Brodski izleti iz Fažane: fish picnic, dupini, Venecija katamaranom

Ova stranica prikazuje najpopularnije brodske izlete iz Fažane. Ispod opisa svakog izleta, nalazi se gumb "Mrežna rezervacija". Klikom na njega, pokreće se online aplikacija koja prikazuje dostupne datume i točna mjesta polaska broda ili autobusnog transfera do broda. Nastavkom procesa, moguća je i rezervacija izleta.
Na kraju stranice, dane su mogućnosti parkiranja.

Fish picnic s posjetom nacionalnom parku Brijuni

Nacionalni park Brijuni: afričke zebre.Polazak oko 9:00 iz Valbandona, iz lučice kod auto-kampa Bi Village. Izlet se izvodi brodom Srebreno, dužine 18 a širine 4 m. Panoramska vožnja kroz luku, te kroz Brijunski arhipelag. Dolazak u Nacionalni Park Brijuni, na otok Veli Brijun. Razgled otoka električnim vlakom te pješke sa stručnim vodičem u trajanju 3 sata i 30 minuta. Dolazak na otok Sveti Jerolim. Ručak u restoranu. Pauza za kupanje od oko 2 sata. Povratak oko 16:00 u luku.
Cijena za odrasle: 65,00 € i uključuje: ulaznicu nacionalni park (vožnja električnim vlakom, stručni vodič), ulaznicu za otok Sveti Jerolim, te ručak. Ručak je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, a konzumacija pića u restoranu se naplaćuje. Vegetarijanski meni treba unaprijed najaviti. Jezici vodiča su: hrvatski, engleski, njemački i talijanski.
Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Varijanta s hrvatskim vodičem:

Varijanta s engleskim vodičem:

Varijanta s njemačkim vodičem:

Varijanta s talijanskim vodičem:

Fish picnic oko Brijuna s kupanjem

Brod Srebreno, Pula.Polazak oko 10:45 iz lučice kod auto-kampa Bi Village, Valbandon. Izlet se izvodi brodom Srebreno. Po ukrcaju, piće dobrodošlice, te vožnja do otočića Sveti Jerolim iz brijunskog arhipelaga. Po dolasku, pauza za kupanje (2 h) i ručak na brodu. Panoramska vožnja arhipelagom. Povratak oko 16:00.
Cijena za odrasle je 45,00 € i uključuje: ulaznicu za kupanje na otok Sveti Jerolim, piće dobrodošlice, ručak, te vino, mineralnu vodu i sok tijekom cijele vožnje. Ručak na brodu je: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh. Postoji i vegetarijanski meni. Moguće su on-line rezervacije.

Sveti Jerolim je mali otočić površine 0,125 četvornih kilometara s plažom duljine 1.554 km. More je vrlo prozirno i čisto. Ulaznica košta od 4 €.

Fish picnic u Rovinj, Limski Kanal i Vrsar

Lim Fjord.Brod: Melisa polazi oko 9:00 iz Pule te kreće oko 9.30 iz luke Fažana (Brionska 10). Panoramska vožnja uz obalu Istre, Limskim kanalom. Dolazak u Vrsar, ručak, iskrcavanje, odmor za kupanje ili razgled starog grada (2 h). Dolazak u Rovinj, slobodno vrijeme za razgled grada (2 h). Povratak u Fažanu oko 17.00 sati. Ovdje je detaljan opis ovog izleta.

Cijena za odrasle je 50,00 €, te uključuje ručak s pićem, vodiča. Ručak na brodu: riba ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Za polazak iz luke Fažana (minimalno 6 osoba), molimo kliknite ovdje:

Na isti izlet moguće je doći organiziranim autobusnim prijevozom u luku Pula i natrag, po cijeni od 55,00 €. Izbornik autobusne stanice je namješten na recepciju auto kampa Bi Village u Fažani, ali vi možete izabrati početnu stanicu po volji od Peroja do Štinjana.

