Rabac: izleti brodom i mrežne rezervacije

Opis izleta

Rabac-Venecija

Katamaran  Prince of Venice.Prije svega, provjerite uvjete putovanja zbog bolesti covid-19. Brodovi su potpuno opremljeni i klimatizirani. Takav izlet daje 5-satni boravak u Veneciji. Vodič na hrvatskom osiguran je na brodu i u Veneciji. Putovnica (ili EU ID) je obavezna!
Za goste koji žele sami doći u pristanište, brodovi za Veneciju voze iz luka Poreč, Pula ili Rovinj. Prema Googleu, najbliža luka je Pula. Udaljenost od Rapca je 49 km ili oko 58 minute vožnje automobilom.
Cijena za odrasle: od 600 HRK (79,63 €) (uključeni vodič). Više o izletu i Veneciji. Za goste koji ne žele koristiti vlastiti automobil, postoji mogućnost transfera autobusom.

Dnevni izlet Rabac-Poreč-Venecija

Iz Rapca počinjemo u 6 ujutro s autobusnim transferom u Poreč, od kuda kreću katamarani za Veneciju. Po završetku slijedi organizirani povratak u Rabac. Cestovna udaljenost je oko 70 km, tako da vožnja traje oko 65 minuta. Transfer ide od hotela: Valamar Sanfior (i za hotel Lanterna), Girandella (za Merkur, Uran, Saturn, Albona, Valamar Bellevue), Miramar/ Allegro (i za Mediteran, Marinu), Hedera (i za Narcis, Mimosa, Adoral), s autobusne stanice pokraj hotela Amfora i autobusne stanica pokraj benzinske crpke. Izlet u Veneciju iz Poreča ide od svibnja do listopada, ali je prijevoz autobusom iz Rapca organiziran do kraja rujna.
Cijena je 710 HRK (94,23 €) za odrasle, a uključuje autobusni prijevoz i vodiča. Dostupne datume provjerite molim kroz aplikaciju za mrežnu rezervaciju.

Mrežna rezervacija

Dnevni izlet iz Rapca na Cres (fish picnic)

Grad Cres Brod Monsun. Polazak iz Rapca u 10:00. Aperitiv i panoramska vožnja. Dolazak u mjesto i plažu Valun na otoku Cresu s mogućnošću kupanja i sunčanja. More je kristalno čisto. Povratak na brod, gdje čeka pripremljen ručak (riba, meso, salata, vino, voda ili sok). Dolazak u grad Cres. Kratki obilazak grada s vodičem (cca 45 minuta) te slobodno vrijeme. Po povratku na brod, živa glazba, zabava. U dobrom raspoloženju oko 17 h povratak u Rabac.
Cijena je 220 HRK (29,20 €) za odrasle i uključuje piće dobrodošlice, ručak, vodiča i živu muziku. Fish picnic ide od Uskrsa do listopada.
Kliknite ovdje za mrežne rezervacije:

Mrežna rezervacija

Traženje dupina brodom sa staklenim dnom

Brod Sea ExplorerBrod Sea Explorer je opremljen za razgledavanje podmorja. Polazak iz luke Rabac u 11:30, aperitiv i panoramska vožnja uz obalu u potrazi za dupinima. Pauza za kupanje. Dolazak na pličinu od oko 3 metra koja je okružena dubokom vodom. Ovo mjesto je vrlo bogato ribom, hobotnicama i rakovima. Slijedi ronilačka predstava (diver show), povratak i dolazak u Rabac u 14:15.
Cijena je 150 HRK (19,91 €) za odrasle i sadrži: kanape, piće dobrodošlice, vodiča i ronilačku predstavu.
Kliknite ovdje za mrežne rezervacije:

Mrežna rezervacija

Može se postaviti pitanje: je li sigurno da će delfini biti pronađeni. Odgovor je ne, ali i da takvi aranžmani mogu biti vrlo atraktivni, u što se možete i sami uvjeriti. Više o brodskim izletima iz drugih gradova u Istri.

Riblji piknik na Cres i Plavu Špilju na otoku Cresu

Plava Špilja, Cres.Brod Sea Explorer. Polazak iz luke Rabac u 9:30 i vožnja prema gradu Cresu na istoimenom otoku. Po dolasku slijedi pauza od oko 1,5 sati za obilazak grada Cresa ili kupanje na plaži. Po polasku iz grada Cresa slijedi ručak na brodu uz panoramsku vožnju do Plave Špilje. Po dolasku slijedi sidrenje, kupanje i ulazak u Plavu špilju. Pauza traje oko 1 sat i 15 minuta. Slijedi povratak te dolazak u Rabac u 17:30.
Cijena je 250 HRK (33,18 €) za odrasle i sadrži: piće dobrodošlice, ručak (riba ili meso s roštilja te salata i kruh ili vegetarijanski menu. Piće za vrijeme ručka 0,5 l vina ili piva, sok ili voda). Živa glazba.
Kliknite ovdje za mrežne rezervacije:

Mrežna rezervacija