Isztria-Velence katamaránok: kirándulások és egyirányú túrák

Utazási feltételek, az utazás és az úti cél leírása

Utazási feltételek

Az útlevél vagy személyazonosító igazolvány kötelező! Ezek az utak összekötik Olaszországot és Horvátországot, így a határátkelés miatt az ügynökségnek el kell küldeni a következőket: név és utónév, születési dátum, nemzetiség, valamint a dokumentumok száma, amellyel utaznak.

A Velencebe történő belépési díj (belépőjegy) nem szerepel az árban. 2024-től Velence városa belépési díjat vezetett be Velencébe való belépésért, 5,00 €-os áron személyenként. A díj kötelező minden 13,99 évesnél idősebb személy számára. Azok a turisták, akik nem lépnek be az óvárosba, nem kötelesek megvásárolni a belépőjegyet. Azok a dátumok, amikor a díjat meg kell fizetni: április 25-től május 3-ig, minden szombat és vasárnap májusban, valamint minden szombat és vasárnap június 8-tól július 14-ig. Kövesse ezt a linket az időpontok naptárához, amikor a díjat meg kell fizetnie. Kövesse ezt a linket a belépőjegy online vásárlásához . Minden egyéb dátumra nem kell turizmusdíjat fizetnie.

Rovinjból május 20-ig, Porečből 2024. május 14-ig 20% kedvezményt biztosítunk.

Utazási módok és beszállási kikötők

Egynapos kirándulás csak Horvátországból lehetséges, az egyirányú utak mindkét irányba indulhatnak. Velencében (egyirányú út) a beszállás San Basilio, a horvát részről pedig: Umag, Poreč, Rovinj és Pula. Az árak a dátumtól és az útvonaltól függenek. 2024-ben az egyirányú utazások ára 74 és 89 euró között mozog, míg a napi utazások (visszautak) 80 és 95 euró között változnak. Mi segítünk Önnek abban is, hogy hajóval érkezéskor Horvátországban busszal vagy taxival keressünk.

Egy velencei tárlatvezetés leírása

Csoportos mozgás terv a kikötőből a Szent Márk térre egy Velencei látogatás során.A velencei tartózkodás 5-6 órás, az egyirányú út pedig 3 (Poreč) 4h-ig (Pula). Adott esetben lehetséges a gondola bérlése, ebéd és taxi-hajó foglalás. Már a hajón tájékoztatják az utasokat a város fő jellegzetességeiről, a kirándulás menetéről, az időpontokról, a fő látnivalókról stb. A visszatérés este van.
Egy tapasztalt (angol és német) idegenvezető kíséri Önt a hajón az Adriai-tenger feletti meghajtóban és a Szent Márk tér (a város első 30 percében) sétával. A csoport gyalog a San Basilio kikötőből, a Ponte dell'Accademia útján keresztezi a Grand Canal-ot, és a Szent Márk téren végződik. Vezető túra angol és német nyelven garantált. Opcionálisan gondola túrák, ebéd és taxi-hajó is megrendelhető. A városra vonatkozó alapinformációk áttekintése, találkozási idők, érdekes helyek stb.

Velence

A velencei lagúna az Adriai-tengeren fekszik, Olaszország északkeleti részén. Az édesvizű lagúna a Po folyó déli szájában és az északi Piave körzetében terül el. A név az ókori velencei népből származott, akik még Krisztus előtt a tizedik században telepedtek le. A város még mindig a Velencei Köztársaság fővárosa volt. Velencét az Adria királynőjének, a Vízvárosának, a Maszkok Városa, Hidak Városa, Lebegő Város-ként volt ismert. Velence az író, újságíró írásai szerint a legszebb emberként épült vagy mint Európa legromantikusabb városa.
Mennyire volt civilizált volt Velence, mutatja az a történelmi tény, hogy már 960-ban a velencei dózse Pietro IV Candiana a népgyűlésen jóváhagyta a rabszolgakereskedést tiltó törvényt.
A velencei építészeti stílus gazdag és változatos. Számos látnivaló van: Szent Márk-bazilika, Canal Grande, a Piazza San Marco, a Rialto-híd. Ismert múzeumok és galériák: "Cà Pesaro - Galleria Internazionale d’Arte Moderna", "Museo d’Arte Orientale" és "Peggy Guggenheim Museo".

Ez a város Olaszország egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, itt van a Louis Vuitton és az Ermenegildo Zegna eredeti boltjai és még sokan mások. A leghíresebbek készítmények a muranói üveg- és a karneváli maszkok.
A közlekedési összekötők két legfontosabb pontja a Marco Polo nemzetközi repülőtér és a Treviso repülőtér Treviso városában, Velencétől 30 km-re. Fontos még a regionális és nemzetközi vonatok központja is.

** Forrás: Wikipedia.

Utazásszervezők

A kirándulások szervezői: "Kompas d.o.o.", M. Vlašića 20, 52440 Poreč és "Venezialines d.o.o.", Zagrebačka 7, 52440 Poreč. Az árakat és az utazási feltételeket ezek határozzák meg.

Sóhajok hídja.Gondolák.Dózse-palota.Rialto.

A velencei karnevál maszkjai.Gondolák.Canal Grande, Velence.Velence fából készült dokkjai.