Izleti iz Rovinja v Benetke

Opis potovanj

Pogoji potovanja

Kanal Grande-regata.Najprej preverite pogoje potovanja za bolezen covid-19. Razdalja med mestoma je okoli 110 km, vožnja pa traja okoli tri ure v eno smer. Po prihodu se v najlepšem mestu na svetu ostane do pet ur. Več o ogledu in načrtu gibanja po Benetkah. Posebej za potnike, ki potujejo iz Italije na Hrvaško na ta način, je pristanišče vkrcanja terminal San Basilio v Benetkah.

Kako rezervirati?

Za prijavo tega izleta, je za vsakega potnika agenciji nujno poslati naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, narodnost in številko dokumenta, s katerim potujete. Za udeležbo na potovanju je potreben potni list ali osebna izkaznica.

 • Lahko pošljete povpraševanje prek e-maila. Pošljemo vam ponudbo, prek katere lahko vplačate celoten znesek ali kavcijo vnaprej, preostanek pa v gotovini, ob odhodu ladje.
 • Lahko preizkusite našo spletno rezervacijo. Kavcijo lahko plačate s kartico vnaprej, ostalo ob odhodu v gotovini. Osebne podatke lahko pošljete prek naše aplikacije.

Potniške karte (voucherji) se lahko natisnejo ali pa so v elektronski obliki. Vse končne cene in urnik bodo poslani na vašo zahtevo.

Enodnevni izleti z ladjo Prince of Venice

Odhodi so predvideni vsak ponedeljek in sredo od 9. maja do konca septembra. Lastnik ladje in organizator potovanja je podjetje Kompas.

Opis ladje

Katamaran Prince of Venice.Ladja Prince of Venice je dolga 39,6 m in široka 15,6 m. Največja hitrost je 29 vozlov. Opremljena je z barom, sanitarijami in popolnoma klimatizirana. Izdelana je v Avstraliji in opremljena s sodobnimi navigacijskimi napravami, pogon z dvema motorjema (2 x 1.435 kW = 2.870 kW). Konstrukcija aluminijastega trupa zagotavlja udobje in stabilnost tudi na valovitem morju.

Načrt izleta

 • 07.15, vstopna kontrola (check-in, carinski pomol Rovinj).
 • 07.45, odhod.
 • 10.45, prihod v Benetke, približno 40 minut z vodičem in prosti čas za ogled.
 • 16.30, vstopna kontrola (check-in, pristanišče San Basilio, Benetke).
 • 17.00, odhod.
 • 20.00, povratek na začetno točko.

Cena: 640 HRK za odrasle, otroci do 14 let 50 %, otroci do sedem let brezplačno. Cena vključuje lokalni transfer z avtobusom in strokovnega vodiča v hrvaškem, nemškem in angleškem jeziku. V primeru, da je prijavljenih več kot 20 potnikov, je možno tudi vodenje v poljskem ali francoskem jeziku. Hrana in pijača nista vključeni.
Za goste, ki na ta izlet prihajajo sami, je potrebno priti na carinski pomol v Rovinju , (naslov je: Veliki Mol, 52210 Rovinj, GPS koordinate za navigacijo pa so: latituda 45.081314 in longituda 13.632828). Ker se ta pomol nahaja v starem mestu, blizu cerkve Svete Eufemije, je parkiranje problem. Parkiranje v jutranjih urah bo možno na parkirišču Mala Valdibora. Po parkiranju je potrebno okrog 10 minut hoje do ladje. Za to parkirišče je naslov: Ul. Giordana Paliage 5, 52210, Rovinj, GPS koordinate za navigacijo pa so: latituda 45.0850018 in longituda 13.6346448.

Za izlete z odhodom iz pristanišča Rovinj (640 HRK):

Spletna rezervacija

Prevoz z lokalnim avtobusom stane 40 HRK za odrasle. Odhodi za območja severno od Rovinja so kampa Valalta in Valsaline ob 6.30, družinski hotel Amarin 6.45. Za območja južno od Rovinja so odhodi: Kamp Veštar ob 6.15, Kamp Polari ob 6.35, Resort Villas Rubin ob 6.40, hotel Park ob 6.45, hoteli Eden, Monte-Mulini in Lone ob 7.05.

