Izleti z ladjo iz Istre v Benetke

Benetke so najbolj iskana destinacija za izlete iz Istre. Ponujamo vam potovanja, ki jih organizirajo: "Atlas d.d.", "Kompas d.o.o.", "Venezialines d.o.o.". Organizatorji potovanj določajo pogoje in cene.

Hrvaška ni v schengenski uniji, zato turisti prehajajo skozi policijsko in carinsko kontrolo na državni meji. Nujno boste potrebovali potni list ali osebno izkaznico! Za rezervacijo so potrebne naslednje informacije: ime in priimek, datum rojstva, državljanstvo, spol in številka dokumenta, s katerim potujete (potni list ali osebna izkaznica).
Z Istrske obale je mogoče doseči Benetke z vlakom, avtobusom ali ladjo. Potovanja z ladjo imajo prednost, ker je pogosto lažje, hitreje in ceneje do Benetk prispeti po morju. Dolžine potovanj se razlikujejo glede na pristanišče v Istri, iz katerega se odrine, od 90km (Umag) do 151km (Rabac). Vožnja s katamarani v eno smer traja približno od 2 in pol do 4 ure. Ladje imajo popolno opremo, klimatsko napravo in bar. Obisk Benetk je dolg je približno od 5 do 6 ur. Povratek je v večernih urah.

Potek obiska Benetk od pristanka, Trga Sv. Marka do odhoda

Skupinski načrt gibanja od pristanišča do trga Sv. Marka ob obisku v Benetkah.Izkušeni vodiči vas bodo spremljali v času vožnje po Jadranskem morju in v času sprehoda do Trga sv. Marka, prvih 30 minut v mestu. V Benetkah se skupina odpravi iz pristanišča San Basilio, prečka Grand Canal preko Ponte dell'Accademia in konča na Trgu sv. Marka (San Marco Piazza). Zagotovljeno je vodenje v angleškem, nemškem in hrvaškem jeziku. V mestu lahko po želji najamete izlet z gondolo, si privoščite kosilo ali pa taksi čoln. Pred prihodom v Benetke vam bodo vodniki podali pregled osnovnih informacij o mestu, turističnih atrakcijah, uro, ob kateri se skupina zbere in čas odhoda.

Trajekti iz Benetk do Hrvaške

Z ladjami je mogoče potovati tudi le v eno smer. V Benetkah se vkrca na pristanišču San Basilio, iz hrvaške strani pa se da potovati iz Umaga, Poreča, Rovinja in Pule. Cene za leto 2018 se na podlagi cenika za leto 2017 gibljejo od 400 do 645 kun, odvisno od datuma potovanja in linije. Ob prihodu z ladjo na Hrvaško vam lahko tudi pomagamo najti avtobus ali taksi.

Pošljite nam povpraševanje za cene in razpored potovanj. Več informacij o izletih, časih odhoda in lokaciji, avtobusih in pick-up točkah lahko dobite s klikom na navigacijsko vrstico na naši spletni strani ali pa neposredno od nas.

 

Benetke

Zgodovinsko središče mesta je bilo postavljeno na 118 otokih. Mesto se nahaja se v laguni med reko Po in Piavo, v severnem Jadranskem morju. Material, ki ga prinašajo reke, je pesek, zato imajo številne stavbe temelje iz hrastov, ki so vstavljeni v pesek in blato. To je edinstven način gradnje. Naravne kanale med otoki se z leti umetno poglobili, da se je zagotovila boljša plovnost. Otoki so med seboj povezani z mostovi. Benetke so kot mesto na vodi na seznamu Unescovih območij svetovne dediščine od leta 1987 in imajo zelo pogosto navdihujoč učinek na umetnike. Benetke so ena izmed najbolj obiskanih turističnih atrakcij na svetu.

Ime mesta izhaja iz starodavnih Venetov, ljudi, ki so živeli v tej regiji že v desetem stoletju pred našim štetjem. Mesto je bilo zgodovinsko prestolnica Beneške republike. Pisatelji in novinarji so ga opisali kot "nedvomno najlepše mesto, ki ga je zgradil človek" ali eno najbolj romantičnih mest v Evropi.
Benetke so bile središče napredne civilizacije, kar najboljše pokaže zgodovinsko dejstvo, da je že leta 960 beneški dož Pietro IV Candiana v Državnem zboru potrdil zakon, ki prepoveduje trgovino s sužnji.

Arhitekturni slog je bogat in raznolik. Med številnimi znamenitostmi obstajajo tudi bazilika Sv. Marka in Piazza San Marco, Grand Canal, most Rialto. Tu so tudi znani muzeji in galerije, kot so Muzej sodobne umetnosti Cà Pesaro in Muzej orientalske umetnosti, Muzej Peggy Guggenheim-Benetke in mnogi drugi.

Benetke so pomembno središče v Italiji tudi za modo in nakupovanje, tu imajo svoje prodajalne tudi Louis Vuitton, Prada, D & G, Zegna, Armani, itd. Tudi v manj razkošnih nakupovalnih ulicah boste našli številne trgovine s spominki in darili. Za turiste so najbolj priljubljeni izdelki Murano stekla in maske za karneval.

Mesto se nahaja poleg mednarodnega letališča Marco Polo, v bližini pa je tudi letališče Treviso v Trevisu, 30 km od Benetk. S preostalim svetom pa ga povezujejo tudi številni regionalni in nacionalni vlaki.

 

**Vir: Wikipedia.


Beneški karneval. Čeprav je to samo v februarju, lahko zdaj vidite slike, ki opisujejo vzdušje plavajočeg mesta.

GondoleCanal Grande v BenátkáchNa lesenih dokih v BenetkahKarneval


Za več informacij o izletu z ladjo v Benetke ali na potovanje, pokličite g. Nenad Heinrich na 0038598232083 ali pošljite e-poštno zahtevo. Tukaj so splošni pogoji ekskurzij.