Katamarani Pula-Benetke

Najprej preverite pogoje potovanja za bolezen covid-19.
Razdalja med mestoma je okoli 130 km, vožnja pa traja okoli 3,5 h v eno smer. Po prihodu se v najlepšem mestu na svetu ostane do pet ur. Več o ogledu in načrtu gibanja po Benetkah.

Sezona voženj iz Pule se začne v prvi polovici junija in konča v prvi polovici septembra. Od aprila do junija in od polovice septembra do prve polovice oktobra je mogoče z ladjo potovati iz Poreča ali Rovinja. V tem primeru so organizirani avtobusni transferji iz Pule do ladje in nazaj.

V nekaterih primerih, za goste, ki gredo v Benetke in nazaj isti dan, je možen transfer z avtobusom iz Medulina, Pule in Fažane. Gostje, ki prihajajo sami, morajo priti na carinski pomol v Puli. (GPS koordinate so: latituda: 44.87466, longituda: 13.848159.) Najbližji naslov, ki ga prepoznava GPS navigacija je ulica Riva 24, 52100 Pula, oddaljen pa je okoli 100 m od carinskega pomola. Razdalja do parkirišča (ulica Riva) je okoli 150 m. To parkirišče je zelo blizu, nahaja se blizu Arene, a je precej drago, cena znaša 15 kn na uro.
V Puli ne obstaja trajekt za prevoz avtomobilov proti Italiji, zato lahko potniki uporabljajo opisane linije tudi za prevoz v eno smer. Posebej za potnike, ki potujejo iz Italije na Hrvaško na ta način, je pristanišče vkrcanja terminal San Basilio v Benetkah.

Enodnevni izleti v Benetke z ladjo Prince of Venice

Potovanje s katamaranom Adriatic Jet poteka vsako soboto od 3. julija do 25. septembra 2021. Lastnik ladje in organizator potovanja je podjetje Kompas.

Opis ladje.

Načrt izleta:
Katamaran Prince of Venice 07:00 vstopna kontrola (Check-in, carinski pomol Pula).
07:30 odhod.
11:00 prihod v Benetke, približno 30 minut z vodičem in prosti čas za ogled.
16:30 vstopna kontrola (Check-in, pristanišče San Basilio).
17:00 odhod.
20:30 povratek na začetno točko.

Cena: 600 HRK za odrasle, otroci do 14 let 50 %, otroci do sedem let brezplačno.
Cena vključuje lokalni transfer z avtobusom in strokovnega vodiča v hrvaškem, nemškem in angleškem jeziku. V primeru, da je prijavljenih več kot 20 potnikov, je možno tudi vodenje v poljskem ali francoskem jeziku. Hrana in pijača nista vključeni. Časi odhoda iz Medulina so: avtokamp Kažela, hoteli Belveder, Holiday in Sensimar, avtokamp Medulin in agencija Globus ter hotel Arcus ob 6:00. Odhoda iz Banjol izpred hotelov Del-Mar in Centinera sta u 6:15. V Puli potekajo odhodi z obvoznice (Discount Roto/Bar Cuba Libre) ob 6:25, recepcije Resorta Horizont ob 6:30 in Punta Verudele ob 6:35. Odhodi iz Fažane so z avtobusne postaje in recepcije avtokampa Bi-Village ob 6:55.

Cena v eni smeri je, fiksna in znaša 485 HRK za odrasle. Prav tako je takrat možen lokalni transfer z avtobusom, po ceni 30 HRK.

Prtljaga lahko sestoji iz enega prijavljenega večjega kosa in ročne prtljage (maksimalne dimenzije 56 cm x 45 cm x 25 cm), maksimalne mase do 10 kg. Hišni ljubljenčki morajo imeti potne dokumente, prijava je obvezna. Za prevoz koles je prijava prav tako obvezna.

Kako bukirati?

  • Lahko pošljete povpraševanje prek e-maila. Pošljemo vam ponudbo, prek katere lahko vplačate celoten znesek ali kavcijo vnaprej, preostanek pa v gotovini, ob odhodu ladje. Za prijavo tega izleta, je za vsakega potnika agenciji nujno poslati naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, narodnost in številko dokumenta, s katerim potujete.

Potniške karte (voucherji) se lahko natisnejo ali pa so v elektronski obliki.
Vse končne cene in urnik bodo poslani na vašo zahtevo.

Enodnevni izleti v Benetke z ladjo San Frangisk

Ta izlet je odpovedan zaradi epidemije COVID-19. Lastnik ladje in organizator tega potovanja je podjetje Venezialines.

Most vzdihov.Gondole.Doževa palača.Maska 1.

Maske.Gondole.Kanal Grande.Benetke

Za več informacij o izletih iz Pule, pošljite e-mail ili pokličite (WhatsUp, Viber i FaceTime) Renatu na +385989485604 ili Nenada na +38598232083. Splošni pogoji potovanja so tukaj.