Brodski izleti iz Fažane: fish picnic, dupini, Venecija katamaranom

Opisi izleta i mrežne rezervacije.

Fish picnic s posjetom nacionalnom parku Brijuni

Nacionalni park Brijuni: afričke zebre.Polazak oko 9:00 iz Valbandona, iz lučice kod auto-kampa Bi Village. Izlet se izvodi brodom Srebreno, dužine 18 a širine 4 m. Panoramska vožnja kroz luku, te kroz Brijunski arhipelag. Dolazak u Nacionalni Park Brijuni, na otok Veli Brijun. Razgled otoka električnim vlakom te pješke sa stručnim vodičem u trajanju 3 sata i 30 minuta. Dolazak na otok Sveti Jerolim. Ručak u restoranu. Pauza za kupanje od oko 2 sata. Povratak oko 16:00 u luku.
Cijena za odrasle: 65,00 € (489,74 kn) i uključuje: ulaznicu nacionalni park (vožnja električnim vlakom, stručni vodič), ulaznicu za otok Sveti Jerolim, te ručak. Ručak je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, a konzumacija pića u restoranu se naplaćuje. Vegetarijanski meni treba unaprijed najaviti. Jezici vodiča su: hrvatski, engleski i njemački.
Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Fish picnic oko Brijuna s kupanjem

Brod Srebreno, Pula.Polazak oko 10:45 iz lučice kod auto-kampa Bi Village, Valbandon. Izlet se izvodi brodom Srebreno. Po ukrcaju, piće dobrodošlice, te vožnja do otočića Sveti Jerolim iz brijunskog arhipelaga. Po dolasku, pauza za kupanje (2 h) i ručak na brodu. Panoramska vožnja arhipelagom. Povratak oko 16:00.
Cijena za odrasle je 45,00 € (339,05 kn) i uključuje: ulaznicu za kupanje na otok Sveti Jerolim, piće dobrodošlice, ručak, te vino, mineralnu vodu i sok tijekom cijele vožnje. Ručak na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh. Postoji i vegetarijanski meni. Moguće su on-line rezervacije.

Sveti Jerolim je mali otočić površine 0,125 četvornih kilometara s plažom duljine 1.554 km. More je vrlo prozirno i čisto. Ulaznica košta od 4 €.

Fish picnic u Rovinj, Limski Kanal i Vrsar

Lim Fjord.Brod: Melisa polazi oko 9:00 iz Pule te kreće oko 9.30 iz luke Fažana (Brionska 10). Panoramska vožnja uz obalu Istre, Limskim kanalom. Dolazak u Vrsar, ručak, iskrcavanje, odmor za kupanje ili razgled starog grada (2 h). Dolazak u Rovinj, slobodno vrijeme za razgled grada (2 h). Povratak u Fažanu oko 17.00 sati. Ovdje je detaljan opis ovog izleta.

Cijena za odrasle je 50,00 € (376,73 kn), te uključuje ručak s pićem, vodiča. Ručak na brodu: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Za polazak iz luke Fažana (minimalno 6 osoba), molimo kliknite ovdje:

Na isti izlet moguće je doći organiziranim autobusnim prijevozom u luku Pula i natrag, po cijeni od 55,00 € (414,40 kn). Izbornik autobusne stanice je namješten na recepciju auto kampa Bi Village u Fažani, ali vi možete izabrati početnu stanicu po volji od Peroja do Štinjana.

Fish picnic Medulin-Kamenjak-Porer-Ceja

Izlet na Porer i Kamenjak.Prijevoz autom ili autobusom počinje oko 11:00 za područje Fažane, a polazak broda iz luke Medulin je u 12:00. Izlet sadrži panoramu svjetionika Porer, ručak na brodu te 2 pauze za kupanje: na moru ispred Kamenjaka i na otoku Ceja. Povratak na polaznu točku u Fažani je oko 17:40. Detaljniji opis ovog izleta možete naći ovdje.

Cijena za odrasle je 47,00 € (354,12 kn) i uključuje: prijevoz autobusom do broda i natrag, vodiča, aperitiv i ručak s pićem. Kliknite ovdje i izaberite polaznu točku autobusa po volji (izbornik je na početku namješten na Peroj):

Također, u visokoj sezoni moguća je i jutarnja varijanta od 09:00 do 15:00. Na ovaj način jutarnja varijanta traje 1 sat duže, što produljuje pauze za kupanje. Polasci autobusa u tom slučaju počinju u 07:55, a povratak autobusom na polaznu točku oko 15:30

Traženje dupina

Vrijeme polaska može se mijenjati ovisno o datumu, jer je najbolje kad zalazak sunca padne u pola izleta. Nameće se i pitanje: je li sigurno da će delfini biti pronađeni. Odgovor je ne, ali i da takvi aranžmani mogu biti vrlo atraktivni, u što se možete i sami uvjeriti.
Slijede dvije varijante izleta. Prva, polazi iz Valbandona, te s večerom na brodu taje oko 2 i pol sata. Druga varijanta je bez hrane, polazi iz luke Fažana i traje do 2 sata.

