Venecija i brodski izleti iz Novigrada

Opis izleta

1) Novigrad Venecija katamaranom

Katamaran za VenecijuPrije svega, provjerite uvjete putovanja zbog bolesti covid-19.
Nema direktne veze brodom iz Novigrada za Veneciju pa počinjemo s autobusnim transferom u Poreč (ili u Piran, Slovenija). Cestovna udaljenost je oko 15 km (35 km), tako da vožnja traje oko 15 (40) minuta. Uglavnom, autobus kreće od hotela Maestral, autobusne stanice, a mogući su i transferi iz Marede, te Dajle. Cijena uključuje autobusni prijevoz i vodiča. Sezona izleta u Veneciju počinje u travnju i završava u prvoj polovici listopada. Više o izletu i Veneciji. Za izlet je potrebna putovnica / EU ID! Plan puta.

Za izlet s polaskom broda iz luke Poreč, cijena za odrasle je 550 HRK. Izlet ide svakog utorka i četvrtka.

Web rezervacija

Za izlet s polaskom broda iz luke Piran, cijena za odrasle je 500 HRK. Izlet ide svake subote.

Web rezervacija

Moguća je i vožnja u samo jednom smjeru.

2) Fish picnic iz Novigrada u Rovinj

Rovinj Polazak oko 08:45. Brod Perla ili Lozna. Upoznavanje s posadom te piće dobrodošlice. Panoramska vožnja uz obalu Istre, do Poreča te dalje na jug, kroz otočiće i zaljeve, te Limskim kanalom do Piratske pećine. Kraća pauza. Nastavak vožnje i dolazak u Rovinj. Ručak, te slobodno vrijeme za razgled grada. Polazak iz Rovinja i dolazak u Vrsar, te odmor ili kupanje. Povratak oko 18:00.

Cijena za odrasle je 260 HRK i uključuje: ručak, vodiča, i piće dobrodošlice. Ručak na brodu je: riba, vegetarijanski meni ili kotleti s roštilja, salata i kruh, te konzumacija vina, vode i soka.
Više o brodskim izletima iz drugih gradova u Istri.

3) Fish picnic s brodom Matek

Brod Matek, Novigrad.Polazak oko 09:15. Brod MATEK. Panoramska vožnja uz obalu Istre, do Poreča te dalje na jug, kroz otočiće i zaljeve. Dolazak u Rovinj. Ručak, te slobodno vrijeme za razgled grada. Polazak iz Rovinja i vožnja Limskim kanalom do Piratske pećine. Pauza za odmor ili kupanje. Povratak u 17:30.
Ovdje je detaljan opis ovog brodskog izleta.

Cijena za odrasle je 260 HRK i uključuje ručak, vodiča, i piće dobrodošlice.

Web rezervacija


U varijanti s autobusnim prijevozom do broda, cijena za odrasle je 300 HRK i uključuje bus, ručak, vodiča, i piće dobrodošlice.

Web rezervacija

4) Traženje dupina u sumrak

Traženje dupina, blizu VrsaraPolazak iz luke Novigrad u 18 sati. Vožnja brodom traje 50 minuta jer je mjesto na kojem je najlakše vidjeti dupine u blizini Vrsara. Povratak u luku oko 20:30.
Provjeriti jeste li uzeli fotoaparat. Izlet je pogodan za obitelji s djecom, iako nalaženje dupina nije 100% sigurno.

Cijena za odrasle je 150 HRK i uključuje piće dobrodošlice. Vrijeme polaska može se mijenjati ovisno o datumu.

Web rezervacija

5) Brodski izlet u nacionalni park Brijuni

Brijuni s brodom Astral (objavljeno s pristankom vlasnika  - Atlas d.d.)Ovaj izlet je otkazan od 2020. godine zbog pandemije COVID-19.
Svake srijede od 10. lipnja do 23. rujna planiran je ovaj izlet.
Plan putovanja:
Počinje se autobusnim prijevozom prema luci Poreč. Vremena sakupljanja su: Karigador u 09:50, Mareda 09:55, autobusni kolodvor u Novigradu i hotel Maestral u 10:00.
10:30 brod Astral polazi iz Poreča.
12:00 polazak iz Rovinja, ručak. Dolazak na otok Veli Brijun. Slijedi obilazak nacionalnog parka sa stručnim vodičem (oko 4 sata).
17:30 polazak s otoka.
18:30 povratak u Rovinj.
19:30 povratak u Poreč.
20:30 autobusni prijevoz u Vaš hotel.
Cijena za odrasle je 495 HRK i uključuje: autobusni prijevoz, ulaznicu u nacionalni park (230 HRK = 31 euro) te ručak, vodiča i piće dobrodošlice.

Web rezervacija

Vremenski uvjeti za izvođenje brodskih izleta

Na vremenske neprilike najosjetljiviji su brodski izleti tipa fish picnic. U slučaju jakog južnog (jugo) a pogotovo jugozapadnog vjetra (garbin) ne preporučuje se ići na ovaj izlet. U Novigradu luka nije jako zaštićena od mora pa se s polaznog mjesta vidi ako je more jako valovito. Zanimljivo je da sjeveroistočni vjetar pa čak i ako je jak (bura) ovdje stvara mirno more i povoljne uvjete za plovidbu.
Ako vrijeme nije idealno, možete izvesti niže opisani autobusni izlet.

Jednodnevni izlet na Plitvička Jezera

Ovaj izlet je otkazan od 2020. godine zbog pandemije COVID-19.
Ovaj jedinstveni Nacionalni Park nalazi se 248 km od Novigrada.
Plan puta:
Vremena polazaka autobusa su: Autokamp Mareda (07:20), Novigrad-autobusni kolodvor (07:25), Hotel Maestral (07:25). Slijedi izlet s približnim vremenom povratka u hotel do 22:00.
Cijena: 750 HRK za odrasle u srpnju i kolovozu, 590 HRK u ostalim mjesecima.

Cijena uključuje: stručnog vodiča, prijevoz turističkim autobusom, ručak, te ulaznicu u nacionalni park (250 HRK).