Brodski izleti iz Rovinja: dupini, fish picnic, Venecija

Ova stranica prikazuje najpopularnije brodske izlete iz Rovinja. Ispod opisa svakog izleta, nalazi se gumb "Dostupnost i rezervacija". Klikom na njega, pokreće se online aplikacija koja prikazuje dostupne datume i točna mjesta polaska broda ili autobusa. Nastavkom procesa, moguća je i rezervacija izleta.

Traženje dupina u sumrak

Brod Delfino, Rovinj.Polazak iz luke Rovinj u 18:00 sati. Vožnja brodom traje 30 minuta jer je mjesto na kojem je najlakše vidjeti dupine u blizini Limskog Kanala. Povratak u luku oko 20:00. Provjeriti jeste li uzeli fotoaparat. Izlet je pogodan za obitelji s djecom, iako nalaženje dupina nije 100 % uspješno.
Cijena za odrasle je 30,00 €. Vrijeme polaska može se mijenjati ovisno o datumu.

Panorama rovinjskog arhipelaga

Brod Delfin, Rovinj.Polazak u 11:30 iz luke Rovinj. Izlet pokazuje panoramu starog grada i prekrasnog arhipelaga s otocima: Sveta Katarina, Sveti Andrija, Piruži. Tu je i otok sa svjetionikom Sveti Ivan. Povratak oko 13:00.
Cijena za odrasle: 15,00 €. Cijena ne uključuje vodiča. Više o kratkim brodskim izletima iz drugih gradova u Istri.

Izlet na Crveni Otok i Limski Kanal

Crveni Otok.Polazak oko 10:00 iz luke Rovinj. Brod Delfin. Piće dobrodošlice i upoznavanje s posadom. Plovidba kroz rovinjski arhipelag, pokraj Zlatnog Rta do Crvenog Otoka. Pauza za kupanje (1 sat). Po povratku na brod, ručak tijekom vožnje. Slijedi vožnja Limskim Kanalom do Piratske Pećine. Pauza od 40 minuta, moguće kupanje ili odmor u kafiću. Povratak na polaznu točku oko 17:00.
Cijena za odrasle je 50,00 €. U cijenu je uključen ručak na brodu, koji uključuje ribu ili meso s roštilja po želji, vegetarijanski meni, salatu, kruh, vino i vodu. Uključena je i ulaznica na Crveni Otok, a posebno se plaća ulaz u Piratsku Špilju: 1 €.

Izlet s katamaranom Anđela direktno u Veneciju

Katamaran Anđela. Izlet ide svakog ponedjeljka, srijede i petka, s polaskom u 07:45 (check-in 7:15) i povratkom u 20:30, u periodu od početka svibnja do kraja rujna. Prije svega, provjerite sve uvjete putovanja i rezervacije. Ovdje je detaljan opis ovog izleta. Lokalni autobusni transfer košta 8 € za odrasle, te 4 € za djecu do 13,99 godina.
Niska sezona traje od 29.4. do 27.6 i od 1. do 30.9.2024. Visoka sezona traje od 28.6 do 31.8. Djeca do 14 godina plaćaju 50 % i do 6,99 godina idu besplatno. Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Za izlete s polaskom iz gradske luke (carinski mol), cijene za odrasle (uključen vodič) su:
u niskoj sezoni 85,00 €,
a u visokoj sezoni: 95,00 €.

Za izlete s prijevozom na brod, cijene za odrasle (uključen vodič i transfer busom) su:
u niskoj sezoni: 93,00 €,
a u visokoj sezoni: 103,00 €.

Izlet u Veneciju s katamaranom San Pawl, preko Poreča

Brod San Pawl.Ovo putovanje, s polaskom u 07:00 (check-in 6:30) i povratkom oko 21:00, je planirano svake srijede u periodu od kraja travnja do početka listopada. Ovdje potražite točan raspored i detaljan opis ovog izleta. Lokalni autobusni transfer košta 8,00 € za odrasle, te 4,00 € za djecu do 13,99 godina. Djeca do 5,99 godine putuju uvijek besplatno brodom i autobusom. Cijena uključuje vodiča.
U niskoj sezoni, cijena brodskog izleta je 85 € za odrasle, djeca (najviše dvoje) od 6 do 13,99 godina u pratnji 2 odrasle osobe ulaze u familijarni paket i ne plaćaju brod.
U visokoj sezoni (od 18.6 do 31.8.), cijena je 95 € za odrasle, djeca od 6 do 13,99 godina plaćaju 48 €.

Za izlete s polaskom iz luke Valdibora, Rovinj, u niskoj sezoni, cijena za odrasle je 85,00 €.

Za izlete s prijevozom na brod i povratkom u hotel, u niskoj sezoni, cijena je 93,00 €:

Za sve varijante izleta, u visokoj sezoni, cijena za odrasle je do 103,00 €:

Nacionalni park Brijuni (fish picnic)

Brijuni s brodom Astral (objavljeno s pristankom vlasnika  - Atlas d.d.).Ovaj izlet, s polaskom iz luke Rovinj je otkazan od 2020. godine.
Postoji mogućnost izleta tipa fish picnic s posjetom nacionalnom parku Brijuni iz Fažane (29 km od Rovinja) i iz Pule (35 km od Rovinja).

Vremenski uvjeti za izvođenje brodskih izleta

Na vremenske neprilike najosjetljiviji su brodski izleti tipa fish picnic. U slučaju jakog južnog (jugo) a pogotovo jugozapadnog vjetra (garbin) ne preporučuje se ići na ovaj izlet. U Rovinju luka nije jako zaštićena od mora pa se s polaznog mjesta vidi ako je more jako valovito. Zanimljivo je da sjeveroistočni vjetar pa čak i ako je jak (bura) ovdje stvara mirno more i povoljne uvjete za plovidbu.
Ako meteorološki uvjeti nisu idealni, možete izvesti niže opisani autobusni izlet.

Jednodnevni izlet na Plitvička Jezera

Putovanje je otkazano od 2020. godine.
Ovaj jedinstveni nacionalni park nalazi se 270 km od Rovinja.
Plan puta:
Vremena polazaka autobusa su: od 06:45 u autokampu Veštar do 07:45 u hotelu Amarin. Slijedi izlet s približnim vremenom povratka u hotel do 22.00.
Cijena: 100 € za odrasle u srpnju i kolovozu, 80 € u ostalim mjesecima.
Cijena uključuje: stručnog vodiča, prijevoz turističkim autobusom, ručak, te ulaznicu u nacionalni park (35 €).

Rovinj

Insolacija do 2600 sunčanih sati godišnje i odlična klima. Razvedena obala s otocima i čisto more. Crkva Svete Eufemije i stari grad s kulturnim znamenitostima. Najmoderniji hoteli ali i stare konobe te odlična gastronomija. Za svakog ponešto. To je Rovinj.
Za goste koji dolaze sami na izlet, za parkiranje blizu mora preporučujemo parking Mala Valdibora, na adresi: Obala palih boraca 6, 52210, Rovinj.