Za izlet, z avtobusnim prevozom na ladjo (680 HRK):

Spletna rezervacija

Enosmerna vožnja s katamaranom Prince of Venice

Cena v eni smeri je, fiksna in znaša 485 HRK za odrasle. Prav tako je takrat možen lokalni transfer z avtobusom, po ceni 50 HRK.
Prtljaga lahko sestoji iz enega prijavljenega večjega kosa in ročne prtljage (maksimalne dimenzije 56 cm x 45 cm x 25 cm), maksimalne mase do 10 kg. Hišni ljubljenčki morajo imeti potne dokumente, prijava je obvezna. Za prevoz koles je prijava prav tako obvezna.

Enodnevni izleti z ladjo San Pawl (preko Poreča)

Ta katamaran gre iz Rovinja najprej v Poreč, s krajšim postankom in vkrcanjem potnikov, nato pa v Benetke. Pluje vsako sredo od 27. aprila do 28. septembra 2022. Za ostale razpoložljive datume si oglejte spletno aplikacijo za rezervacijo, ki se nahaja pod načrtom poti (Spletna rezervacija). Lastnik ladje in organizator tega izleta je podjetje Venezialines.

Opis ladje

Katamaran San PawlLadja San Pawl je dolga 35,20, široka pa 11,5 m. Maksimalna hitrost je 50 vozlov, ima štiri WC-ja, bar, ki nudi toplo, hladno brezalkoholno, kot tudi alkoholno pijačo, in preproste jedi kot so rogljiček, sendvič, čokolada i sladkarije. Izdelana je na Norveškem z izletniškim namenom in opremljena s sodobnimi napravami za navigacijo. Popolnoma je klimatizirana, pogon z dvema motorjema po 2550 KM in konstrukcija na zračni blazini pa zagotavljata hitrost in stabilnost.

Načrt izleta

 • 06.30, vstopna kontrola (check-in, parking Valdibora, Rovinj).
 • 07.00, odhod ladje iz Rovinja za Poreč (carinski nadzor po prihodu).
 • 08.00, odhod ladje iz Poreča.
 • 10.45, prihod v Benetke, približno 40 minut z vodičem in prosti čas za ogled.
 • 16.45, vstopna kontrola (check-in, pristanišče San Basilio, Benetke).
 • 17.15, odhod.
 • 20.00, prihod v Poreč.
 • 21.00, prihod v Rovinj.

Cena: 640 HRK za odrasle, otroci od 6. do 14. leta v spremstvu dveh odraslih oseb so del družinskega paketa (FP), otroci do 6. leta brezplačno. V družinskem paketu v 7. in 8. mesecu eden otrok potuje brezplačno, za ostale se plača 50 %, drugače pa dva otroka potujeta brezplačno, za ostale se plača 50 %.
Cena vključuje strokovnega vodiča v hrvaškem, nemškem in angleškem jeziku (in slovenščini). Hrana in pijača nista vključeni.
Za goste, ki na ladjo prihajajo sami, je vkrcanje v Rovinju, na naslovu: Ulica Giordana Paliage 5, 52210 Rovinj, na že omenjenem parkirišču Mala Valdibora.

Za izlete z odhodom iz pristanišča Rovinj (640 HRK):

Spletna rezervacija

Prevoz z lokalnim avtobusom stane 35 HRK za odrasle. Standardni časi odhoda avtobusa za območja severno od Rovinja so: kamp Valalta ob 6.00, Resort Amarin ob 6.10, Family Hotel Amarin 6.15. Za območja južno od Rovinja, čas odhoda je: Autocamp Veštar ob 5.45, Resort Villas Rubin ob 6.00, hoteli Eden in Lone ob 6:10. hoteli Monte-Mulini in Park ob 6.15, Aquatel ob 6.25.

Za izlet, z avtobusnim prevozom na ladjo (675 HRK):

Spletna rezervacija

Enosmerna vožnja s katamaranom San Pawl

Pri vožnji v eni smeri je cena podvržena spremembam in znaša od 460 do 645 HRK. Natančen znesek cene je odvisen od zapolnitve in ga je mogoče dobiti na zahtevo. Lokalni transfer z avtobusom ni na voljo.
Prtljaga je lahko ročna (maksimalne dimenzije 56 cm x 45 cm x 25 cm) in ima lahko maksimalno maso do 10 kg. Hišni ljubljenčki morajo imeti potne dokumente. Cena izleta zanje znaša 75 HRK, prijava pa je obvezna. Cena prevoza koles je prav tako 75 HRK, ob obvezni prijavi.

Most vzdihov.Gondole.Doževa palača.Rialto.

Maske.Gondole.Kanal Grande.Leseni doki v Benetkah.