mesta je bilo postavljeno na 118-ih otokih. Mesto se nahaja se v laguni med reko Po in Piavo, v severnem Jadranskem morju. Material, ki ga prinašajo reke, je pesek, zato imajo številne stavbe temelje iz hrastov, ki so vstavljeni v pesek in blato. To je edinstven način gradnje. Naravne kanale med otoki so z leti umetno poglobili, da se je zagotovila boljša plovnost. Otoki so med seboj povezani z mostovi. Benetke so kot mesto na vodi na seznamu Unescovih območij svetovne dediščine od leta 1987 in imajo zelo pogosto navdihujoč učinek na umetnike. So ena izmed najbolj obiskanih turističnih atrakcij na svetu.
Ime mesta izhaja od starodavnih Venetov, ljudi, ki so živeli v tej regiji že v desetem stoletju pred našim štetjem. Mesto je bilo zgodovinska prestolnica Beneške republike. Pisatelji in novinarji so ga opisali kot "nedvomno najlepše mesto, ki ga je zgradil človek" ali eno najbolj romantičnih mest v Evropi.
Benetke so bile središče napredne civilizacije, na kar najbolje nakazuje zgodovinsko dejstvo, da je že leta 960 beneški dož Pietro IV. Candiana v državnem zboru potrdil zakon, ki prepoveduje trgovino s sužnji.
Arhitekturni slog je bogat in raznolik. Med številnimi znamenitostmi obstajajo tudi bazilika Sv. Marka in Piazza San Marco, Grand Canal, most Rialto. Tu so tudi znani muzeji in galerije, kot so Muzej sodobne umetnosti Cà Pesaro in Muzej orientalske umetnosti, Muzej Peggy Guggenheim-Benetke in mnogi drugi.

Benetke so tudi pomembno središče v Italiji za modo in nakupovanje, tu imajo svoje prodajalne Louis Vuitton, Prada, D & G, Zegna, Armani, itd. Tudi v manj razkošnih nakupovalnih ulicah, boste našli številne trgovine s spominki in darili. Za turiste so najbolj priljubljeni izdelki iz muranskega stekla in karnevalske maske.
Mesto se nahaja poleg mednarodnega letališča Marco Polo, v bližini pa je tudi letališče Treviso v Trbižu, 30 km od Benetk. S preostalim svetom ga povezujejo tudi številni regionalni in nacionalni vlaki.

Organizatorji potovanj

Organizatorji izletov so: "Kompas d.o.o.", M. Vlašića 20, 52440 Poreč, in "Venezialines d.o.o.", Zagrebačka 7, 52440 Poreč. Cene in pogoje potovanja določajo sami.

Most vzdihov.Gondole.Doževa palača.Rialto.

Maske.Gondole.Kanal Grande.Leseni doki v Benetkah.