Istra Venecija - izlet brodom

 

Venecija - izleti brzim  brodom, od istarske obale. Brodovi imaju punu opremu,klima uređaj, bar. Mi prodajemo izlete, kojima su organizatori putovanja: "Atlas d.d.", "Kompas d.o.o.", "Venezialines d.o.o." Cijene i uvjeti putovanja su određeni od njih.

Putovnica ili osobna iskaznica su obavezne! Ove linije povezuju Italiju i Hrvatsku, te se zbog prijelaza državne granice mora za svakog putnika poslati agenciji sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, nacionalnost, te broj dokumenta s kojim putujete.

Boravak u Veneciji traje od 5 do 6 sati, a vožnja u jednom smjeru od 2,5 (Umag) do 4 sata (Rabac). Vodič na hrvatskom osiguran je na brodu i te prvi sat u gradu. Opcionalno, moguće je naručiti vožnju gondolom, ručak, te taxi-brod. Već tijekom dolaska, na brodu, bit će putnicima dan pregled osnovnih informacija o gradu, izvođenju izleta,vremenima sastanaka, glavnim atrakcijama itd.

Moguće je i putovati u samo jednom smjeru. U Veneciji ukrcajna luka je San Basilio, a s hrvatske strane, luke (carinski molovi) Umag, Poreč, Rovinj, Pula i Rabac. Više o konkretnim izletima možete doznati birajući grad polaska u navigacijskoj traci gore.


Cijene i raspored će biti poslani na Vaš zahtjev.

Venecijanska laguna leži na Jadranskom Moru na sjeveroistoku Italije. Slatkovodna laguna proteže se između ušća rijeka Po na jugu i Piave na sjeveru.

Ime je izvedeno iz antičkog naroda Veneti koji je naseljavao regiju u desetom stoljeću prije Krista. Grad je nadalje bio prijestolnica Venecijanske Republike. Venecija je bila poznata kao Kraljica Jadrana, Grad Vode, Grad Maski, Grad Mostova, Ploveći Grad. Venecija je opisana od pisaca i novinara kao nedvojbeno najljepši grad sagrađen ljudskom ili kao najromantičniji grad u Europi.
Kako je napredna bila civilizacija u Veneciji, pokazuje najbolje povijesna činjenica, da je već 960 godine** dužd Venecije Pietro IV Candiana na narodnom saboru odobrio zakon koji zabranjuje trgovinu robljem.

Venecija ima bogat i raznovrstan arhitektonski stil. Brojne su atrakcije kao St Mark's BasilicaGrand CanalPiazza San Marco, Rialto Bridge. Tu su poznati muzeji i galerije: Cà Pesaro Museum of Modern Art and the Museum of Oriental Art,Peggy Guggenheim Museum-Venice.

Ovaj grad je također jedan od glavnih shopping centara u Italiji, tu su originalne trgovine Louis Vuitton i Ermenegildo Zegna te mnogi drugi. Najpoznatiji su proizvodi Murano staklo i karnevalske maske.

Za prometnu povezanost tu su dva važna aerodroma Marco Polo International Airport, i Treviso Airport u Treviso, 30 km od Venecije. Također tu je važno prometno središte regionalnih i internacionalnih vlakova.

**Izvor:Wikipedia.


Karneval u Veneciji je jedan od najpoznatijih. Iako u veljači, prije nego krene sezona naših izleta, ove fotografije mogu
predstaviti atmosferu kraljice Jadrana.

Venecijanske maske, kao da iz Istre idemo na drugu planetu.Gondole u Veneciji.Venecija-Canal Grande.Drveni dokovi Venecije.Izlet Venecija-dan za pamćenje.

Za više informacija o brodskom izletu Istra -Venecija ili drugim izletima nazovite (može i WhatsUp, Viber i FaceTime) direktno Renatu na 003859485604 ili Nenada 0038598232083 , ili pošaljite e-mail..
EXCURSIONS AND SERVICES HEINRICH,
Opći uvjeti putovanja su ovdje.