Izleti brodom iz Poreča: fish picnic, dupini, Venecija

Na ovoj stranici nalaze se opisi izleta s cijenama, a raspoloživi datumi kao i poveznice na Google kartu s mjestom polaska mogu se dobiti pritiskom na gumb: "Mrežna rezervacija". Na kraju stranice, također, dane su adrese pristaništa i parkirališta.

Fish picnic u Rovinj, Limski Kanal i Vrsar

Izlet u Rovinj.Svi izleti iz Poreča počinju, upoznavanjem posade i pićem dobrodošlice. Polazi se u jutarnjim satima. Slijedi panoramska vožnja uz obalu Istre prema jugu, uz obalu Zelene Lagune, kroz otočiće i škoje Funtane i Vrsara, te Limskim Kanalom do Piratske pećine (najčešće, bez iskrcaja). Obavezan je i dolazak u Rovinj. Ovdje je stari grad s crkvom Svete Eufemije, koji nalazi se na poluotoku, a prepun je kulturnih znamenitosti. Tu su i Via Grisia (ulica mladih umjetnika), te Gradska Vrata i rovinjska tržnica. Uobičajena je pauza od oko 2 sata za razgled grada, te slobodno vrijeme. Pauza za kupanje je organizirana u Vrsaru, ili na Piratskoj Pećini u Limskom Kanalu. Povratak u poslijepodnevnim satima.
Cijena za odrasle je 50,00 €, za sve brodove. Popust za djecu je uobičajen.
Cijena uključuje piće dobrodošlice, ručak, vodiča na brodu (fish picnic). Moguće je izabrati ribu (skuša) ili meso (pileći file i kobasica) s roštilja, vegetarijanski menu, salatu od kupusa i rajčice, kruh te neograničenu konzumaciju vina, mineralne vode i soka tijekom ručka. Ručak se sprema na brodu, a servira u toku izleta.
Nudimo sljedeće opcije:

Izlet s Monvijem

Brod Monvi.Polazak iz Poreča oko 9:30. Vožnja u Limski Kanal (kratka pauza kod Piratske pećine bez iskrcaja), Rovinj (2:15 h, slobodno vrijeme), Vrsar (1:15, pauza za kupanje). Povratak na polaznu točku oko 17:00. Brod Monvi ima 2 palube, duljina mu je 33 m a širina: 5,5 m.

Izlet s Victoriom

Brod Victoria.Za goste koji žele malo duže spavati, tu je opcija sličnog itinerera s brodom Victoria. Polazak iz Poreča oko 09:45, Rovinj (2 h), Limski Kanal (kratka pauza kod Piratske pećine bez iskrcaja), pauza za kupanje u Vrsaru (1:30 h). Povratak na polaznu točku oko 16:30. Brod Victoria je tradicionalne gradnje, izgrađen od drveta, duljina mu je 18 m a širina 4,5 m.

Izlet s Kristoforom

Brod Kristofor.Za goste koji žele još duže spavati, tu je izlet s brodom Kristofor. Polazak iz Poreča oko 10:00, slijedi vožnja direktno u Rovinj. Po dolasku, pauza od 2 sata (slobodno vrijeme za razgled grada i shopping). Slijedi polazak u Limski Kanal. Pauza za kupanje kod Piratske pećine (1:15). Na povratku, panoramska vožnja kroz Vrsarsku luku. Povratak na polaznu točku oko 16:45. Brod Kristofor je također tradicionalne gradnje, izgrađen od drveta, duljina mu je 16 m a širina 4 m.

Sezona izleta počinje u travnju i završava u prvoj polovici listopada, ali se grupni izlet može organizirati u bilo koje vrijeme uz povoljne meteorološke uvjete. Cijene i raspored poslat ćemo na Vaš zahtjev. Saznajte više o izletima brodom tipa fish picnic, s polaskom iz luka Istre i Kvarnerskog Zaljeva.