Fish picnic Medulin-Kamenjak-Porer-Ceja

Izlet na Porer i Kamenjak.Prijevoz autom ili autobusom počinje oko 11:00 za područje Fažane, a polazak broda iz luke Medulin je u 12:00. Izlet sadrži panoramu svjetionika Porer, ručak na brodu te 2 pauze za kupanje: na moru ispred Kamenjaka i na otoku Ceja. Povratak na polaznu točku u Fažani je oko 17:40. Detaljniji opis ovog izleta možete naći ovdje.

Cijena za odrasle je 47,00 € i uključuje: prijevoz autobusom do broda i natrag, vodiča, aperitiv i ručak s pićem. Kliknite ovdje i izaberite polaznu točku autobusa po volji (izbornik je na početku namješten na Peroj):

Također, u visokoj sezoni moguća je i jutarnja varijanta od 09:00 do 15:00. Na ovaj način jutarnja varijanta traje 1 sat duže, što produljuje pauze za kupanje. Polasci autobusa u tom slučaju počinju u 07:55, a povratak autobusom na polaznu točku oko 15:30

Traženje dupina

Polazak u ranim večernjim satima. Vožnja kroz brijunski arhipelag. Dolazak na poziciju (najčešće) između otoka Vanga i Vrsar. Vrijeme polaska može se mijenjati ovisno o datumu, jer je najbolje kad zalazak sunca padne u pola izleta. Nameće se i pitanje: je li sigurno da će delfini biti pronađeni? Odgovor je ne, ali i da takvi aranžmani mogu biti vrlo atraktivni, u što se možete i sami uvjeriti kroz kratki video na vrhu ove stranice.
Slijede dvije varijante izleta. Prva, polazi iz Valbandona, te s večerom na brodu taje oko 2 i pol sata. Druga varijanta je bez hrane, polazi iz luke Fažana i traje do 2 sata.

Izlet iz Valbandona

Traženje dupina.Polazak oko 18:00 iz Valbandona, iz lučice kod auto-kampa Bi Village. Izlet se izvodi brodom Srebreno. Traženje dupina, te po dolasku na dobru poziciju, gledanje delfina. Večera na brodu u sumrak. Povratak oko 20:30.
Cijena za odrasle: 40,00 € i uključuje piće dobrodošlice i večeru. Večera se priprema i servira tijekom vožnje: riba ili meso s roštilja, salata i kruh, neograničena konzumacija vina, mineralne vode i soka. Mesni obrok sadrži piletinu i junetinu, a vegetarijanski meni treba najaviti.

Izlet iz Fažane

Polazak broda iz Fažane.Polazak oko 18:30 iz luke Fažana, Brionska 10. Izlet se izvodi brodom Kristina, dužine 9 m. Vožnja kroz brijunski arhipelag. Dolazak na dobru poziciju i gledanje delfina. Povratak oko 20:00.
Cijena za odrasle je 25,00 € i uključuje bezalkoholna pića kao: voda, kola i fanta. Video prikazuje dijelove izleta upravo ovim brodom u kojem su gosti imali sreću pronaći dupine. Potražnja za ovim izletom je velika, te u punoj sezoni treba rezervirati 3 dana unaprijed.

Jednodnevni izleti u Veneciju

Katamaran Anđela.Organizirani prijevoz do broda polazi s recepcije kampa Bi Village u Fažani (Valbandon) ili s autobusne stanice. Izlet katamaranom Anđela, polaze iz Pule, svakog utorka, četvrtka i subote. Izleti katamaranom San Pawl polaze utorkom, petkom i nedjeljom iz luke Pula u 7:30 (check-in 7:00) od početka lipnja do polovice rujna. Cijene uključuju vodiča i autobusni prijevoz do broda, a ne uključuje hranu i piće. Konačne cijene i raspored će biti poslani na Vaš zahtjev. Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Za brod Anđela, niska sezona traje od 4. do 27.6 i od 1. do 26.9. a visoka od 28.6. do 31.8.2024. Cijena za odrasle je 93,00 € u niskoj, a 103,00 € u visokoj sezoni. Djeca do 13,99 godina plaćaju po 50 %, a djeca do 6,99 godina idu besplatno. Polasci autobusa su u tom slučaju oko 06:50. Za raspored, molimo provjerite ovdje:

