Brodski izleti iz Rovinja

Opis izleta

Traženje dupina u sumrak

Traženje dupina, između Rovinja i Vrsara.Polazak iz luke Rovinj u 18:30 sati. Vožnja brodom traje 30 minuta jer je mjesto na kojem je najlakše vidjeti dupine u blizini Limskog Kanala. Povratak u luku oko 20:30. Provjeriti jeste li uzeli fotoaparat. Izlet je pogodan za obitelji s djecom, iako nalaženje dupina nije 100% uspješno.
Cijena za odrasle je 150 HRK (19,91 €) i uključuje piće dobrodošlice. Vrijeme polaska može se mijenjati ovisno o datumu.

Web rezervacija

Panorama rovinjskog arhipelaga

Brod Delfin, Rovinj.Polazak u 11:30 iz luke Rovinj. Izlet pokazuje panoramu starog grada i prekrasnog arhipelaga s otocima: Sveta Katarina, Sveti Andrija, Piruži. Tu je i otok sa svjetionikom Sveti Ivan. Povratak oko 13:00.
Cijena za odrasle: 110 HRK (14,60 €). Cijena ne uključuje vodiča. Više o brodskim izletima iz drugih gradova u Istri.

Web rezervacija

Izlet na Crveni Otok i Limski Kanal

Crveni Otok.Polazak oko 11:30 iz luke Rovinj. Brod Delfin. Piće dobrodošlice i upoznavanje s posadom. Plovidba kroz rovinjski arhipelag, pokraj Zlatnog Rta do Crvenog Otoka. Pauza za kupanje (1 sat). Po povratku na brod, ručak tijekom vožnje. Slijedi vožnja Limskim Kanalom do Piratske Pećine. Pauza od 40 minuta, moguće kupanje ili odmor u kafiću. Povratak na polaznu točku oko 17:00.
Cijena za odrasle je 375 HRK (49,77 €). U cijenu je uključeno piće dobrodošlice i ručak na brodu, koji uključuje ribu ili meso s roštilja po želji, vegetarijanski meni, salatu, kruh, vino i vodu. Uključena je i ulaznica na Crveni Otok, a posebno se plaća ulaz u Piratsku Špilju: 8 HRK.

Web rezervacija

Izlet s katamaranom Prince of Venice direktno u Veneciju

Katamaran za Veneciju. Izlet ide ponedjeljka, srijede i petka, s polaskom u 07:45 (check-in 7:15) i povratkom u 20:30, u periodu od početka srpnja do kraja rujna. Prije svega, provjerite uvjete putovanja zbog bolesti covid-19. Ovdje je detaljan opis ovog izleta.
Cijena: 640 HRK (84,94 €) za odrasle, djeca do 14 godina 50% i do 7 godina besplatno. Cijena uključuje vodiča. Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Za izlete s polaskom iz luke Rovinj (640 HRK (84,94 €)):

Web rezervacija

Za izlete s prijevozom na brod (680 HRK (90,25 €)):

Web rezervacija

Izlet u Veneciju s katamaranom San Pawl, preko Poreča

Brod San Pawl.Ovo putovanje, s polaskom u 07:00 (check-in 6:30) i povratkom oko 21:00, je planirano svake srijede u periodu od kraja travnja do početka listopada. Ovdje potražite točan raspored i detaljan opis ovog izleta.
Cijena je 640 HRK (84,94 €) za odrasle, djeca od 6 do 14 godina u pratnji 2 odrasle osobe ulaze u familijarni paket, dok djeca do 6 godine putuju uvijek besplatno. Cijena uključuje vodiča.

Za izlete s polaskom iz luke Rovinj (640 HRK (84,94 €)):

Web rezervacija

Za izlete s prijevozom na brod (675 HRK (89,59 €)):

Web rezervacija

Nacionalni park Brijuni (fish picnic)

Brijuni s brodom Astral (objavljeno s pristankom vlasnika  - Atlas d.d.).Ovaj izlet, s polaskom iz luke Rovinj je otkazan od 2020. godine.
Postoji mogućnost izleta tipa fish picnic s posjetom nacionalnom parku Brijuni iz Fažane (29 km od Rovinja) i iz Pule (35 km od Rovinja).

Vremenski uvjeti za izvođenje brodskih izleta

Na vremenske neprilike najosjetljiviji su brodski izleti tipa fish picnic. U slučaju jakog južnog (jugo) a pogotovo jugozapadnog vjetra (garbin) ne preporučuje se ići na ovaj izlet. U Rovinju luka nije jako zaštićena od mora pa se s polaznog mjesta vidi ako je more jako valovito. Zanimljivo je da sjeveroistočni vjetar pa čak i ako je jak (bura) ovdje stvara mirno more i povoljne uvjete za plovidbu.
Ako meteorološki uvjeti nisu idealni, možete izvesti niže opisani autobusni izlet.

Jednodnevni izlet na Plitvička Jezera

Putovanje je otkazano od 2020. godine.
Ovaj jedinstveni nacionalni park nalazi se 270 km od Rovinja.
Plan puta:
Vremena polazaka autobusa su: od 06:45 u autokampu Veštar do 07:45 u hotelu Amarin. Slijedi izlet s približnim vremenom povratka u hotel do 22.00.
Cijena: 750 HRK za odrasle u srpnju i kolovozu, 590 HRK u ostalim mjesecima.
Cijena uključuje: stručnog vodiča, prijevoz turističkim autobusom, ručak, te ulaznicu u nacionalni park (250 HRK).

Rovinj

Insolacija do 2600 sunčanih sati godišnje i odlična klima. Razvedena obala s otocima i čisto more. Crkva Svete Eufemije i stari grad s kulturnim znamenitostima. Najmoderniji hoteli ali i stare konobe te odlična gastronomija. Za svakog ponešto. To je Rovinj.
Za goste koji dolaze sami na izlet, za parkiranje blizu mora preporučujemo parking Mala Valdibora, na adresi: Ulica Giordana Paliage 5, 52210 Rovinj.