Izleti katamaranom iz Istre u Veneciju

Uvjeti putovanja, opis izleta i destinacije

Opći uvjeti putovanja

Putovnica ili osobna iskaznica su obavezne! Ove linije povezuju Italiju i Hrvatsku, te se zbog prijelaza državne granice mora za svakog putnika poslati agenciji sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, nacionalnost, te broj dokumenta s kojim putujete.

Propisi zbog epidemije covid-19

Počevši od 2021. godine (nije više potrebno od 1.6.2022.), svi putnici stariji od 5,99 godina moraju priložiti jedan od ovih dokumenata:

  • Potvrda o cijepljenju (da ste dobili drugu dozu cjepiva covid-19 ili prvu dozu cjepiva Johnson & Johnson prije više od 14 dana ), ili
  • Potvrda o preboljenoj bolesti u roku od 6 mjeseci, ili
  • PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski test (RAT) za Covid-19 ne stariji od 48 sati. Dostupna testiranja.

Ti će dokumenti biti provjereni prilikom ulaska na brod (check-in) u Hrvatskoj i ponovo po dolasku u Italiju.

Ostale obveze:

  • Obavezno (nije više potrebno od 1.5.2022.) ispunite obrazac za prijavu ulaska u Italiju.
  • Prilikom plovidbe obavezna je maska ​​za sve putnike starije od 7 godina.

Katamaranske linije između Istre i Venecije

Moguće je ići na dnevni izlet (samo iz Hrvatske) ili putovati u samo jednom smjeru. U Veneciji ukrcajna luka je Terminal San Basilio, a s hrvatske strane, luke (carinski molovi) Poreč, Rovinj i Pula. Više o konkretnim izletima možete doznati birajući grad polaska ovdje ili u navigacijskoj traci gore. Cijene za (jedan smjer) 2022. bit će između 460 HRK (61,05 €) i 645 HRK (85,61 €), ovisno o konkretnom datumu i liniji. Možemo Vam također pomoći da pronađete autobus ili taksi u Hrvatskoj po dolasku brodom.

Vođena tura kroz Veneciju

Plan kretanja grupe od luke San Basilio do Trga Svetog MarkaZa goste koji idu na jednodnevni izlet iz Istre, boravak u Veneciji traje od 5 do 6 sati, a vožnja u jednom smjeru od 2:45 (Poreč) do 3:45 sata (Pula). Vodič je osiguran na brodu i te prvih 40 minuta u gradu. Grupa se kreće pješke od iskrcajne luke San Basilio, prelazi Canal Grande preko Ponte dell'Accademia i završava na Trgu Svetog Marka (San Marco Piazza). Opcionalno, umjesto hodanja, moguće je naručiti vožnju vodenim taxijem, a kasnije i gondolom, ručak, te taxi-brod kroz Kanal Grande. Već tijekom dolaska, na brodu, bit će putnicima dan pregled osnovnih informacija o gradu, izvođenju izleta,vremenima sastanaka, glavnim atrakcijama itd. Uobičajeno je stručno vođenje, na hrvatskom, njemačkom te engleskom. Opcionalni jezici su: poljski, nizozemski, francuski i ruski.

Venecija

Venecijanska laguna leži na Jadranskom Moru na sjeveroistoku Italije. Slatkovodna laguna proteže se između ušća rijeka Po na jugu i Piave na sjeveru.
Ime je izvedeno iz antičkog naroda Veneti koji je naseljavao regiju u desetom stoljeću prije Krista. Grad je nadalje bio prijestolnica Venecijanske Republike. Venecija je bila poznata kao Kraljica Jadrana, Grad Vode, Grad Maski, Grad Mostova, Ploveći Grad. Venecija je opisana od pisaca i novinara kao nedvojbeno najljepši grad sagrađen ljudskom ili kao najromantičniji grad u Europi.
Kako je napredna bila civilizacija u Veneciji, pokazuje najbolje povijesna činjenica, da je već 960 godine** dužd Venecije Pietro IV Candiana na narodnom saboru odobrio zakon koji zabranjuje trgovinu robljem.
Venecija ima bogat i raznovrstan arhitektonski stil. Brojne su atrakcije kao St Mark's BasilicaGrand CanalPiazza San Marco, Rialto Bridge. Tu su poznati muzeji i galerije: Cà Pesaro Museum of Modern Art and the Museum of Oriental Art,Peggy Guggenheim Museum-Venice.
Ovaj grad je također jedan od glavnih shopping centara u Italiji, tu su originalne trgovine Louis Vuitton i Ermenegildo Zegna te mnogi drugi. Najpoznatiji su proizvodi Murano staklo i karnevalske maske.
Za prometnu povezanost tu su dva važna aerodroma Marco Polo International Airport, i Treviso Airport u Treviso, 30 km od Venecije. Također tu je važno prometno središte regionalnih i internacionalnih vlakova.

**Izvor:Wikipedia.

Organizatori putovanja

Organizatori putovanja su: "Kompas d.o.o.", M. Vlašića 20, 52440 Poreč, te "Venezialines d.o.o.", Zagrebačka 7, 52440 Poreč. Cijene i uvjeti putovanja su određeni od njih.

Most uzdaha.Gondole.Duždeva palača.Rialto.

Maske.Gondole.Kanal Grande.Drveni dokovi Venecije.