Za brod San Pawl, cijena u niskoj sezoni je 93,00 € za odrasle, a djeca do 13,99 godina plaćaju 47,00 €. Ako djeca imaju popust familijarnog paketa, plaćaju 4,00 €, dakle putuju brodom besplatno. Familijarni paket vrijedi kad najmanje dvije odrasle osobe putuju s djecom. Djeca do 5,99 godina putuju besplatno brodom i autobusom.

Glassboat Igor

Brod sa staklenim dnom: Igor.Najkraća pojedinačna vožnja kroz arhipelag Brijuni iz Fažane traje 90 minuta. Izaberemo li brod sa staklenim dnom, možemo razgledati podmorje, pa ovaj izlet postaje atrakcija za djecu.
Cijena je 30,00 € za odrasle, a u cijeni su bezalkoholna pića. Za kupanje je potrebno doplatiti ulaznicu za otok Sveti Jerolim.

Panoramska vožnja brijunskim arhipelagom

Brod Kristina, Fažana.Polasci su u 10:30, 12:00 ili 12:30 te 14:30 iz luke Fažana, Brionska 10. Za točan raspored konzultirajte našu aplikaciju (Mrežna rezervacija). Izlet se izvodi brodom Kristina. Vožnja kroz arhipelag, oko svih 14 otoka. Izlet završava nakon 90 minuta. Iskrcavanje na otoku Sveti Jerolim, moguće je od 1.6.2024. uz doplatu ulaznice (4 €). Povratak s otoka je besplatan. Vrijeme povratka potrebno je dogovoriti s posadom. Putnici morajudoći 30 minuta prije polaska.
Cijena za odrasle je 25,00 € i uključuje bezalkoholna pića kao: voda, kola i fanta. Pogledajte kratki video o ovom izletu.

Polasci od 12:00 (do 31.5.2024.), te od 12:30 (do 30.9.2024.)

Trajanje od 10:30 do 12:00 (od 1.6. do 30.9.2024.)

Trajanje od 14:30 do 16:00 (od 1.7. do 31.8.2024.)

Privatna vožnja brodom na Galebove Stijene (Stoja)

Galebove Stijene, Pula.Polazak iz luke Fažana oko 15:30. Vožnja brijunskim arhipelagom, te prema Stoji, južno od pulske luke. Dolazak na Galebove Stijene. Sidrenje broda. Pauza za kupanje oko 1 sat. Moguće je skakanje s broda te sa stijena. Povratak oko 18:30.
Cijena je od 240 € za grupu do 12 osoba i uključuje piće tijekom vožnje. Konačna cijena se definira u skladu s naručenim planom puta.

Privatna vožnja brodom kroz brijunski arhipelag

Brodica Elen, Fažana.Za male grupe, najbolji je privatni izlet s kupanjem bez ulaska u nacionalni park. Vožnja traje oko 1 sat i 45 minuta. Kupanje na otoku Sveti Jerolim (ulaznica košta od 4 €) i konzumacija pića su opcionalni. Vremena polaska su u 09:00, 12:00, 14:00 te 19:00 (delfini).
Cijena je od 200 € za grupu do 12 osoba. Cijena ne uključuje jelo ni piće. Konačna cijena se definira u skladu s naručenim planom puta Za veće grupe, molimo kontaktirajte nas.

Parkiranje u Fažani

Najjednostavnije je parkirati pokraj stare tvornice "Badel", u Ulici 1. Maja, po cijeni od minimalno 1 € na sat, s naplatom na izlazu. Najjeftinije je parkiralište na izlazu iz Fažane prema Puli, iza marketa Plodine. Cijena je do 4 € na dan. Do Fažane se može doći i autobusom iz Pule, Umaga, Novigrada, Poreča itd.