Potraga za dupinima

Lov na dupine iz Poreča s fotoaparatom. Polazak u kasnim poslijepodnevnim satima. Vožnja uz obalu i dolazak na poziciju između grada Vrsara i ulaska u Limski Kanal. Brodski motori se ne gase, ali rade na maloj snazi. Kapetan pomalo pomiče brod tražeći pravu poziciju. Nakon nekoliko minuta čekanja dolaze dupini. Bez straha plivaju oko nas. Povratak u luku nakon otprilike 2 sata.
Cijena je 35,00 €, a uključeni su vino, voda i sok. Popust za djecu je uobičajen. Nudimo sljedeće opcije:

Traženje dupina s Victoriom

Traženje dupina.Polazak iz luke Poreč oko 17:45, vožnja prema Limskom kanalu i traženje dupina. Povratak na polaznu točku oko 20:00. Molimo, u visokoj sezoni, bukirajte barem 48 sata prije izleta.

Traženje dupina s Kristoforom

Traženje dupina.Polazak iz luke Poreč oko 18:00, vožnja prema Limskom kanalu i traženje dupina. Povratak na polaznu točku oko 20:00. Kristofor je jedan od najmanjih izletničkih brodova, pa su ovi izleti vrlo traženi. Molimo, u visokoj sezoni, bukirajte barem 72 sata prije izleta.

Za izlete u visokoj sezoni, od 1.5. do 20.9.2024. cijena je 30,00 €:

Za izlete u niskoj sezoni, do 30.4. i od 21.9.2024. cijena je 30,00 €:

Traženje dupina s Kristinom

Traženje dupina s brodom Kristina.Polazak oko 17:30 iz pristaništa u Zelenoj Laguni. Vožnja u Limski Kanal i traženje dupina u sumrak. Povratak na polaznu točku oko 19:30. Brod Kristina ima jednu palubu, duljina mu je 17 m a širina: 4,5 m. Molimo, u visokoj sezoni, bukirajte barem 48 sata prije izleta.

Sezona izleta s traženjem dupina počinje u lipnju i završava u drugoj polovici rujna. Kod ovih izleta je uobičajeno da vrijeme polaska ovisi o datumu, tako da izlet počinje oko sat vremen prije zalaska sunca. Može se također postaviti pitanje: je li sigurno da će delfini biti pronađeni. Odgovor je ne, ali i da takvi aranžmani mogu biti vrlo atraktivni, u što se možete i sami uvjeriti. Za one koji žele saznati više o brodskim izletima s traženjem dupina iz drugih luka u Istri.

Jutarnji izlet brodom Fjera

Brod Fjera.Izlet se izvodi motornim brodom Fjera, duljine 14,60 m i kapaciteta 40 ljudi. Polazak u 9:30 iz gradske luke, pijaća dobrodošlice te upoznavanje s posadom. Prekrasna panorama povijesnog grada Poreča i otoka Sveti Nikola. Vožnja brodom kroz 20 otočića, uz obalu prema prekrasnom Vrsaru. Povratak u luku Poreč oko 11:30 sati.
Cijena za odrasle: 24,00 €. Uključeno: aperitiv, vino, muškat, voda, ledeni čaj i kavu.

Poreč-Venecija

Katamaran za Veneciju.Putovnica ili osobna iskaznica su obavezne! Saznajte uvjete putovanja! Ovo su najtraženiji izleti u Istri. Cijene ne uključuje hranu i piće.
Važno! U slučaju online rezervacije izleta za Veneciju, morate nam poslati broj vouchera koji ste dobili na e-mail, te za svakog putnika: ime i prezime, datum rođenja, nacionalnost, te broj putnog dokumenta. Molimo, rezervirajte najmanje 48 sati unaprijed.

Izlet s katamaranom Prince of Venice

Ovo putovanje, s polaskom u 07:30 (check-in 7:00) i povratkom u 20:00, je organizirano u periodu od početka svibnja do početka listopada. Ovdje je detaljan opis izleta.
Cijena: od 80,00 do 90,00 € za odrasle, djeca do 13,99 godina 50 % i do 6,99 godina besplatno. Vodič je uključen u cijenu a autobusni prijevoz do broda se naplaćuje 8,00 €. Niska sezona traje od 30.4 do 27.6 i od 1.9.do 3.10.2024. a visoka od 21.6 do 31.8.