Izlet iz Valbandona

Traženje dupina.Polazak oko 18:00 iz Valbandona, iz lučice kod auto-kampa Bi Village. Izlet se izvodi brodom Srebreno. Vožnja kroz brijunski arhipelag. Dolazak na poziciju između otoka Vanga i Vrsar. Gledanje delfina. Povratak oko 20:30.
Cijena za odrasle: 40,00 € (301,38 kn) i uključuje piće dobrodošlice i večeru. Večera se priprema i servira tijekom vožnje: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka.

Izlet iz Fažane

Polazak oko 18:00 iz luke Fažana, Brionska 10. Izlet se izvodi brodom Kristina, dužine 9 m. Vožnja kroz brijunski arhipelag. Dolazak na poziciju između otoka Vanga i Vrsar. Gledanje delfina. Povratak oko 20:00.
Cijena za odrasle je 25,00 € (188,36 kn) i uključuje bezalkoholna pića kao: voda, kola i fanta. Sljedeći video prikazuje dijelove izleta ovim brodom u kojem su gosti imali sreću pronaći dupine.

Jednodnevni izleti u Veneciju

Katamaran Anđela.Organizirani prijevoz do broda polazi s recepcije kampa Bi Village u Fažani (Valbandon) ili s autobusne stanice. Izleti katamaranom San Pawl polaze utorkom, petkom i nedjeljom iz luke Pula u 7:30 (check-in 7:00) od početka lipnja do polovice rujna. Izlet katamaranom Anđela, također polaze iz Pule, svakog utorka, četvrtka i subote. Cijene uključuju vodiča i autobusni prijevoz do broda, a ne uključuje hranu i piće. Konačne cijene i raspored će biti poslani na Vaš zahtjev. Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Za brod San Pawl, cijena u niskoj sezoni je 93,00 € (700,71 kn) za odrasle, a djeca do 13,99 godina plaćaju 47,00 € (354,12 kn). Ako djeca imaju popust familijarnog paketa, plaćaju 4,00 € (30,14 kn), dakle putuju brodom besplatno. Familijarni paket vrijedi kad najmanje dvije odrasle osobe putuju s djecom. Djeca do 5,99 godina putuju besplatno. brodom i autousom.

Za brod Anđela, niska sezona traje od 1.6 do 20.6 i od 1.9. do 21.9. a visoka od 21.6. do 31.8.2023. Cijena za odrasle je 93,00 € (700,71 kn) u niskoj, a 103,00 € (776,05 kn) u visokoj sezoni. Djeca do 13,99 godina plaćaju po 50 %, a djeca do 6,99 godina idu besplatno. Polasci autobusa su u tom slučaju oko 06:50. Za raspored, molimo provjerite ovdje:

Glassboat Igor

Brod sa staklenim dnom: Igor.Najkraća pojedinačna vožnja kroz arhipelag Brijuni iz Fažane traje 90 minuta. Izaberemo li brod sa staklenim dnom, možemo razgledati podmorje, pa ovaj izlet postaje atrakcija za djecu.
Cijena je 30,00 € (226,04 kn) za odrasle, a u cijeni su bezalkoholna pića. Za kupanje je potrebno doplatiti ulaznicu za otok Sveti Jerolim.

Panoramska vožnja brijunskim arhipelagom

Brod Kristina, Fažana.Polazak oko 12:00 iz luke Fažana, Brionska 10. Izlet se izvodi brodom Kristina. Vožnja kroz arhipelag, oko svih 14 otoka. Izlet završava oko 14:00. Moguće je iskrcavanje na otoku Sveti Jerolim, uz doplatu ulaznice (4 €). Povratak s otoka je besplatan. Vrijeme povratka potrebno je dogovoriti s posadom.
Cijena za odrasle je 25,00 € (188,36 kn) i uključuje bezalkoholna pića kao: voda, kola i fanta. Pogledajte kratki video o ovom izletu.

Privatna vožnja brodom na Galebove Stijene (Stoja)

Galebove Stijene, Pula.Polazak iz luke Fažana oko 15:30. Vožnja brijunskim arhipelagom, te prema Stoji, južno od pulske luke. Dolazak na Galebove Stijene. Sidrenje broda. Pauza za kupanje oko 1 sat. Moguće je skakanje s broda te sa stijena. Povratak oko 18:30.
Cijena je od 240 € za grupu do 12 osoba i uključuje piće tijekom vožnje. Konačna cijena se definira u skladu s naručenim planom puta.

Privatna vožnja brodom kroz brijunski arhipelag

Brodica Elen, Fažana.Za male grupe, najbolji je privatni izlet s kupanjem bez ulaska u nacionalni park. Vožnja traje oko 1 sat i 45 minuta. Kupanje na otoku Sveti Jerolim (ulaznica košta od 4 €) i konzumacija pića su opcionalni. Vremena polaska su u 09:00, 12:00, 14:00 te 19:00 (delfini).
Cijena je od 200 € za grupu do 12 osoba. Cijena ne uključuje jelo ni piće. Konačna cijena se definira u skladu s naručenim planom puta Za veće grupe, molimo kontaktirajte nas.

Parkiranje u Fažani

Najjednostavnije je parkirati pokraj stare tvornice "Badel", u Ulici 1. Maja, po cijeni od minimalno 1 € na sat, s naplatom na izlazu. Najjeftinije je parkiralište na izlazu iz Fažane prema Puli, iza marketa Plodine. Cijena je do 4 € na dan. Do Fažane se može doći i autobusom iz Pule, Umaga, Novigrada, Poreča itd.