Istra Venecija - izlet brodom

 

Venecija - izleti brzim  brodom, od istarske obale. Brodovi imaju punu opremu,klima uređaj, bar. Mi prodajemo izlete, kojima su organizatori putovanja: "Atlas d.d.", "Kompas d.o.o.", "Venezialines d.o.o." Cijene i uvjeti putovanja su određeni od njih.

Putovnica ili osobna iskaznica su obavezne! Ove linije povezuju Italiju i Hrvatsku, te se zbog prijelaza državne granice mora za svakog putnika poslati agenciji sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, nacionalnost, te broj dokumenta s kojim putujete.

Plan kretanja grupe od luke San Basilio do Trga Svetog MarkaBoravak u Veneciji traje od 5 do 6 sati, a vožnja u jednom smjeru od 2,5 (Umag) do 4 sata (Rabac). Vodič je osiguran na brodu i te prvih 30 minuta u gradu. Grupa se kreće pješke od iskrcajne luke San Basilio, prelazi Kanal Grande preko Ponte dell'Accademia i završava na Trgu Svetog Marka (San Marco Piazza). Opcionalno, umjesto hodanja, moguće je naručiti vožnju vodenim taxijem, a kasnije i gondolom, ručak, te taxi-brod kroz Kanal Grande. Već tijekom dolaska, na brodu, bit će putnicima dan pregled osnovnih informacija o gradu, izvođenju izleta,vremenima sastanaka, glavnim atrakcijama itd. Uobičajeno je stručno vođenje, na hrvatskom, njemačkom te engleskom. Opcionalni jezici su: poljski, nizozemski, francuski i ruski.

Katamarani iz Venecije u Hrvatsku

Moguće je i putovati u samo jednom smjeru. U Veneciji ukrcajna luka je Terminal San Basilio, a s hrvatske strane, luke (carinski molovi) Umag, Poreč, Rovinj, Pula i Rabac. Više o konkretnim izletima možete doznati birajući grad polaska ovdje ili u navigacijskoj traci gore. Cijene za 2019. bit će između 460 i 645 kuna, ovisno o konkretnom datumu i liniji. Možemo Vam također pomoći da pronađete autobus ili taksi u Hrvatskoj po dolasku brodom.
Cijene i raspored će biti poslani na Vaš zahtjev.

 

Venecija

 

Venecijanska laguna leži na Jadranskom Moru na sjeveroistoku Italije. Slatkovodna laguna proteže se između ušća rijeka Po na jugu i Piave na sjeveru.

Ime je izvedeno iz antičkog naroda Veneti koji je naseljavao regiju u desetom stoljeću prije Krista. Grad je nadalje bio prijestolnica Venecijanske Republike. Venecija je bila poznata kao Kraljica Jadrana, Grad Vode, Grad Maski, Grad Mostova, Ploveći Grad. Venecija je opisana od pisaca i novinara kao nedvojbeno najljepši grad sagrađen ljudskom ili kao najromantičniji grad u Europi.
Kako je napredna bila civilizacija u Veneciji, pokazuje najbolje povijesna činjenica, da je već 960 godine** dužd Venecije Pietro IV Candiana na narodnom saboru odobrio zakon koji zabranjuje trgovinu robljem.

Venecija ima bogat i raznovrstan arhitektonski stil. Brojne su atrakcije kao St Mark's BasilicaGrand CanalPiazza San Marco, Rialto Bridge. Tu su poznati muzeji i galerije: Cà Pesaro Museum of Modern Art and the Museum of Oriental Art,Peggy Guggenheim Museum-Venice.

Ovaj grad je također jedan od glavnih shopping centara u Italiji, tu su originalne trgovine Louis Vuitton i Ermenegildo Zegna te mnogi drugi. Najpoznatiji su proizvodi Murano staklo i karnevalske maske.

Za prometnu povezanost tu su dva važna aerodroma Marco Polo International Airport, i Treviso Airport u Treviso, 30 km od Venecije. Također tu je važno prometno središte regionalnih i internacionalnih vlakova.

**Izvor:Wikipedia.


Karneval u Veneciji je jedan od najpoznatijih. Iako u veljači, prije nego krene sezona naših izleta, ove fotografije mogu
predstaviti atmosferu kraljice Jadrana.

Gondole u Veneciji.Venecija-Canal Grande.Drveni dokovi Venecije.Izlet Venecija-dan za pamćenje.

Za više informacija o brodskom izletu Istra -Venecija ili drugim izletima nazovite (može i WhatsUp, Viber i FaceTime) direktno Renatu na 00385989485604 ili Nenada 0038598232083 , ili pošaljite e-mail..
EXCURSIONS AND SERVICES HEINRICH,
Opći uvjeti putovanja su ovdje.