Za polaske iz luke (carinski mol), u niskoj sezoni, cijena je 80,00 €. U visokoj sezoni, cijena je 90,00 €:

Za izlete s organiziranim prijevozom do broda, cijena u niskoj sezoni je 88,00 €, a u visokoj 98,00 €:

Izlet s katamaranom San Pawl

Ovo putovanje, s polaskom u 08:00 (check-in 7:30) i povratkom u 20:00, je organizirano u periodu od kraja travnja do početka listopada. Ovdje je detaljan opis izleta.
Niska sezona traje od 29.4.do 18.6 te od 1.9 do 1.10. Visoka sezona traje od 19.6. do 31.8. Cijena je od 83,00 € za odrasle, djeca od 6 do 13,99 godina u pratnji 2 odrasle osobe ulaze u familijarni paket, dok djeca do 5,99 godine putuju uvijek besplatno. Vodič je uključen u cijenu a lokalni autobusni prijevoz do broda se naplaćuje 8,00 €. Najveći broj djece, koji mogu ući u familijarni paket, u niskoj sezoni je 2, a u visokoj taj popust ne postoji.

U niskoj sezoni, za putnike koji dolaze sami u luku (carinski mol), cijena za odrasle je 83,00 €, djeca u familijarnom paketu idu besplatno, a inače plaćaju 42,00 €.

U niskoj sezoni, za putnike koji dolaze s organiziranim prijevozom do broda, cijena je 91,00 €, djeca u familijarnom paketu plaćaju 4,00 €, a inače 46,00 €.

U visokoj sezoni, cijena izleta za odrasle je 90,00 €, djeca do 14 godina plaćaju 47,00 €. Lokalni autobusni prijevoz košta za odrasle 8,00 € a za djecu do 13,99 godina 4,00 €. Djeca do 5,99 godina putuju besplatno brodom i busom. Za samostalni dolazak u luku, izaberite pick-up point: 19.

Pecanje - izlet iz Poreča

Brod za pecanje.Izlet se izvodi motornim brodom Klaudia, duljine 9,60 m i kapaciteta 8 ljudi. Polazak je oko 8:30 ujutru iz luke Poreč, a pozicija za ribarenje nalazi se oko 4 kilometra iza otoka Sveti Nikola (15 minuta vožnje). Na toj poziciji nalazi se pličina dubine oko 23 metra koja je okružena morem dubine od oko 27 m. Ovo mjesto je bogato ribom. Po dolasku, brod se sidri. Pecanje traje oko 3 sata. Povratak u luku Poreč oko 12:00 sati.
Cijena za odrasle: 80,00 €.

Cijena uključuje: dozvolu i pribor za pecanje, mamce (lignja i srdela) te piće tokom izleta (pivo, voda i sok). Djeca do 14 godina plaćaju 50 €, a djeca do 6 godina pecaju besplatno. Pratitelji su sve osobe koje ne pecaju (u mrežnoj aplikaciji izaberite "companions"). Oni plaćaju 40 €. Izlet treba ranije prijaviti (također moguće kroz mrežnu aplikaciju) radi ishođenja ribolovne dozvole. Moguća je i popodnevna varijanta od 16:30 do 20:00.

Za izlete s polaskom u 8:30, od 3.4. do 30.9.2024. kliknite ovdje:

Za izlete s polaskom u 16:30, od 27.6. do 10.9.2024. kliknite ovdje:

Pristanište i parkiranje u Poreču

Adresa luke za sve izlete iz Poreča je Obala Maršala Tita 5, 52440, Poreč. Blizu centra je veliki parking. Ulaz je na adresi Partizanska 4, 52440 Poreč. Cijena parkiranja je 20 € po danu. Od tog parkinga do luke potrebno je pješačiti oko 900 m. Postoji i parking na autobusnoj stanici te kod sportske dvorane "ŽATIKA".

Razgled Rovinja sa stručnim vodičem.Duždova Palača, Venecija.San Pawl-najbrži katamaran za Veneciju.Unutrašnjost broda za Veneciju.

Krajolik iz okolice Cvitana pokraj Višnjana, udaljenih oko 15 km od grada.Krajolik iz okolice  Karojbe, udaljene oko 10 km od grada.Vinogradi se spuštaju do mora.Plan grada s parkinzima.