Izlet brodom Matek iz Novigrada u Rovinj i Lim Fjord

Opis izleta

Opis broda

Brod Matek, Novigrad.Brod Matek dugačak je 18,10 a širok 5 m, ima 2 wc-a, bar, kuhinju. Maksimalna brzina je 11 čvorova. Preko cijele širine i skoro cijele dužine prostire se gornja terasa za sunčanje koja se može natkriti laganom tendom. Izgrađen je iz kvalitetnih sorti hrasta, jasena i tikovine. Ovaj brod je lijepi primjer tradicionalne gradnje drvenih brodova u Hrvatskoj.

Plan izleta

Zemljopisna karta s ucrtanim planom izleta s brodom Matek.Polazak iz Novigrada u 9:00. Panoramska vožnja uz obalu Lanterne, Poreča, Funtane i Vrsara bez iskrcaja. Po dolasku u Rovinj slijedi ručak te razgled grada ili slobodno vrijeme za vlastiti program. Moguća je, na primjer, i posjeta rovinjskom akvariju (ovdje su na primjer rak i hobotnica). Pauza traje 2 sata. Slijedi vožnja u Limski Kanal, s iskrcavanjem na Piratskoj Pećini. Ovdje je moguće kupanje ili odmor u cafée-u. Ova pauza traje od 45 do 90 minuta, ovisno o vremenskim uvjetima. Slijedi povratak u Novigrad oko 17:30 sati. Od brodskih izleta iz Novigrada ili Umaga, ovo je jedini sa zaustavljanjem u Limskom Kanalu.

Vodič

Razgled Rovinja sa stručnim vodičem.Na ovom izletu, standardan je licencirani stručni vodič, koji opisuje mjesta na obali i otoke koje turisti vide s broda tijekom vožnje. Tijekom pauze u Rovinju, poslije ručka, izvodi se razgled grada sa zainteresiranim putnicima. Pješačka tura vodi do crkve Svete Eufemije. Grad je pun kulturnih znamenitosti. Obavezni jezici su: hrvatski, engleski, njemački i talijanski. Tijekom povratka u Novigrad moguća je animacija, ples ili slično u skladu sa željama putnika.

Hrana i piće koji su uključeni u cijenu

Ručak na brodu, najčešće u Rovinju ili u Limskom Kanalu.Ručak se pripravlja i servira na brodu, najčešće po dolasku u Rovinj, a sastoji se od ribe skuše i pilećeg mesa s roštilja, kruha te kupus salate. Treća mogućnost je vegetarijanski meni. Ručak uključuje neograničenu konzumacija vina, mineralne vode i soka.
Cijena je 300,00 HRK (39,82 €) za odrasle. Djeca od 0 do 5,99 godina ne plaćaju a od 6 do 13,99 plaćaju pola cijene. Djeca moraju biti u pratnji punoljetnih osoba. Kućni ljubimac na upit.

Kako doći na brod?

Pozicija polaska broda.Na izlet gosti mogu doći samostalno ili koristeći organizirani prijevoz.

Za goste koji dolaze sami, adresa je: Mandrač 9, 52466, Novigrad. Pristanište se nalazi iza zgrade koja je na toj adresi. Parkiranje na ovoj adresi nije moguće od 15.6 do 15.9 svake godine.
Moguć je i organizirani prijevoz po cijeni od 40 HRK za odrasle, 20 HRK za djecu od 6 do 13,99 i besplatno za djecu od 0 do 5,99 godina. Standardna vremena polaska su: Kanegra u 7:45, Savudrija u 7,55, Umag u 8:10, autokamp Park Umag u 8:20 i autokamp Mareda u 8:30.
Gosti koji ne žive blizu Novigrada, trebaju znati da su slični izleti organizirani i iz drugih gradova u Istri.

Kako bukirati?

  • Možete poslati upit e-mailom. Mi odgovaramo ponudom po kojoj možete uplatiti cijeli iznos ili kauciju unaprijed a ostatak u gotovini na polasku broda.
  • Možete poslati ime i prezime, broj mobilnog telefona te adresu u Hrvatskoj pa sve platiti na polasku. Agencija će provjeriti adresu pa prihvatiti prijavu.
  • Možete koristiti naš online-booking sustav za provjeru slobodnih mjesta i rezervaciju:

Cijena za odrasle je 300 HRK (39,82 € i uključuje ručak, vodiča, i piće dobrodošlice.

Web rezervacija

U varijanti s autobusnim prijevozom do broda, cijena za odrasle je 340 HRK (45,13 €) i uključuje bus, ručak, vodiča, i piće dobrodošlice.

Web rezervacija

Putne karte (voucheri) mogu biti printani ili u elektroničkom obliku. Za željeni datum izleta kao i više slobodnih mjesta, možete poslati upit.
Sve konačne cijene i raspored će biti poslani na Vaš zahtjev.